Haastattelussa Jan Vesa - FC Kemi P02-03 Päävalmentaja

11.10.2012

Terve Jan. Osallistuit hiljattain Fortum Tutor seminaariin, johon oli kokoontunut Suomen historian suurin nuorten valmentajien kerma. Mitä seminaari tarjosi sinulle laajassa kuvassa?

 

- Avasi tietyllälailla silmiä. Antoi varsinkin uskoa omaan tekemiseen ja siihen, että omalla-ajalla tapahtuva harjoittelu on todella tärkeää.


Mitä erityisesti jäi mieleen?

 

 

- Se kuinka paljon oli nuorten valmentajia tullu paikalle ja kuinka motivointuneita kaikki olivat.


Huomasitko paljonkin eroa jo FC Kemissä olevaan valmennuslinjaukseen?

 

 

- En! Tuntuu, että täällä seuranjohto todella tietää mitä tekee ja itsellekkin tulee myös sellainen olo. Joissain asioissa vaan tulee erot suurten massojen ja meidän pienten massojen toimintatavoissa.


Tuliko nykynuorten fyysisten ominaisuuksien taso yllätyksenä sinulle ja sen huomioon ottamisen tarpeellisuus jalkapallossa?

 

 

- Ehkä hieman yllätyin. Tosiaan nykyisin lapset liikkuvat liian vähän omalla ajalla. Varsinkin kuolussa on liikunta muuttunut.


Paikkalla oli Englannista hyviä nuorten valmentajia, toivatko he jotain poikkeuksellista harjoittelutyyliä, vai oliko heidän sisältö pitkälti samaan kuin seurassamme on totuttu tuomaan esille?


- Hyvin samantapaiset ajatukset oli englantilaisilla kuin meidän seuralla, yksinkertaiset, mutta tehokkaat. Tärkeimpänä pointtina oli omalla-ajalla tapahtuva harjoittelu. Tätä Markku, Kalle ja Keijo ovat minulle kyllä

viime vuodet jankanneet. Joten ei Englannista mitään uutta tullut ja se oli itselle yllätys. Vaikka onhan meillä seurassa puhuttu, että samaa puuroa sielläkin syödään.
 

Keskustelitte varmasti monien eripaikkakunnilta tulevien valmentajien kanssa. Jäikö näistä keskusteluista mieleen missä muualla Suomessa mennään?

 

 

- Tulihan tuota poristua monen kanssa. Samoilla viivoilla ollaan suurinpiirtein. Ehkä eniten yllätyin siitä positiivisesta ja kannustavasta ilmapiiristä mikä valmentajien välillä vallitsi. Tuli samanlainen olo kuin omassa seurassa, että tässä ollaan yhteisellä asialla.


Muutuitko nyt kurssituksen jälkeen valmentajana ja mitä mahdollisesti muutat vai muutatko mitään hajroittelussa?

 

 

- En muuttunu, harjoituksissa tuon vaan fyysisiä harjoitteita lisää


Oliko seminaari pitkän matkustamisen väärti?

 

 

- Oli se, hieno tapahtuma.


Miten palvelu ja järjestelyt pelasivat, sillä olihan tapahtuman laajus todella merkittävä?

 

- Ihan hyvin siellä kaikki oli järjestetty, ei ollu moittimista. Toivoisin lisää tälläisia tapahtumia. Ja kiitokset seuralle, että pääsimme tuonne ilman kustannuksia.