P04-05: Valkennusprojekti, syksy 2012

6.1.2013

Valmennusprojekti syksy 2012

Monien kyselyiden ja pohdintojen jälkeen tuli sitten kesän loputtua luvattua lähteä mukaan valmentamaan FC Kemin 04-05 syntyneitä poikia. Päätöksen tekoa helpotti varmaan se, että oma poika pelaa joukkueessa. Pyysin mukaan valmennushommiin Simonin, jonka poika pelaa myös joukkueessa.

Ensimmäiset harjoitukset pidettiin sitten tällä kokoonpanolla syyskuun 25. päivä. Samalla viikolla lähdettiin sitten Tornioon Lappiahalliin potkaisemaan rangaistuspotkuja. Matkalla saatiin monta maalia ja roppakaupalla kokemusta.

Lokakuun ensimmäisellä viikolla aloitettiin sitten ”tosissaan” harjoittelemaan. Tiistaisin harjoiteltiin junkohallissa jalkapallon aakkosia. Ollaan harjoiteltu paljon perusasioita kuten pallon hallintaa, pallon kuljettamista, pienpelin harjoittelua ja samalla ns. pelikäsityksen parantamista. Ollaan korostettu pojille oman harjoittelun merkitystä jalkapallotaitojen kehittämisessä. Ollaan pyritty harjoitusten jälkeen antamaan jokin pieni kotitehtävä kotona harjoiteltavaksi.

Torstaisin ollaan sitten pelailtu Takajärven koululla pääasiassa salibandya. Välillä ollaan kokeiltu norsupalloa, joka osoittautui erittäin suosituksi. Ollaan myös kokeiltu ns. kuntopiiriä puolen minuutin jaksoissa, joka sai pojilta erinomaisen vastaanoton. Hipat ja erilaiset viestikilpailut ovat olleet aina välillä tuoneet lisää mielenkiintoa harjoitteluun.

Harjoittelussa on runkona aina olleet alkulämmittely ja loppulämmittely. Lisäksi olemme lisänneet harjoituksen aikana pienpelien merkitystä. Mottona onkin, että pelaamalla oppii parhaitten.

Syyskauden päätteeksi osallistuimme seuramme järjestämään, joulupukki turnaukseen 8.12.2012

Ensimmäisen peli alkoi kello 8. aamulla, joka pelattiin paikallisvastustaja VKV:tä vastaan. Pojat pelasivat kuin ”miehet” ja tekivät pelissä kaksi maalia, vaikka hävisimmekin pelin 2-6. Toinen peli pelattiin Oulun palloseuran poikia vastaan. Siinä pelattiin tosi hyvä peli vaikka takkiin tuli

”vain” 1-3. Kolmas peli hävittiin Torniolaisille 0-8 ja pelistä huomasi poikien joko väsyneen tai oliko sitten ”Eetun” rieskat mahassa vienyt parhaan puhdin. Neljäs peli oli Ajaxia vastaan joka hävittiin 0-7. Siinä pelissä oli kentällinen väsyneitä poikia. Peleissä näkyi myös se, että jokaisessa pelissä oli eri poika maalissa, joka on toisaalta ihan hyvä jokaisen kokeilla, miltä tuntuu olla maalissa.

Turnaus oli hyvä ja joka pojalla oli hauskaa kentällä kuin kentän ulkopuolella. Meillä on hyvä runko joukkueessa, minkä ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Tarvitsemme muutaman pelaajan lisää ensi kautta varten. Kausi on pitkä ja matkan varrella on kesälomat ynnä muut pakolliset menot. Tulemme myös nimeämään maalivahdit, joita aletaan opastaa maalivahdin ”tontille”.

 

Hyvää ja antoisaa jalkapallokautta vuodelle 2013-01-06

Jari Myllymäki
FC Kemi 04-05
Päävalmentaja