Raportti: FC Kemi - OPS-j

23.5.2012

Raportti: FC Kemi  - OPS-j
 

FC KEMI JATKOI VOITOKKAASTI

Tiukalla alkukauden ohjelmallaan FC Kemi jatkoi sarjakautta vain muutaman päivän Kajaanin reissusta levänneenä saaden vastaan sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan OPS-j:n. Oliko tiivis ottelutahti vai mikä syynä, mutta vierasjoukkue aloitti ottelun selvästi paremmin, luoden painetta kotijoukkueen puolustukselle. Lopulta 19min. kohdalla OPS-j siirtyi 1-0 johtoon kulmapotkusta. Kohta sen jälkeen kotijoukkue koki vielä takaiskun Henri Lousteen loukattua polvensa ja jouduttuaan jättämään kentän. Pikku hiljaa FC Kemi sai kuitenkin juonesta kiinni ja 38min. Joona Veteli tasoitti pelin ja vielä aivan ensi jakson lopuksi Juuso Kumpulainen puski Tuomas Isterin keskityksestä kotijoukkueen 2-1 taukojohtoon.

Toisella jaksolla kotijoukkueen usko omaan tekemiseensä parani ja 57min. Joona Veteli siirsi FC Kemin 3-1 johtoon suoraan vapaapotkusta. Lopullinen ratkaisu tapahtui 74min., kun Sami Huhtiniemi avasi kauden maalitilinsä jatkaen Joona Vetelin keskityksen takatolpalta maaliin. OPS-j nousi vielä kahden maalin päähän rangaistuspotkusta 89min. kohdalla, mutta lähes seuraavasta tilanteesta Joona Veteli karkasi vastustajan korkealta linjalta tehden loppulukemat 5-2 varmistaen samalla itselleen ansaitun hattutempun.

Kokoonpano: Ville Järvinen, Juuso Pennanen, Mikko Lapa-aho, Henri Kupari, Henri Louste, Joona Veteli, Joel Keloneva, Jani Kokkila, Tuomas Isteri, Kalle Huusko, Juuso Kumpulainen. Vaihdossa: Juha Räisänen, Sami Huhtiniemi, Matias Wiena, Maksim Smirnov, Jani Kähkönen, Aleksi Uimaniemi.

 

Valmentajan näkökulmasta:

Alku oli aika kamalaa katsottavaa kentän laidalta, kun tuntui, että itse kelläkin oli selkeää tärinää punteissa. Oliko hieman ylilatausta tärkeään peliin, vaikea sanoa. Henri Lousteen loukkaantuminen oli ikävä ja lähipäivinä selviää kuinka pahasti Henkka polvensa väänsi. Joukkue alkoi kuitenkin

pikku hiljaa nostaa päätään ja hyvinhän pelissä lopulta kävi. Rehellisesti on sanottava, että Joona Veteli oli päivän selkeä hahmo, eikä vain kolmen maalinsa vuoksi. Valtavalla liikkeellä Joona väsytti useammankin vastustajan pelaajan tehden oman joukkueen peliä helpommaksi. Jani Kokkila pelaa myös ehkä katsojille näkymättömässä roolissa todella vahvasti. Tänään myös Juuso Kumpulainen pelasi hyvän pelin kärjessä ja samoin Mikko Lapa-aho topparin paikalla. Tahtotaso on koko joukkueella kiitettävä ja nyt edessä oleva kahden ja puolen viikon ottelutauko on ansaittu. Samalla saamme sairastuvalla olleita pelaajia takaisin riviin ja pystymme harjoittelemaan vähän tehokkaammin.