Otteluraportti: FC Kemi Edustus - FC Muurola

13.6.2012

Raportti: FC Muurola - FC Kemi


TIUKKA TAISTELU PISTEISTÄ ROVANIEMELLÄ

Toisen kierroksen aluksi FC Kemi kohtasi ns. paikallisottelussa FC Muurolan Rovaniemen keskuskentällä. Ensimmäisen kierroksen ylivoimaisesta voitosta ei ollut tietoakaan, kun sarjan hännille juuttunut FC Muurola taisteli pisteistä viimeiseen asti. Pallon hieman poltellessa pelin alussa vierasjoukkuetta, kotijoukkue siirtyi jo 6.minuutilla 1-0 johtoon sivusta tulleen vaparin painuttua suoraan verkkoon. Vähitellen FC Kemi löysi syöttöihinsä tarkkuutta ja peli kääntyi selkeämmin vierasjoukkueelle. Tasoitus syntyi 29. minuutilla kulmapotkusta, kun Jaakko Isteri puski Joona Vetelin antaman kulman sisään. Hyvästä pelin hallinnasta huolimatta muita maaleja ei enää ensimmäisellä jaksolla nähty. Toisen puoliajan 47. minuutilla syntyi pelin ratkaisumaali Jani Kokkilan ja Keijo Huuskon hypätessä Mikko Lapa-ahon lähettämään keskitykseen yhtä aikaa. Pallo liiteli lopulta Kokkilan ohjaamana takakulmaan. FC Kemillä oli tilaisuutensa lyödä lopullinen niitti pelille, mutta pelikellon käydessä kohti loppua myös kotijoukkue sai tilaisuutensa muutaman erikoistilanteen avulla. Loppunumerot olivat kuitenkin ansaitusti FC Kemille 2-1.

Kokoonpano: Juha Räisänen, Juuso Pennanen, Mikko Lapa-aho, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Joona Veteli, Jani Kokkila, Tuomas Isteri, Jaakko Isteri, Joel Keloneva, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Ville Järvinen, Maksim Smirnov, Kalle Huusko, Keijo Huusko, Aleksi Uimaniemi, Jani Kähkönen, Juuso Kumpulainen.

Valmentajan näkökulmasta:

Jo etukäteen osasin aavistella FC Muurolan taistelevan vimmatusti sarjapisteistä, joita on vielä paljon jakamatta. Sen verran hyvän vastuksen kotijoukkue antoi, että veikkaan sen vielä nousevan putoamisviivan yläpuolelle. Oma joukkue lähti peliin selkeästi tälle sarjakaudelle uudella ajatuksella pelata palloa alhaalta käsin. Kun pikku hiljaa koko pelaajamateriaali saadaan täyskuntoisena mukaan, on selvää, että pallollisen pelaamisen osuutta pyritään lisäämään. Tänään alku oli vaikeaa syöttöjen suuntautuessa useilla pelaajilla enemmän vastustajille kuin omille. Kotijoukkueen maalin jälkeen saatiin kuitenkin pikku hiljaa pallokontrollia parannettua Jaakko Isterin toimiessa hyökkäysten kapellimestarina. Koko ensimmäisen puoliajan loppu olikin jo ihan mukiinmenevää jalkapalloa. Vain tehot jäivät hieman uupumaan. Keijo Huusko aloitti penkillä reisivamman jäljiltä, mutta pelasi jo koko toisen puoliajan ollen merkittävässä roolissa varsinkin muutamissa puolustuspään erikoistilanteissa. Selvää on, että palaaminen talvella aloitettuun pelinhallinta-ajatukseen ei tapahdu niin helposti hetkessä, mutta varsinkin ensimmäisen jakson loppu näytti, että siihen on joukkueessa potentiaalia. Nyt alkaa valmistautuminen kohti tärkeää OPA-peliä.