Otteluraportti: FC Kemi B2 - OLS -juniorit

6.9.2012

FC Kemi B2 2 – 3 OLS juniorit

Lopputulos: 2 - 3
Puoliaika: 1 - 2

FC Kemin B2-juniorit pelasivat perjantaina 8.6.2012 kevätkierroksen viimeisen kotiottelunsa, kun Junkohalliin vieraaksi saapui Oulun Luistinseura.

Ottelun alkuminuutit olivat OLSin painostusta ja sillä olikin heti muutama hyvä paikka siirtyä johtoon. FC kuitenkin onnistui kestämään vieraiden alkurynnistyksen ja sai tämän jälkeen enemmän otetta pelistä toimittamalla palloa sovitusti hyökkäysalueelle.  Avausmaalista vastasikin kotijoukkue: Henri ’’Korkki’’ Korkeamäki sai hienon taistelun jälkeen voitettua pallon laidassa omille, jonka jälkeen Tuomas ’’Turska’’ Turunen pääsi etenemään vasenta laitaa pitkin ja laittamaan tarkan keskityksen etutolpalle juosseelle Tuomas ’’Hulk’’ Karisaarelle – tarkka vasemman jalan sijoitus etukulmaan ja kotijoukkue 1-0 johtoon.  Punapaidoilla oli muutama muukin hyvä tekopaikka avausjaksolla, mutta tolppaa ja sivuverkkoa lähemmäksi palloa ei saatu. OLS sen sijaan käytti harvat paikkansa tehokkaasti. Tasoitusmaali tuli erinomaisen vapaapotkun jälkitilanteesta, kun ylärimasta kimmonneeseen palloon ehti ensimmäisenä vieraiden pelaaja ja puski helposti lähietäisyydeltä pallon maaliin.

Vierailijoiden johtomaali oli tarkka kaukolaukaus lähes yläkulmaan, ohi B1-joukkueesta lainassa olleen Joakim Väärälän. Tilanteessa FC:llä oli kolmekin kertaa mahdollisuus purkaa pallo väljemmille vesille, mutta huolimattomien purkuyritysten seurauksena pallo lopulta menetettiin ja maali pääsi syntymään.  Tauolle lähdettiin lukemissa 1-2.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä kohtalaisen tasaista taistoa, mutta toisella jaksolla FC Kemi oli selvästi niskan päällä ja Oulun pojilla oli vaikeuksia päästä ylipäätään keskialueen yli.  Jo ensimmäisellä puoliajalla nopeudellaan vastustajan puolustukselle ongelmia aiheuttanut ‘’Turska’’ karkasi  heti toisen jakson alussa laidalta läpi, mutta nosto meni hieman yli maalin. Punaiset jatkoivat painostusta ja lopulta se tuotti myös tulosta, kun vahvan ottelun pelannut järkälemäinen voimahyökkääjä ’’Hulk’’ piti palloa hetken suojauksessa, jonka jälkeen käänsi sen upeasti oikealla ’’inzaghimaisesti’’ kärkkyneelle Matias ’’Matte’’ Gomanille (C). Matte ajoi pallon kanssa boksiin ja millintarkka sijoitus vasempaan alakulmaan toi ansaitun tasoitusmaalin. 2-2 tilanteessa kotijoukkue kykeni luomaan hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Ottelun loppupuolella kumpikaan joukkue ei pystynyt enää luomaan huippuvaarallisia paikkoja ja näytti vahvasti siltä, että ottelu päättyy tasalukemiin. Ottelut on kuitenkin pelattava keskittyneenä loppuvihellykseen asti. Tällä kertaa vierailija OLS onnistui siinä paremmin ja vei pari minuuttia ennen peliajan täyttymistä syntyneellä maalilla täydet kolme pistettä mukanaan.  OLS sai pelattua pallon puolustuslinjan väliin juosseelle laitahyökkääjälle, joka ajoi pallon kanssa boksiin ja siirsi pallon takakulmaan ja loppulukemiksi 2-3.

Hyvästä esityksestä huolimatta pisteet jäivät ottamatta, mutta mahdollisuus kuitata tämä tappio tarjoutuu jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Rovaniemelle kevätkierroksen viimeiseen kamppailuun. Saarenkylän tekonurmella pelattavaa ottelua isännöi FC Lynx.

Valmentaja Kalle Huuskon mietteet ottelusta:

Hienoa pojat! Olipa kiva olla kerranki hiljaa penkillä ja nauttia pelaajien taistelusta ja osaamisesta. Molemmat joukkueet pelasivat reilua ja hyvää peliä. Teimme kaikki vaihdot ja jokainen poika onnistui hienosti. Varsinkin vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat olivat tänään näytön haluisia ja tämä lupaa hyvää tulevaisuudelle. Sillä tulevaisuuden avain on vaihtopelaajissa ja siinä haluavatko he ottaa aloituspaikan. Näin joukkueessa syntyy kilpailu kierre luonnollisesti ja valmentajan tehtäväksi jää pitää sopiva kilpailu yllä. Erittäin hyvin onnistui Matti Ylimaunu, joka pelasi aivan loistavan ottelun ja olen ollut poikien otteisiin muutenkin erittäin tyytyväinen. Lisäksi oli kiva huomata parin pojan ottavan neuvoista opin joita tässä sarjassa on helppo antaa edestakaisten vaihtojen turvin. Tämä on pelimiehen merkki.

Ps. Eilen tapahtui yksi jalkapallon hienoimista asioista Matias Gomannin tehdessä maalin. Koko joukkue ryntäsi Maten kaulaan ja iloitsi tästä joukkueen ”sielun” maalista. Tuli itselläkin mieleen miksi tähän lajiin on sydämensä menettänyt. Kiitoksia pojat sen muistuttamisesta :)