FC Kemi Akatemian kauden 2012 yhteenveto

13.10.2012

Jalkapallokauden päättymisestä on nyt muutama viikko vierähtänyt, ja on ollut aikaa miettiä mennyttä kautta. Kauteen mahtuu tälläkin kertaa monenmoista juttua ja asiaa, mutta Akatemian perusluonne ajaa nuoria, lähinnä B-juniori-ikäisiä poikia pikkuhiljaa sisään miesten peleihin, oli myös tänä vuonna suuressa roolissa. Yhteistyö Edustuksen kanssa, ja lisäksi yhteistyökuviot naapuriseura TP-47 kanssa toivat lisämaustetta kauteen. Poikia seilasi kahden kaupungin välillä hyvinkin tiuhaan, ja pelaajia vaihdettiin tarpeen tullen puolin ja toisin. Välillä oltiin useista päällekkäisistä peleistä johtuen hieman tiukoillakin, mutta yhteistyössä on sitä voimaa.

Pelejä kauteen kertyi kaikkineen 16, kauimmaiset Kittilässä ja Sodankylässä, sekä yksi peleistä pelattiin jopa naapurimaan Ruotsin maaperällä. Kauden aikana nuorimmat joukkueessa esiintyneet pelaajat olivat -98 syntyneitä, ja siitä melkein jokaista vanhempaa ikäluokkaa ylös aina aikuisiin miehiin saakka. Naapuriseura Tp-47:stä joukkuettamme kävivät auttamassa mm. Helmeri Närhilä, Waltteri Gullsten, Aapo Mäki-Iso, Joona Karjalainen, Eero Pokkinen, sekä Iiro Vanha. Peleissä edelleenkään ei ollut päällimmäisenä sarjataulukon tuijottaminen, vaan antaa junioreille ja pelaajille tärkeitä minuutteja kentällä. Harjoituksia pidettiin kesällä kolme kertaa viikossa, joten menneen kesän tahti oli melko kiivas, varsinkin pojilla jotka pelasivat Akatemian lisäksi myös Edustuksen, ja Tp-47 A-junioreiden matkassa. Mutta vanha totuushan on, että reeneissä opitaan, mutta pelit ovat ne, jotka kehittävät. 

Nyt on pienen huilin vuoro, ja pojat valmistautuvat tällä hetkellä alkavaan Futsalkauteen. Toki talvikin jatkuu kiivastahtisena, siitä pitää huolen TP-47 A-junioreiden nousu SM-karsintasarjaan, ja samaan temppuunhan ylsi myös oman seuramme B-juniorit loistavan kauden jälkeen. Nämä sarjat alkavat Tammikuussa, joten pitkää huilia ei pojille suoda, vaan työnteko kyseisiä sarjoja silmälläpitäen alkaa käytännössä heti.