FC Kemi Akatemia ja FC Lynx A tasasivat pisteet

17.5.2012

FC Kemi Akatemia  2- 2  FC Lynx A

Tulos: 2 - 2
Puoliaika: 0 - 0

Akatemian ensimmäinen kotipeli kauden 2012 miesten 4-divarissa päättyi pistejakoon. Ottelu oli tasaista vääntämistä molemmilta joukkueilta ja pistejako oli oikeutettu tulos. Ottelun alku oli FC Kemiltä hyvää pelaamista, ja sovittua taktiikkaa noudatettiinkin melko hyvin. Alussa painetta saatiin luotua vastustajan päätyyn, mutta palloa ei maaliin saatu toimitettua. Toki vastustajallakin oli paikkansa, mutta puolustus hoiti paikkansa mallikelpoisesti.

Toisen jakson alku oli aivan Akatemian hallintaa, ja ottelun avausmaali näki päivänvalon 49 minuutin kohdalla, kun Maksim Smirnov vapautti loistavalla syötöllä Joni Gullstenin läpiajoon. Vierasjoukkueen maalivahti sai läpiajon torjuttua, mutta tilanteen hienosti loppuun asti seurannut Tuomas ”Turska” Turunen sijoitti rauhallisesti pallon verkon perukoille. Maalin jälkeen tehdyt vaihdot sekoittivat kuitenkin kotijoukkueen peliä, ja liike kentällä lakkasi melkein kokonaan. Vastustaja rankaisi pelaamattomuudesta kaksi kertaa neljän minuutin sisällä siityen 1-2 johtoon. Tilanteeseen reagoitiin kuitenkin nopeasti, jälleen muutama vaihto, ja liike löytyi takaisin. Loistava kuvio vasemmalta laidalta, ja Mika Isomaan tarkka syöttö tavoitti loistavan pelin kärjessä pelanneen Timo Kurkelan, joka tasoitti ottelun. Lopussa molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista peli itselleen, mutta maalipuut estivät lisäosumat.

Valmentajan mietteet pelistä:

Erittäin kolmijakoinen peli. Alussa hallittiin peliä, ja taktiikkaa noudatettiin. Johtotilanteessa pitäisi myös kuitenkin noudattaa sovittua taktiikkaa. Muutama pelaajista sortui kuitenkin yrittämään omiaan, jolloin joukkuepeli kärsii, ja yleensä vastustaja rankaisee. Olen erittäin tyytyväinen kuitenkin tahtotasoon joka pelaajista näkyy. Akatemiassahan kokoonpano elää varmasti joka peliin yhteistyön merkeissä Edustusjoukkueemme kanssa. Akatemian tarkoitushan on edelleen antaa minuutteja pelaajille, niin omille, kuin edustuksessakin vähemmälle jääneille pelaajille. Ja tänäänkin ringissä nähtiin kaksi -96 syntynyttä B-junioripelaajaa, joista ”Turska” onnistui myös viimeistelyssä. Tokihan Akatemian pelaajilla on mahdollisuus myös nousta edustuksen rinkiin mukaan, jos onnistumisia tulee, ja silloinhan Akatemia on onnistunut yhdessä tavoitteestaan. Tänäänkin Timo Kurkela antoi todella vahvoja esityksiä kentällä.