Raportti: FC Kemi Edustus - Tervarit

22.9.2012

Raportti: FC Kemi - Tervarit
 

KAUSI PÄÄTTYI KOTITAPPIOON

Kauden viimeinen ottelu ei sujunut enää viimeaikaisten positiivisten otteiden kaltaisena. Tuskinpa kuitenkaan kaikkien harjoitusvuorojen peruuntuminen tähän suurin syypää oli, vaikkakin kelien vuoksi perjantain viimeistely jäi viikon ainoaksi treeniksi. Jo nousunsa varmistanut vierasjoukkue Tervarit ei suinkaan ollut liikkeellä pelkästään juhlatuulella, vaan halusi päättää kautensa myös hyvillä otteilla. Tähän ei kotijoukkue kyennyt vastusta kunnolla antamaan ja vierasjoukkue vei ansaitusti pisteet lukemin 5-1 (2-0).

Heti pelin alkuun kotijoukkue sai jobinpostia, kun Henri Kupari loukkaantui ikävän näköisen taklauksen seurauksena ja nilkutti vaihtoon kun vain muutamia minuutteja oli pelattu. Tämä muutti välittömästi FC Kemin ryhmitystä ja ennalta suunnitellut roolit muuttuivat. Peli eteni tasaisena FC Keminkin saadessa muutamia maalipaikkoja aina 20.minuutille, jolloin Tervarit siirtyi 1-0 johtoon hienon ohjauksen seurauksena. Juuri ennen puoliaikavihellystä tullut 2-0 maali syntyi kotijoukkueen lukiessa merkkauksen laidalla perusteellisen huonosti. Toisella jaksolla vieraat siirtyivät jo 4-0 johtoon ennen kuin kotijoukkue sai viimein maalitilinsä avattua. Rene Kesosen luja pystysyöttö löysi Ville Juvosen, joka pudotti pallon Sami Huhtiniemen tarjottimelle hieman boksin ulkopuolella ja Sami pamautti ensimmäisellä kosketuksella pallon suoraan alanurkkaan. Hieno maali. Kaikki vaihdot käyttänyt kotijoukkue joutui kuitenkin antautumaan vielä kerran minuutti ennen peliajan päättymistä. Tylyt lukemat jäivät taululle kauden viimeisestä pelistä.

 

Kokoonpano: Ville Valli, Henri Kupari, Mikko Lapa-aho, Jani Kähkönen, Henri Halvari, Aleksi Uimaniemi, Teemu Kemppe, Tuomas Isteri, Sami Huhtiniemi, Joel Keloneva, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Tatu Kujanpää, Rene Kesonen, Matias Wiena, Juuso Kumpulainen, Juuso Pennanen, Ville Juvonen, Jimi Moilanen.

 

 

Valmentajan näkökulmasta:

 

Valitettavan ikävät lukemat syntyivät kauden viimeisessä pelissä, jossa pienenä panoksena oli kuitenkin vielä kolmannen sijan tavoittelu. Pallovarmaa Tervareita vastaan ei kyetty pelisuunnitelman mukaisiin riistoihin keskialueella ja ne muutamat onnistumiset yleensä kuivuivat liian hitaisiin vastahyökkäyksiin. Taktisesti viisaampaa olisi ollut lyödä ns. kauppa kiinni ja antaa Tervareiden pitää palloa omalla kenttäpuoliskollaan kaikessa rauhassa.

Pelissä oli muutamia ilkeännäköisiä, joskaan ei tahallisia, taklauksia, joiden seurauksena Henri Kupari ja Aleksi Uimaniemi joutuivat jättämään kentän. Näillä tiedoin poikien loukkaantumiset eivät kuitenkaan ole vakavia. Viime aikoina kokoonpanossa olleita B-junnuja säästeltiin hieman omiin peleihinsä ja tällä kertaa ainoat mukana olleet ikäluokan edustajat olivat maalivahdit Ville Valli ja Tatu Kujanpää, joista pelivuorossa oli Ville. Maalivahdin piikkiin ei nytkään maaleja voi laittaa. Viimeisen pelin jälkeen olo on aika tyhjä ja pitemmän yhteenvedon antamista kaudesta on syytä siirtää hieman edemmäksi.