TP-47 / FC Kemi A-juniorit SM-karsintasarjaan

16.9.2012

TP-47 / FC Kemi A-juniorit SM-karsintasarjaan

 

16.9.2012


FC Kemin ja TP-47 yhteiset A-juniorit vahvistivat nousun SM-karsintasarjaan, joka starttaa tammikuussa 2013. Joukkue pelaa TP-47 lipun alla. Onnittelut FC Kemiltä TP-47 oraganisaatiolle ja erityisesti Juha Lamsijärvelle!
 

FC Kemistä kauden aikana TP-47 A-junioreissa ovat pelanneet seuraavat henkilöt: Aleksi Uimaniemi, Ville Juvonen, Joona Veteli, Matias Wiena, Topias Wiena, Jani Kähkönen,  Jimmy Vettainen, Jimi Moilanen, Ville Järvinen, Joni Berg ja Samuli Lätti. Onnittelut myös kaikille pelaajille ja vanhemmille hienosta työstä Meri-Lappilaisen jalkapalloilun eteen. Yhteistyössä on voimaa!!

_ _ _ _ _ 

Jutun lähde: http://www.tp47.com/fi/?p=1569


15.9.2012 A -jun OPS – TP-47

Tulos: 0 - 5
Puoliaika: 0 - 2

Joskus tuntuu erityisen hyvältä. On olemassa tietoisuus, että työ tuottaa hedelmää aina jossain muodossa. Mutta, kun työn tulos on luettavissa sarjataulukosta, niin häpeämättömästi voin kertoa, että parinkaan tunnin sarjataulukkotuijotus ei tällä hetkellä pääse kyllästyttämään. Välillä sitä selailee ottelutuloksia ja nostaa pöydälle harjoituspäiväkirjakansion neljän vuoden ajalta. Siinä se on kaikki. Kynän ja paperin väliin tehty. Koko tarina. Tähän asti. Jatko-osia vaille valmiina. Vielä tulee sekin päivä, kun olen viimeisen merkintäni tehnyt kauan sitten. Silloin on aika muistella kunnian päiviä.

Sitä kyllä käsittää kaiken suhteellisuuden. Saavutuksia on helppo vähätellä vetoamalla suhteellisuuteen. On yksi asia, jota ei voi mitenkään suhteellistaa. Se on rakkaus. Kun tämän subjektiivisen kokemuksen objektina nyt sattuu olemaan jalkapallo ja tämä seura ja kun joukkue saavuttaa jotain, jota ei kukaan koskaan aiemmin tässä perinteikkäässä seurassa, niin pyydän hyvä lukija, pidetään näitä poikia sankareina.  Seurahistoriaa Oulussa kirjoittivat (avaus ensin):Ville Taramaa, Olli-Pekka Niskanen, Waltteri Gullsten, Aleksi Uimaniemi, Helmeri Närhilä, Olli Alakärppä, Joona Veteli, Joel Keloneva, Iiro Vanha, Artturi Sieppi, Jaakko Pyyny, Harri Nykänen, Ville Juvonen, Juhani Kanto, Petteri Kumpulainen, Joona Karjalainen, Matias Rajala ja Aaro Joutulainen.

Ottelu pyörähti käyntiin aavistuksen hapuillen. Ehkäpä Castrenin tekonurmi vaati hieman totuttelua. Aivan ottelun alkuun ajoittuikin OPS:n vaarallisin tilanne. Pallonriiston jälkeen oululaiset etenivät oikeaa reunaa, josta tulleen keskityksen/laukauksen Ville Taramaa vangitsi varmasti syliinsä. Ennen kauden alkua pohdin, laitanko Villen lisenssin seuralle maksuun. Nyt kun Ville on pelannut jo monta peliä, kerrassaan erinomaisesti, niin tuntuu, kuin joku räkättäisi korvaani, että “siinä sulle vähän lisenssirahoja, idiootti”.  Niin, mitään vaarallisempaa ei kotijoukkue pystynyt luomaan.  Siitä piti huolen, jälleen kerran, varsin lennokkaalla pelipäällä ollut TP-47. Kokoonpano oli muuten perussettiä, mutta Aleksi Gullstenin pelikiellon ja Aaro Joutulaisen toipilaisuuden vuoksi, Jaakko Pyynyn hyökkääjäparina avauksessa nähtiin Artturi Sieppi. Tällä haettiin lisää voimaa ja nopeutta hyökkäyspeliin, jota Castrenin iso kenttä suosii. Arskan ensimmäinen maali, tilanteeseen 0-2, olikin raakaa Arskaa. Vastustaja ei saanut edes kolmella pelaajalla Artturia kuriin, vaan väkevästi pyörähtäen ja edeten uudishyökkääjä latasi pallon tarkasti vasempaan takakulmaan. Tätä ennen voittomaalin oli käynyt tekemässä Fc Kemin Joona Veteli, Olli-Pekka Niskasen pitkän syötön tuloksena. Useista hyvistä tilanteista huolimatta puoliajalle poistuttiin maltillisissa 0-2 lukemissa.

Toista puoliaikaa ei kauan ehditty pelata, kun Jaakko Pyyny pääsi läpiajoon. Jaska otti tilanteen haltuun ja käytti maalivahdin sijoittumisvirheen helposti hyväkseen etukulmasta. 0-4 oli jälleen Siepin käsialaa. Painava laukaus upposi suhteellisen keskelle maalia. Jos on joskus joutunut yrittämään torjumista Arskan “kovahkoon” vetoon, niin ei pidä maalia mitenkään helppona maalivahdin näkökulmasta. Lopputuloksen 0-5 teki Fc Kemin Ville Juvonen, joka maltilla siirsi pallon vasemmalleen sijoittaakseen läheltä varmasti. Päätösvihellyksen jälkeen, jo toisen kerran tällä kaudella, TP-47 A -juniorit juhlivat nousua SM -karsintasarjaan!

Valmentaja Juha Lamsijärven kommentit:Peliä ei tarvitse taaskaan kommentoida muuten, kuin että se oli veret seisauttavaa ylivoimaa. On hyvä, että pojat pääsevät mittaamaan taitojaan todella kovatasoiseen talvisarjaan. Tavoite oli asetettu ja tavoite on nyt saavutettu. Toimikoot nämä pojat esimerkkinä koko seuran junioreille, kuinka kova harjoittelu johtaa lopulta tuloksiin. Ei ole olemassa mitään oikotietä A -junioreiden SM -sarjaan. On olemassa vain työnteko. Uskon, että menestys myös ruokkii harjoittelumotivaatiota. Pelaajien ura ottaa vasta ensiaskeliaan ja vasta pohjat on suurin piirtein tehty. Todellinen kilvoittelu on edessäpäin. Pojat saavat olla ylpeitä itsestään.

Kun tavoite on saavutettu, niin on tarpeellista kiittää, tietysti poikien lisäksi, kaikkia menestyksen tekijöitä. Kiitos Jorma Salmela ja Heikki Alasaukko-oja. Ilman teitä, emme olisi tässä. Olette kertoneet ja näyttäneet, mitä on olla urheilija. Kolmen vuoden työ näkyy pojissa. Mikään ei ole sattumaa. Kiitos Pekka Vanha. Iso työ vähillä unilla. Valmentaja lisäksi rasittanut hermoja syömällä ruuat ja lähettämällä kokoonpanoja hassuihin kellonaikoihin. Kiitos Matti Alakärppä. Urheilutuntemusta matalalla profiililla. Ei ihme, että kysytty mies moneen hommaan. Kiitos Oleg Eprintsev. Näit poikien parhaan ja annoit meidän yrittää, vaikken edes pyytänyt. Kiitos Kimmo ja Sami. Et voi Kimmo sanoa, että työsi on pyyhkiytynyt pois, kun katsot näitä poikia. Kiitos Tuomo ja Pertti. Jäätävää työtä vaikeissa olosuhteissa. Kiitos Fc Kemi. Ilman tiettyjä veljeksiä ei nousua, ei säilymistä. Kiitos Väikkä. Nimi intohimolle. Kiitos Pekka ja Ykä. Vuodesta toiseen. Kiitos Petri Pyyny. Kuvasi on puhelimeni taustakuvana. Kiitos te aktiiviset toimijat, joita en mainitse, mutta joita en unohda. Isoin kiitos kotiin. Te olette joustaneet (lue kärsineet), että isi on voinut pitää rakkaan harrastuksensa. Teitä kaikkia. Oikeasti, hulluna, syvästi.