FC Kemille Oulun turnauksesta viides sija

12.3.2012

FC Kemille Oulun turnauksesta viides sija

 

Lauantai 10.3.2012

OPS-jp 2 – 1 FC Kemi

Tulos: 2 - 1
Puoliaika: 2 - 1

Kuru-Cupin ensimmäinen ottelu järjestävää OPS-j –joukkuetta vastaan alkoi lauantain aamupelissä hyvin. Jo 3.minuutilla Jani Kokkila siirsi FC Kemin johtoon, jatkamalla Henri Lousteen vapaapotkun maalin perukoille. Pikku hiljaa kenttätapahtumat tasaantuivat ja varsin sekavassa pelissä kotijoukkue tasoitti 24.minuutilla kulmapotkusta puskumaalilla ja siirtyi 35.minuutilla 2-1 johtoon jatkettuaan laidasta läpiajon päätteeksi tulleen keskityksen maalin läheltä verkkoon. Toisella jaksolla maaleja ei enää nähty ja tasaväkisen pelin voitto jäi kotijoukkueelle, joka lopulta eteni turnauksen finaaliin voittamalla lauantain iltapelissä TP-47:n 2-0.

FC Kemi 0 –  1 TP-47

Tulos: 0 - 1
Puoliaika: 0 - 0

Vain vajaan 1,5 tunnin jälkeen FC Kemi kohtasi tuorein jaloin peliin tulleen TP-47:n. Yhden ottelun pelanneella miehistöllä lähdettiin selkeän puolustusvoittoisella taktiikalla liikkeelle. Ottelu sujui juuri kuten tällä taktiikalla tavoiteltiin.  TP-47 hallitsi peliä, mutta kovinkaan montaa vaarallista tilannetta ei FC:n maalilla nähty. Toinen jakso sujui samalla kaavalla, kunnes FC:n kulman jälkitilanteessa hävityn kakkospallon jälkeen TP pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi se siirtyi 56.minuutilla 1-0 johtoon. FC nosti maalin jälkeen ryhmitystään ja sai aikaiseksi muutamia selkeitä maalipaikkoja, niissä kuitenkaan onnistumatta. Peli päättyi näihin lukemiin ja kahden tappion jälkeen FC Kemi jäi sunnuntaina pelaamaan sijoista 5-6.

 

Sunnuntai 11.3.12

FC Kemi 1 – 0 Tervarit           

Tulos: 1 - 0
Puoliaika: 0 - 0

Sunnuntain aamuottelussa kohtasivat kaksi jo hieman väsynyttä joukkuetta. Tervarit oli edellisenä iltana ollut lähellä yllätystä johdettuaan ihan viime hetkille asti turnauksen lopulta voittanutta AC Kajaania vastaan. Viime minuuteilla tullut tasoitus vei kuitenkin AC Kajaanin finaaliin ja Tervarit  jäi kamppailemaan 5.sijasta FC Kemin kanssa. Pelissä tempo ei ymmärrettävistä syistä kovin korkeaksi kohonnut ja hyökkäykset aaltoilivat vuoroin kummankin joukkueen maalilla. Ensimmäisen jakson vaarallisin tilanne päättyi FC Kemin epäonneksi Tervareiden maalin yläputkeen. Pelin ratkaisu nähtiin toisen jakson 61.minuutilla, kun Maksim Smirnov keskitti hyvän pystyjuoksun päätteeksi maalin suulle ja Kalle Huusko ohjasi keskivartalollaan pallon maaliin. Voitto toi FC Kemille tasaisen Kuru-cupin viidennen sijan.


Joukkue Kuru-cupissa: Ville Järvinen, Jani Impiö, Keijo Huusko, Aleksi Uimaniemi, Henri Kupari, Henri Halvari, Jani Kähkönen, Juuso Pennanen, Rene Kesonen, Joona Veteli, Henri Louste, Jani Kokkila, Tuomas Isteri, Maksim Smirnov, Tuomo Salmela, Kalle Huusko, Jimi Moilanen, Jimmy Vettainen.

 

Päävalmentaja Markun näkökulmasta:

Kokonaisuutena turnauksesta jäi monia kysymysmerkkejä ilmaan. Mitkä ovat pelaajien oikeat pelipaikat ja millaisella taktiikalla tulevaan kauteen lähdetään? Puolustuksellisesti homma toimii pääsääntöisesti hyvin varsinkin silloin, kun on saatu pakka tiiviisti kasaan. Suurempia ongelmia aiheuttavat ylhäällä tapahtuva prässi ja suunnanvaihdospeli puolustuksesta hyökkäykseen. Luvattoman monet harhasyötöt riistojen jälkeen ja jopa vapaassa tilanteessakin aiheuttavat vaikeuksia hyökkäyspelin rakenteluun. Keskialueen löytäminen on tuskan takana ja hyökkääjien ruokkiminen ontuu. Tästä seuraa, että hyökkäykset ovat lähes poikkeuksetta liian lyhyitä ja päättyvät turhan usein tilanteeseen, jossa joudutaan niin sanotusti  juoksemaan takaisin kotia kohti. Turnaus, jossa pelattiin näinkin lyhyellä palautusajalla oli fyysisesti todella kova pelaajille. Joukkueemme kuntopuoli ei kuitenkaan ollut ainakaan yhtään huonompi kuin muillakaan turnauksen joukkueilla. Ihailla täytyy millaisella energialla esim. Joona Veteli pelasi yhteensä lähes 250min. kahden päivän aikana. On kuitenkin palasia, jotka on saatava kohdalleen ennen kuin ns. merkittävät pelit alkavat noin 1,5 kuukauden päästä. Taktinen puoli, syötön laadut ja yhä uudelleen ensimmäisen kosketuksen merkitys ovat asioita, joihin on kiinnitettävä huomiota. Sen lisäksi vapaiden pelaajien liikkeen on selkeästi vielä parannuttava syöttösuuntien löytymiseksi ja syöttökulmien parantamiseksi.