Raportti: Spartak - FC Kemi Edustus

15.9.2012

Raportti: Spartak - FC Kemi
 

FC KEMILLE VIERASPISTEET KAJAANISTA

Kärsittyään edellisessä joukkueiden kohtaamisessa kirvelevän kotitappion Kajaanin Spartakille FC Kemi lähti kauden viimeiseen vieraspeliinsä revanssin maku suussa. Pisteitä lähdettiin metsästämään myös mahdollisimman korkea sarjasijoitus mielessä. Voitolla varmistettaisiin jo vähintään neljäs sija sarjataulukossa.

Kauden neljäs peli Kajaanissa alkoi klo 18.00 ja käytiin valojen avittamana Kajaanin pimenevässä illassa. Peli ei tasollisesti noussut miksikään klassikoksi ja ottelun huipentuma nähtiin jo 12.minuutin kohdalla. Henri Kuparin ristipallo tavoitti vasemmalla laidalla Sami Huhtiniemen, joka ohitettuaan pakin pääsi nostamaan katseensa ennen keskitystään ja löysi täydellisellä nostollaan  Tuomo Salmelan takatolpalta. Maali oli mainio esimerkki tilanteesta, jossa painopisteen nopealla  vaihdolla saadaan vastustajan puolustus epätasapainoon.

Pelin edetessä FC Kemillä oli useita paikkoja pelin lopulliseen ratkaisuun, mutta maalinteko oli edelleen yhtä vaikeaa kuin aiemminkin kaudella. Usein viimeiset syötöt karkasivat sen verran, että vastustaja ehti väliin. Positiivista oli toki maalipaikkojen luominen. Kolmesta pisteestä on ehdottomasti myös kiitettävä puolustuksen varmaa työskentelyä varsinkin omalla 16-alueella. Spartakin vahvuutena olleet erikoistilanteet ja keskitykset hoidettiin tyylikkäästi. Viimeisenä lukkona oli tulikasteensa edustusjoukkueessa saanut B-junnujen maalivahti Tatu Kujanpää, joka hoiti ihailtavan tyynesti ja varmasti ensimmäisen miesten pelinsä.

 

Kokoonpano: Tatu Kujanpää mv, Henri Kupari, Mikko Lapa-aho, Jani Kähkönen, Teemu Lantto, Samuli Sanaksenaho, Teemu Kemppe, Tuomas Isteri, Sami Huhtiniemi, Tobias Wiena, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Ville Valli mv, Rene Kesonen, Matias Wiena, Paavo Jokinen, Jimmy Vettainen.
 

Valmentajan näkökulmasta:

Hieman harmittaa, kun kausi on päättymässä juuri kun ollaan löytämässä jonkinlaista pientä langanpoikasta ajatuksesta, jolla saadaan taas tulosta eli pisteitä aikaiseksi. Useiden junnupelaajien ja kokeneempien pelaajien pakasta on vain löydettävä pelaajia oikeisiin rooleihin, jotka sitten jossain muotoa täydentävät toisiaan. Tulevaisuus kuitenkin näyttää positiiviselta, kun seurassa on useita lupaavia A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia, jotka selkeästi ovat ensi kaudella kypsiä ottamaan isompaakin vastuuta myös edustusjoukkueessa. Yhä uudestaan on pakko kehua seuran junnuvalmennuksen tasoa, joka tuottaa useita kehityskelpoisia pelaajia kohti entistä kovempia tehtäviä. Oikein yhdistettynä nuoruus ja kokemus palvelevat toisiaan kentällä hyvin. Tänäänkin seuran junnumyllystä ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa tekivät maalivahti Tatu Kujanpään lisäksi hyvin onnistunut Teemu Lantto ja vaihdosta pirteästi kentälle tullut Paavo Jokinen.