Akatemia päätti kauden kotivoittoon

29.9.2012

FC Kemi Akatemia  5 – 3  KiPS

Tulos: 5 - 3
Puoliaika: 3 - 1

FC Kemin Akatemia päätti kautensa kotiotteluun KiPs:iä vastaan. Peli pelattiin jo huonokuntoisella Sauvosaarenkentällä lauantaina 29.9.12. Kittilä saapui Kemiin 10 pelaajan voimin. Akatemian ryhmitys oli puolestaan jälleen kerran sairastumisten ja muiden syiden takia lyöty täysin uusiin ryhmityksiin. Kasaan saatiin 13 pelaajaa, joista 9 oli juniori-ikäistä, nuorimmat vasta -98 syntyneitä. Tämä ei kuitenkaan kentällä näkynyt, vaan nuoret ottivat rohkeasti roolinsa kentällä, ja peli kulkikin kotijoukkueen määrätessä tahdin.

Ottelun avausmaali oli Timo Kurkelan käsialaa, upea laukaus takaylänurkkaan n. 17 metristä. Kittilä antoi kuitenkin muistutuksen itsestään, ja rankaisi harvoista paikoistaan tasoittaen ottelun 25 minuutin kohdalla. Kotijoukkueella oli paikkansa ratkaista peli jo aikaisemminkin, mutta linjatuomarin erikoiset liputukset estivät tämän, kunnes Jani Kähkönen rankaisi vieraita onnistuen kahdesti maalinteossa 3 minuutin sisään, toinen läpiajosta, ja toinen jakson loppuhetkillä Jani Impiön antamasta loistavasta keskityksestä.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 65 minuutille, kun laidalla hyvän pelin pelannut Ari-Pekka Pukema laukoi kaukaa yli vastaan tulleen maalivahdin. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin. Kotijoukkueen viimeisen ampui vapaapotkusta Joni Berg.

Valmentajan kommentit: 
Raskas ja pitkä kausi sai tänään huipennuksen, ja jo kopissa päätettiin, että kausi päätetään kotivoittoon. Se näkyi myös kentällä tänään. Mitään hienouksia ei ollut tarkoituskaan huonokuntoisella kentällä esittää. Ryhmityskin oli tänään hieman oudompi, sillä melkein jokainen pelaaja pelasi erillä paikalla, kuin mihin oli tottunut. Laitalinkkinä viiletti tolppien välissä näkemään totuttu Jani Impiö, joka onnistui vallan mainiosti. Junioreista nostan esiin ehdottomasti -98 syntyneen Eetu Alajärven. Todellakin upea peli nuorelta mieheltä, joka tänään pelasi ensimmäisen miesten pelin. Mutta kuten jo alussa totesin, voitto oli tänään koko joukkueen päätös. Ja kauden viimeisen pelin voittaminen on aina hieno asia. Tähän on hienoa päättää pitkä ja raskas kausi.