Toinen tappio HauPalle

15.4.2012

Toinen tappio HauPalle

 

Junkohalli 15.4.2012
FC Kemin edustusjoukkue kärsi jo toisen tappionsa kakkosdivisioonassa pelaavalle Haukiputaan Pallolle. Tällä kertaa tappiolukemat 1-3 (0-2) pohjustuivat huonoon ensimmäiseen jaksoon.

Kotijoukkue hätäili avausjaksolla ja peli oli kautta linjan hermostunutta. Pelikontrolli puuttui ja pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. HauPa siirtyi 1-0 johtoon 16min kohdalla, kun kulman jälkitilanteesta tulleeseen löysään keskityspalloon ei kukaan kotijoukkueen pelaajista kiinnostunut menemään. Toinen takaisku syntyi 25.minuutilla vastustajan ollessa ensimmäisenä maalivahdin torjumassa irtopallossa.

Toisen jakson aluksi tehdyt pari vaihtoa rauhoittivat kotijoukkueen pelaamista alhaalta lähtien ja pallokontrolli siirtyi selkeämmin FC Kemin haltuun. Vastoin pelitapahtumia vastustaja kuitenkin siirtyi 3-0 johtoon rangaistuspotkusta, jonka syytä ei kyllä ainakaan kentän laidalle havainnut. Hyvin peliin mukaan tullut maalivahti Juha Räisänen ei tilanteelle voinut mitään. Kotijoukkue loi kuitenkin selkeitä maalintekopaikkoja useampiakin ja ansaittu kavennus syntyi, kun Henri Lousteen keskityksen purkupallo ohjautui Tuomas Isterille, joka viimeisteli tyylipuhtaasti pallon maalin sivuverkkoon. Otteen ollessa kotijoukkueella muutama lisämaalikin olisi ollut mahdollinen, mutta erotuomari lopetti toisen jakson 36min. kohdalla, kun hallivuoro näytti täyttä aikaa.

Kokoonpano: Ville Järvinen, Juha Räisänen, Henri Louste, Jani Kähkönen, Henri Kupari, Aleksi Uimaniemi, Joona Veteli, Jani Kokkila, Tuomas Isteri, Juuso Pennanen, Jimi Moilanen, Kalle Huusko, Ville Juvonen, Jimmy Vettainen, Mikko Lapa-aho, Matias Wiena.

 

Valmentajan näkökulmasta:
Oliko sitten kahden viikon tauko treenipeleissä vai mikä syynä, että joukkueen peli oli ensimmäisellä jaksolla hermostunutta ja hätäilevää. Rauhoittavia syöttöjä nähtiin vähän ja pelikontrolli puuttui lähes kokonaan. Toki Keijo Huuskon poissaolo näkyi myös tässä muodossa. Keijo oli varotoimenpiteenä pois loukattuaan edellisessä treenipelissä hieman reittään. Toisella jaksolla muutama vaihto rauhoitti peliä ja pallonhallinta siirtyi selkeästi meille. Positiivisia otteita esittivät mm. vaihdosta maaliin tullut Juha Räisänen ja täyden pelin kärjessä pelannut Ville Juvonen. Joukkueesta puuttui Keijo Huuskon lisäksi useampi pelaaja erinäisistä syistä. Toiveena olisi ollut, että kaikki pelaajat olisivat olleet käytettävissä, kun sarjan alkuun on enää hieman yli viikko. Jos joukkue kuitenkin saadaan pelaamaan rennosti omaan peliin luottaen, uskon, että sarjapelien alkaessa tahti paranee.