Operaatio 10.3.2013 Ylöjärvi, raportti osa1

18.11.2012

Operaatio 10.3.2013 Ylöjärvi, raportti osa1

 

Lupasin itselleni että en hehkuta etukäteen, mutta kai kaikilla on haaveena lopputurnauspaikka keväällä 2013, joten jos vähän kuitenkin, sen verta hyvältä C-15 poikien Futsalpeli näytti. Ensimmäinen turnaus takana, 3 voittoa ja maalisuhde 26-5, että sillälailla, hyvä pojat. Pelaajista ei tarvitse ketään nostaa erikseen esille kun kaikki onnistuivat erittäin hyvin ja koko ryhmä osoitti henkistä kasvua.  Pää ei notkahtanut vaikeillakaan hetkillä, kun yksi epäonnistui, niin muut tukivat välittömästi. Mainittakoon kuitenkin, että mukana oli yksi – 01 syntynyt pelaajakin.

FC Kemi  7 -  1 Ajax

Kello näytti 10.50 kun pallo liikahti ensikerran, vastustajana Ajax, ja näin saatiin päivän ensimmäinen peli käyntiin. 1.10 pelikellossa ja pallo ensimmäisen kerran vastustajan maalissa, puoliajalla tilanne 4-0, oikeastaan täydellisellä dominoinnilla. Vastustaja kavensi  ottelun ainoasta puolustuspään sekoilusta tilanteeksi 5-1. Ottelun loppu oli pelailua, ja lopputulos 7-1 ei jätä selittelyille sijaa.


LaFK Leijonat 0 - 12 FC Kemi

Heti perään toinen ottelu. Peli kerkesi vanheta 1.02, tilanne 0-2 ja vastustaja lyöty. Puoliaika tilanne 0-5 ja lopputulos 0-12. Ottelun lopussa maalivahdille tuli muutama pyttykerhon torjunta poikien jo odottaessa loppu vihellystä.


FC Kemi 7 - 4 TePS

Päivän kolmas peli, ja vastassa Teps, ennalta ehkä kovin päivän vastustajista. Edellisen pelin jälkeen vain yksi ottelu oli välissä, joten haasteita toi jaksaminen. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla huolelle ei tainnut kuitenkaan olla sijaa, sillä pelikellossa kului aikaa vain 0.23 kun pallo nähtiin vastustajan maalissa. Ajassa 7.24 tulostaululla komeili jo lukemat 4-0. Tämä oli varmaan tässä, vai oliko.

No, jotakin aina voi tapahtua... Toista puoliaikaa oli kulunut 1.54 ja tilanne 4-3. Varmalta tuntunut peli oli luisumassa käsistä, lievä paniikki päällä, ja aina vaihtoon tullessa kuului ”lievää” tupinaa kapteenin suusta. Mikä tässä mättää... Otettiin pieni aikalisä kesken pelin ja poikien ehdotus oli, että otetaan aivan ylhäältä kiinni. Miksi sitä kieltämään, tämän ansiosta kaksi nopeaa maalia suoraan vastustajan maalivahdin heitoista riistetyistä palloista, sen jälkeen loppu olikin pelailua. Lopputulos  7-4 voitto. Päivän pistesaaliina 9 pistettä sarjataulukkoon, ja sitähän  me tultiin hakemaan - näin varovaisesti miettien.


" Valmentajan" -silmin:

No niin, Futsal-piirisarja aloitettu ja jouduin (pääsin) käskyttäjän paikalle. Hymyilyttää, ja se ei toivottavasti johdu sekoamisesta, vaan siitä että olemme yhdeksän pistettä lähempänä tavoitettamme - jutun kirjoitin kuitenkin lievän liikutuksen vallassa. Pitää vielä kerran nostaa esille poikien todella loistava esitys, vaikka paljon verta ja hikeä on vielä edessä, jos aikoo saavuttaa maalin lopussa. Oli todella ilo katsoa poikien edesottamuksia kentällä, kun muistelee vaikka mennyttä kesää. Peli-ilo ja hauskanpito näkyi kyllä kauas, ja päivän onnistujia oli kaikki. Jokainen teki vähintään yhden maalin, maalitykki Sergei 10 - no, maalivahti joutui tyytymään vain syöttöpisteisiin. Tästä on hyvä jatkaa meidän valmennusryhmän opeilla seuraaviin koitoksiin. 

 


FC Kemin kokoonpano:

Laguerre Luigi, Alajärvi Eetu, Uimaniemi Ville, Lepöjärvi Veeti, Nsega Sergei, Pikkarainen Tuukka”C”, Jyrinki Sakari, Huttunen Jussi, Marjamaa Samppa ja maalivahtina Montonen Henri.

17.11.2012
Jarkko Montonen