Pelaajahaastattelussa FC Kemin Johannes Alaheikka

11.2.2012

Pelaajahaastattelussa FC Kemin Johannes Alaheikka

 

Eletään maanantai-iltaa (11.2.12) ja treenit päättyivät äskettäin, puheensorina täyttää Lappiahallin kahvion. Pöydän toiselle puolelle istuu meidän nuori maalivahtilupaus Helsingin HJK:sta viime kesänä FC-Kemiin tullut  Johannes Alaheikka. Treenien läpikäynnin jälkeensiirryttiin päivän menoihin...
- No tänään oli koulusta vapaapäivä opettajien koulutuksen takia, joten viikko lähti rauhallisesti liikkeelle..

Vapaapäivä?! Pitäähän se opettajienki tietenki itseään kouluttaa. Tulit paikkakunnalle ja FC-Kemiin loppukesästä. Miten olet sopeutunut seuraamme? Meillä on monta ison kentän joukkuetta ja viellä korkealla tasolla, miltä tuntuu kamppailla monen muun lahjakkaan molarin kanssa näistä pelipaikoista?
- Aivan hyvin oon sopeutunu tänne, ollut hyvä meininki treeneissä ja peleissä muutenkin on otettu hyvin vastaan. Tottakai se pistää myös ittensä ruoskimaan kun huomaa minkälainen on vaatimustaso ja mihin myös muut pystyy.. Ei vaan voi kävellä suoraan avaukseen, niin tämmöinen terve kamppailu on tervetullutta.

Näinpä se tietenki on.. No missä näet suurimman eron HJK:n ja FC-Kemin treeneissä ja mitä olet tykännyt olla Eepin ja Andrein opeissa?
- Ehkä se suurin ero HJK:n hyväksi on treenien määrässä, mutta tietenki osana siihen vaikuttaa ettei Junkohalli ole enää käytettävissä mutta muuten tykkään enemmän täällä maalivahdin treeneistä 2 maalivahtivalmentajaa niin saa paljon yksillöllistä neuvoa ja tietenki molemmat huomaa erilaisia asioita mitä pelkästään yhdellä valmentajalla voisi jäädä näkemättä.

Mutta miten sitten pelin tultua. Kun treeneissä saadut opit pitäisi siirtää kentälle ja monesti takaiskun saatua on helppo sanoa vanha fraasi "molarin maali". Monesti todetaan että maalivahti on yksilöpelaaja joukkuepelissä, valmistaudutko sinä henkisesti ennen ottelua mitenkään? Ja jos valmistaudut niin miten?
- Joo käyn mielessä läpi erinlaisia tilanteita ja torjuntoja, ketä pelaajaa lähden ettimään katkojen jälkeen jne..

No entäpä sitten pelin jälkeen käytkö läpi että mitä tuli tehtyä?
- No tietenki sitä tulee käytyä että mitä olisi voinut tehdä paremmin... Mutta toki myös niitä hyviä asioita tulee käytyä läpi

Positiiviset asiat ne yleensä auttaa jaksamaan enemmän.. Mitkäs sinulla on tulevaisuuden tavoitteet? Pyritkö tekeen kaikkeesi että jonain päivänä sinusta tulisi ammattilaisfutaaja vai kiinnostaako joku muu juttu enemmän?
- Futiksesta on tarkoitus saada ammatti mutta se tietää paljon viellä töitä.. Mutta meillä on FC:ssä paljon joukkueita, joissa pääsee näyttää osaamistaan kovissa peleissä ja sitä myöten se pistää myös ajattelemaan että tästä haluaa ammatin.

Miten se näkyy sitten sun vapaa-ajalla miten sä teet omatoimisia treenejä?
- Nyt talvella mä harjoittelen fysiikkaa ja kropanhallintaa ja kesäisin tulee paljon harjoiteltua avauksia..

Keskustelu kahviossa lähti vähän rönsyileen lumen vuoksi ulkomaan sarjoihin josta päästiinki aasinsillan kautta; mitä ulkomaalaisia sarjoja seuraat?
- No Valioliigaa tulee katottua ja seurattua.

Onko valjussa molareita joita seuraat erityisesti?
- Hugo Lloris on yks mun lemppareista ja tietenki Jussi Jääskeläinen!

Onko kehittyny mitään teorioita että miten Suomesta on kuitenki väkimäärään nähden tullut muutamia maailmanluokan maalivahteja (mm. Niemi & Jääskeläinen) ?
- En oikein osaa sanoa.. Oisko jotenki että Suomalaiset pyrkii vain keskittyyn siihen minkä osaavat..

Joo-o sekin voi olla paljon mahdollista, itselläni on tämmöinen teoria. Pyrkiäkseen huipulle, jos pääsee suomalaisessa seurassa pelaan euro-pelejä tai maajoukkueeseen puiden väliin, niin monesti ollaan osaanottavana puolena ja jos molari pystyy torjumaan meille pisteet niin saa aika hyvässa paikassa näyttää omia taitojaan.
- Niin tilanteita tulee paljon. Pelissäkin, jos hommat lähtee hyvin käyntiin ja itse saa onnistumisia, niin tulee semmoinen fiilis ettei mikään mene maaliin tänään.

Ja otetaan viellä loppuun tämmöinen analyysi. Kerro omat vahvuudet ja missä omasta mielestä on kehitettävää. (HUOM! vastustajien valmentajat ja pelaajat voivat lopettaa lukemisen tähän :] )
- Vahvuuksiin voi laskea torjunnat, läpiajot ja maasta avaukset, Kehitettävää löytyy tietenki noista edeltävistäki mutta käsistä avaaminen, heitto ja keskitystilanteet.. Noi tulee päälimmäisenä mieleen noista asioista.

Kiitoksia Johannes tästä haastattelusta ja jatketaan tästä työntekoa!
- Kiitos ja hyvää talvenjatkoa lukijoille.

Toki haastattelun jälkeen tapahtui se asia mikä on aina yhtä hienoa, vasta loppuneiden treenien jälkeen Johannes meni viellä harjoittelemaan omia harjoitteita. Tästä on hyvä jatkaa sitten seuraavaan haastatteluun!