FC Kemistä 5 pelaajaa mukana TP-47 :n A-junioreissa

31.5.2012

FC Kemistä 5 pelaajaa mukana TP-47 :n A-junioreissa

 

FC Kemistä 5 A-Junioria osallistui 20.5.2012 Haaparannalla pelattuun TP-47 - Lapuan Virkiä A-poikien I-Divisioonan otteluun. Tämä oli hieno esimerkki FC Kemin ja TP-47 :n välisestä yhteistyöstä, joka näin myös mahdollisti useamman FC Kemin pelaajan ensiesiintymisen valtakunnallisessa A-poikien I-Divisioonassa.  

FC Kemistä mukana olivat : Joni Berg, Ville Juvonen, Ville Järvinen, Jani Kähkönen ja Matias Wiena

Julkaisemalla alapuolella olevan otteluraportin haluamme näin osoittaa kiitoksemme valmentaja Juha Lamsijärvelle, sekä koko TP-47 :n organisaatiolle seurojemme välillä hyvin alkaneesta yhteistyöstä.


Raportin lähde: http://www.tp47.com/fi/?p=799

20.5.2012 TP-47 – VIrkiä 3-1 (1-1)

Pelipaikkana jälleen Gränsvallen, Haparanda, Sverige. Pelisäänä jälleen kolea ja sateinen sää. Lopputuloksena ja oikeana veikkausmerkkinä, jälleen ykkönen. Tämä oli jo kotijoukkueen 3. kotipeli tällä kentällä ja onneksi se oli myös viimeinen kotipeli kyseisellä kumimuovisekoituksella. Näin sanon, vaikkakin kentältä on irronnut täydet 9 pojoa. Sen verran levottomasti pallo kentällä käyttäytyy, että kiitos ja näkemiin Gränssi!

Otteluun lähdettiin varsin haastavista asetelmista. Seuramme kaikki 3 vanhinta joukkuetta pelasivat samana päivänä kotiottelunsa. Tämä tarkoitti sitä, että A -nuorten normaalista kokoonpanosta pelaajia oli irroitettu, sekä edustusjoukkueeseen ja B -junioreihin. Kun tiedetään, ettei kahdessa joukkueessa saa edustaa saman päivän aikana, niin kokoonpano, avausta myöten, oli kokenut useita muutoksia. Mutta, kun hätä on suurin, niin apukin on lähellä. Soitto vain Huuskon Kallelle Fc Kemiin ja Kalle lähettää mainioita pelimiehiä “vähän” auttelemaan.Tänään kokoonpanosta löytyi peräti viisi kemiläistä, joiden panos oli kerrassaan oivallinen. Onko tämä, jonkun suuren ja kauniin alku?

Sitä ei tiedetä, millä pohjalaisia poikia ruokitaan, mutta vastassa oli todella isokokoinen lapualaisjengi. TP-47 aloitti ottelun varsin aggressiivisella prässillä, eikä vastustaja päässyt rakentelemaan peliään, oikeastaan ollenkaan. Punakone piti palloa ja etsi koko ajan tietä vastustajan maalille. Vartin kohdalla alkoikin tapahtua. Eetu Sammallahti eteni vasenta reunaa, keskittäen pallon maalille, jossa peliväline tarjottiin kotijoukkueelle avopaikkaan, mutta tällä kertaa uhrautuva vierasjoukkueen puolustaja esti liukumisellaan maalin maaliviivalta. Tässä vaiheessa ottelua oli tullut selväksi, ettei Virkiä isommin edes yritä tehdä peliä, vaan he luottivat kokoylivoimaansa, lähettäen pitkiä palloja puolustukseemme, sekä antaen aivan kaikki vaparit pitkinä kaarina rankkialueellemme. Olikohan vastustajan valmentaja ihastunut Stoken pelityyliin. Mene ja tiedä, mutta todella vaarallisia tilanteita nuo kaikki olivat.

Sitten tapahtui klassinen, kesken TP:n syöttömyllyn. Tuli yksi harhasyöttö, josta Lapuan Niko Salo pääsi läpiajonsa päätteeksi maalaamaan hallitusti 0-1. Aikaa pelikello oli käynyt 24 min.  Tätä osumaa ei kotijoukkue jäänyt ihmettelemään, vaan se jatkoi siitä mihin oli jäänytkin. Kuitenkaan tasoitusta ei tahtonut millään kuulua, kunnes viisi minuuttia ennen taukoa, jälleen kerran, hienosti pelannut Ville Juvonen väläytti magiikkaansa, eikä vastustajalla ollut muuta tehtävissä, kuin kaataa, liekeissä oleva Juvonen, pilkun arvoisesti. Pienen arpomisen jälkeen TP:n valmentaja kehoitti ystävällisesti kapteeniansa Iiro Vanhaa laukomaan pallon pömpeliin. Ipi osoittikin, edustusjoukkuetta tänään edustaneelle Jaakko Pyynylle, ettei Jazkan tarvitse olla huolissaan pilkkujen ampumisesta. Pallo maaliin ja ansaittu tasoitus. Tauolle tilanteessa 1-1-

Toiselle puoliajalle kotijoukkue oli vaihtanut molemmat laitapakkinsa. Pelin kulku jäljitteli ensimmäistä puoliaikaa entistäkin intensiivisemmällä kotijoukkueen painostuksella. Välillä Virkiä kävi keskittämässä vaarallisia vapareita ja kulmia punaisten maalille, mutta huippupeliä pelannut Olli Alakärppä siivosi tilanteen, kuin tilanteen, tietysti muiden avustamana. Kun peliä oli käyty 50 min, koettiin kotikatsomossa kauhun hetkiä. Jollain tavalla pallo sohlattiin jälleen vastustajalle läpiajoon ja Harri Nykästä maalissa tuurannut Ville Järvinen lähti maalistaan vastaan, kauas ulos rangaistusalueeltaan. Ville kaatoi lapualaisen ja yleisö pidätteli henkeään, minkä värisen kortin erotuomari taskustaan kaivaisi. Keltainen! Säikähdyksellä päästiin. Varoituksesta kului ainoastaan kuusi minuuttia, kun tapahtui jotain brutaalia. Hyökkääjä Ville Juvonen tavoitteli palloa yht’aikaa vastustajan suurikokoisen molarin kanssa, sillä seurauksella, että syntyi jopa alkuräjähdykseen verrattavissa oleva mätkäys. Molari ja Ville jäivät maahan makaamaan ja pian Villen olikin jätettävä pelikenttä loukkaantumisen vuoksi. Täytyy kyllä sanoa, että tuollaiseen paikkaan ei kukaan itsesuojeluvaiston omaava pelaaja itseään laita, mitä Ville teki. Todella hienoa uhrautumista joukkueen eteen! Ville ei hankkinut tilanteesta ainoastaan kipeää lonkkaa, vaan tuomari näytti kohti toista yksitoistametristä. Pallon taakse jälleen #10, Iiro Vanha ja pallo varmasti verkkoon.

Tämänkin jälkeen seurasi vierasjoukkueen keskitystilanteita, joista vaarallisin suuntautui, muutamasta metristä, kohti TP:n maalivahti, Ville Järvistä. Kotijoukkue jatkoi pallonhallintaansa, varoen tekemästä turhia rikkeitä, välttääkseen pahat vaparit jo syvältä vastustajan kenttäpuoliskolta. Kauden ehdottomasti parhaan pelinsä pelannut Iiro Vanha päästi kotiyleisön piinasta ajassa 86 min. Liekö kapteeninnauha olkavarressa sytyttänyt tähden tuikkimaan? Ipi täydensi hattutemppunsa, jälleen pilkulta. Rangaistuspotkua edelsi tilanne, jossa kotijoukkueen tervolalainen vahvistus Joona Karjalainen vei mennen tullen lapualaista, joka turhautuneena Joonan harhautuksiin, veti jalat alta takaapäin. Lihava nainen oli laulanut lapualaisoopperan päättyneeksi Haaparannalla.