Akatemialle tappiollinen Ruotsin vierailu

26.5.2012

Kolarin Kontio  3 – 1  FC Kemi Akatemia

Tulos: 3 - 1
Puoliaika: 1 - 1

FC Kemi Akatemia matkusti lauantaina 26.5.2012 Kolarin Kontion vieraaksi. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Ruotsin Pajalassa, koska Kolarin nurmi oli ilmeisesti vielä kevät kunnossa. Mukaan lähdettiin erinäisistä syistä 14 pelaajan voimin, ja mukana oli jälleen kerran kolme -96 syntynyttä junioria.

Itse ottelun alkua Pajalan jo lakoontuneella ja pomppuisella tekonurmella peliä vei kaikkien epäilijöidenkin yllätykseksi FC Kemi. Liekö epäilyksiä sitten aiheuttanut se, että Kolarin riveissähän pelaa entisiä TP-47 joukkueessa miesten I-divariakin pelanneitta pelaajia. Alku oli todella lupaava, ja painostuksen päätteeksi pallo vietiin kulmalle. Vastustajan ja tuomareidenkin hieman ihmetellessä meidän kulmaryhmitystämme, totesin valmentajana että katsoppas loppuun asti. Ja niinhän siinä kävi, että pallo löytyi Kolarin maalista pelikellon näyttäessä 8 peliminuuttia, ja taululle 0-1. Maalin viimeisteli Joni Gullsten upeasti suoraan volleystä Rene Kesosen antamasta kulmasta. Kolarilaisten ilmeisesti ihastellessa vielä tehtyä maalia, oli pari minuuttia myöhemmin Matias Wiena rynninyt laidalta läpi. Upea sijoitus vastaan tulleen maalivahdin ohi… kaikkien jo odottaessa pallon menevän maaliin, teki kenttä ja tuuli tepposet, ja pallo pomppi kaikkien ihmetellessä tolppaan. Liekö tämä sitten aiheuttanut pelaajissamme jotain. Kentällä alettiin jälleen tekemään asioita, joista ei oltu sovittu etukäteen. Ja niinhän siinä käy, että kun sovitussa ei pysytä, niin vastustaja ottaa hallinnan. Tasoitus tuli niin ikään kulmasta ajassa 25 minuuttia. Muutama paikka molemmilla joukkueilla oli mennä taukojohtoonkin, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasalukemista. Ja jälleen kerran jakson poulivälissä pieni musta hetki. Kolari tekee 2-1 johtomaalin, ja siitä vain 3 minuuttia, ja pallo jälleen meidän maalissa. Toki viimeisessä maalissa myös hieman meidän epäonnea ja vastustajan tuuria. Purkupallo suoraa vastustajan jalkaan ja pallo kaartaa suoraan oikeaan ylänurkkaan. Lopussa meillä oli useampikin paikka lisämaaleihin, mutta Kolarin puolustajan viittilöidessä paitsioita hyvät tilanteet valuivat hukkaan. Kotimatkalle siis 3-1 tappio niskassa, mutta edelleenkään emme anna päiden painua, vaan näytämme epäilijöille, mistä Akatemiassa on kyse. 

 

Valmentajan kommentit:

Ottelu oli jälleen kerran kokemus vastaan nuoruus. Kuten aikaisemminkin olen todennut, pitäisi vaan luottaa omaan tekemiseen, eikä yrittää mitään ihmeellisyyksiä. Mukana olleet -96 juniorit pelasivat hyvin. Topparina 90 minuuttia pelannut Samuli Sanaksenaho lunasti tonttinsa hyvin. Toki apuna oli Edustuksenkin riveissä pelaavan pelaajan hieno puhe ja ohjaus alakerrassa. Myös toiset juniorit Ville Parkkila ja peliä toisella jaksolla parantanut Joni Lehosmaa pelasivat hyvän pelin.

Seuraava peli meillä on 6.6 KemPaa vastaan. Sinnehän meillä on mahdollisuus ottaa mukaan vaikka koko edustuksen miehistö, josta emme tähän peliin saaneet mukaan edes kaikkia -94 syntyneitä. Valmentajana luotan kuitenkin poikiin, ja pelihän paranee kokoajan kesää kohti. Seuraavan pelin kokoonpanohan on jälleen arvoitus, niin kuin Akatemiassa aina ja. sehän tästä joukkueesta tekeekin joukkueen isolla J:llä