Radio Perämeri: FC Kemin B-pojat SM-karsintasarjaan

8.10.2012


Radio Perämeri: FC Kemin B-pojat SM-karsintasarjaan


8.10.2012 klo 12:27 | päivitetty 8.10.2012 klo 12:34

FC Kemin B-pojat SM-karsintasarjaan

FC Kemin B-pojat pelaavat ensi talvena SM-karsintasarjassa. Joukkue varmisti ykkösen C-lohkon voiton sunnuntaina kaatamalla Närpiön Kraftin lukemin 3-0.

  •  

 

FC Kemin B-pojat, joukkueen valmentaja ja johto. Kuva: Jari Peltoperä / Yle

FC Kemin B-poikien kova työmoraali sai suitsutusta joukkueen valmentaja Janne Oksalalta.

- Ei voisi valmentajan kannalta paremmin mennä. Pojat asetti tavoitteeksi olla molemmilla kierroksilla ykkösenä. Syyskierroksella joukkueet oppivat lukemaan toistensa pelejä ja syyskierros olikin paljon tasaisempi kuin kevätkierros. Yllätyksiä ja ristiin pelaamisia nähtiin, kun häntäpään joukkueet voittivat välillä kärkipään joukkueita.

Kovaa pohjatyötä on tehty jo vuosia

Janne Oksala on valmentanut B-poikia puolitoistavuotta. Vaatimaton valmentaja ei ota kaikkea kunniaa itselleen, vaan kiittelee seurassa tehtyä pitkäjänteistä työtä, joka on näidenkin poikien kohdalla alkanut jo pikkujunioreista alkaen.

- Siellä on taustalla Oksalan Markku, nyt joukkueenjohtajana toiminut Vettaisen Mika, Huuskon veljeksiä ja monia muita, jotka ovat vaikuttaneet koko palettiin. Itse olen tuonut oman mausteeni sitten poikien treenamiseen ja pelisysteemeihin parin viime kauden aikana.

- Seppo Kilpiäinen on opettanut pojille ja minulle itsellenikin mitä on olla urheilija. Kuinka fysiikkaa treenataan ja mitä urheilija syö, sellaista kokonaisvaltaista tekemistä, miten urheillija elää. Juoksutreenit on jo tulevalle talvelle suunniteltu ja voi olla, että pojilta pääsee muutama ärräpää tuossa kuukauden kuluttua, toteaa Oksala.

Haikeutta mielessä

Voi olla, että pojilta pääsee muutama ärräpää kuukauden kuluttua

- Janne Oksala

Tämä joukkue pelasi tällä kokoonpanolla sunnuntaina viimeisen pelinsä. Vuonna 1995 syntyneet pojat siirtyvät A-junioreihin tai miesten peleihin. Noin puolet joukkueesta muuttuu ensi talven B-poikien SM-karsintasarjaan. Valmentaja Janne Oksala myöntää, että tiettyä haikeutta on ilmassa.

- Kyllä mieli on vähän haikea, vaikka on hyvä fiilis. Moni olisi odottanut, että viimeisessä pelissä haetaan jo ensi kautta. Minä halusin kuitenkin vielä kerran peluuttaa aloituksessa 1995 syntyneitä poikia palkintona hyvin tehdystä työstä.  Vielä haikeampi mieli on varmaan sitten, kun pidetään pojille päättäjäiset, tuumaa Oksala.

Valmentaja jatkaa

Valmentaja Janne Oksala ilmoitti samalla, että yhteinen taival B-poikien kanssa jatkuu tulevana talvena.

- Kyllä minulla on halu jatkaa näiden sällien kanssa, siitä on jo alustavasti puhuttu. Tällaisessa joukkueessa on mahtava toimia. Pojat ovat nälkäisiä ja valmiita tekemään töitä sellaisella asenteella, jolla itsekin tykkään tehdä töitä. Tässä savotassa kehittyy poikien ohella valmentajakin, kertoo Janne Oksala.