Raportti: FC Kemi Edustus - Tervarit

9.6.2012

Raportti: FC Kemi - Tervarit

 

TAUOLTA PALUU EI ONNISTUNUT

Lähes kahden ja puolen viikon tauolta palannut FC Kemi kohtasi Sauvosaaren möykkyisellä etunurmella sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Tervarit Oulusta. Peli alkoi tasaisissa merkeissä kummankaan saamatta kovin vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Kotijoukkue sai kuitenkin pelattua useampia keskityksiin päättyneitä hyökkäyksiä, joista vaarallisin päättyi Keijo Huuskon toimesta ylärimaan. Kun maalia ei syntynyt, kävi kuten pelissä usein käy. Vastustaja sai sivuvaparin laidassa turhan rikkeen seurauksena, ja onnistui takatolpan läheltä viimeistelyssä siirtyen 1-0 johtoon 38.minuutilla. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen muutaman peräkkäisen kulmapotkun jälkeen näissä lukemissa. Toisella puoliajalla FC Kemi jatkoi yrittämistään onnistumatta kuitenkaan saamaan mitään kovin vaarallista aikaiseksi. Kaiken kruunuksi vierasjoukkue teki ratkaisevan maalin vastahyökkäyksen jälkitilanteesta siirtyen 2-0 johtoon 78.minuutilla. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Kokoonpano: Ville Järvinen, Juuso Pennanen, Aleksi Uimaniemi, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Joona Veteli, Jani Kokkila, Tuomas Isteri, Tuomo Salmela, Keijo Huusko, Juuso Kumpulainen. Vaihdossa: Tatu Kujanpää, Maksim Smirnov, Kalle Huusko, Samuli Lätti, Jimmy Vettainen, Topias Wiena.

 

Valmentajan näkökulmasta:

 

Pitemmän tauon aikana kuviteltiin, että sairastuvalta saadaan pelaajia takaisin miehistöön. mutta toisin kävi. Jaakko Isteri, Henri Halvari, Joel Keloneva, Sami Huhtiniemi ja Mikko Lapa-aho olivat erinäisistä syistä poissa pelistä, puhumattakaan jo kautensa ilmeisesti päättämään joutuneista Henri Lousteesta ja Tapio Heinosesta. Lisäksi Keijo Huusko pelasi puolikuntoisena reisivamman jäljiltä.  Siitä huolimatta ajatuksena oli ottaa voitto ilman vaihtomiehiä pelanneesta vastustajasta. Joukkueen ikärakenteesta kertoo hyvin se, että 7 alinta pelaajaa maalivahdista lukien oli 90-luvulla syntyneitä. Pelaajat pyrkivät noudattamaan sovittua taktiikkaa alusta loppuun, mutta tällä kertaa olisi hieman ehkä tarvittu siviilirohkeutta omiin luoviin ratkaisuihin varsinkin hyökkäyskolmanneksella, jotta maalitili olisi auennut. Ehkäpä valmentajankin on osattava rohkaista pelaajia enemmän tällaiseen. Totta kai, jos 0-0 tilanteessa ylärimassa käynyt pallo olisi mennyt maaliin, peli olisi saanut uuden luonteen. Mutta turha on jossitella. Taktisesti tarkoituksena oli ennen kaikkea hoitaa kakkospallot vastustajan kenttäpuoliskolla itselle, mutta siinä epäonnistuttiin pahoin. Päinvastoin vastustajan pahimmat hyökkäykset alkoivat lähes kaikki voitetuista kakkospalloista. Nyt kun ensimmäinen kolmannes sarjasta on takana, voi sanoa, että alku on ollut kohtuullinen. Suurimpana huolenaiheena jatkossa näen tilanteen, jossa useat avainpelaajat ovat yhtä aikaa poissa peleistä. Tosin muiden on silloin täytettävä saappaita sitä mukaa, kun niitä tarjotaan. Tänäänkin kentällä kaksi pelaajaa sai kauden ensimmäiset 90-minuuttiset alle, Aleksi Uimaniemi ja Teemu Kemppe. Molemmat onnistuivat hyvin.