Operaatio Ylöjärvi 10.3 Raportti osa.5

17.3.2013

Operaatio Ylöjärvi 10.3 Raportti osa.5

 

Ylöjärven C-15 poikien  futsal lopputurnausturnaus matka alkoi FC toimitalolta 9.3 klo.9.00, mukana 11 pelaajaa 4 toimihenkilöä ja 12 turistia joten tunnelma oli mukava.  Tiedossa n. 10 tunnin bussimatka, joka sujui ilman kommelluksia, mitä nyt takapuoli puutui ja kysymyksenä onko vielä pitkä matka pitkästytti jo loppumatkasta. Tampereelle tultiin illalla 6 jälkeen, jaettiin hotellihuoneet, pidettiin joukkuepalaveri tulevasta. Iltalenkin ja iltapalan myötä siiryttiin nukkumispuuhiin. Aamulla 6.30 ylös  aamupalalle ja siirtyminen tositoimiin.

ensimmäinen peli: FC Kemi 3 –  5 Apassit

Taktiikkapalaverin ja herätystoimien jälkeen siirryttiin aloittamaan peliä.  Peli ehti vanheta  1.40 kun Eetu laittoi pallon vastustajan maaliin, ja meillä heräsi  toivo jo helposta voitosta, mutta pelikellossa 3.01 ja peli 1-1, 3.18 1-2 ja 4.20 peli jo 1-3, aika lisä 7.20 jolloin  tilanne oli jo 1-4, tästä alkoi punaisten pyristely 8.16 ja 8.26 maalit ja peli 3-4, vastustajan virheet täynnä,  sitten jälleen vastustaja iski 9.14 3-5 tilanteeseen. Meillä oli paikkoja ratkaista peli jälkimmäisen 10 minuuttisen aikana, kolmen rankkarin ja lukuisten varmojen maalipakkojen valuessa hukkaan, kuitenkin hieno pelin tason nosto ja yritys voittaa peli. Kaiken kaikkiaan pieniä virheitä, epäonnea ja ratkaisu pelaajat maalivahtia myöten ei ollut omalla tasolla niin tuloksena oli kirvelevä tappio.

FC YPA 4 – 6 FC Kemi

Edelliseen peliin valmistautuminen meni jossain pieleen, nyt ei tehdä samoja virheita, sovittiin. Pelikellossa 6.20 ja numerot 0-3 ja tästä pariminuuttia oltiin lukemissa 1-4 ja peli oli selvä ajateltiin. YPA lisäsi karvausta 1-4 maalin jälkeen ja saivat lukuisia ylivoima hyökkäyksiä joista tekivät tarvittavat maalit tilanteeseen 4-4  ja ajassa 14,46 otettiin aikalisä tilanteessa jonka aikana Kallen puhuttelu ei ollut siitä tavallisimmasta päästä, joten se jää salaisuudeksi.  Aikalisän ”herättely” toimi ja Sergei iski Eetun ja Veetin hienoista syötöistä tyhjiin  minuutissa 2 maalia ja Henkan pelatessa maalissa hyvää peliä torjuen YPA:n pyristelyt niin peli rauhoittui ja saatiin tärkeä voitto, hetkeä aikaisemmin viereisellä kentällä HJK oli teurastanut  JJK:n 14-0 joten oli ”helppo” lähteä puolivälierä otteluun HJK:ta vastaan.

HJK 5 –  1 FC Kemi

En ollut kopissa ennen peliä, valmentaja ja pojat pitivät ”suljetun palaverin”  joten en voi kommentoida mitä käärmekeittoa Kalle syötti pojille. Mutta itse peliin, alussa oli katasrofin ainekset, kello aika 0.15 ja HJK johto 1-0, sen jälkeen käärmekeitto alkoi purra poikiin ja vastustajaan. Peli eteni HJK:n hallitessa pallollista peliä, mutta meidän pojat pelasivat jopa transsitilassa, HJK:n isommat ja fyysisemmät pojat alkoivat jopa vedellä palloa katsomoon kun eivät saaneet tilaa tai tilanteita rakennettua, jos saivat tilanteen maalille asti niin Henkka maalissa pelasi unelmapeliä torjuen kaikki mahdolliset ja jopa mahdottomat pallot, taisi siellä spakattikin tulla jalkatorjunnassa. Kentällä pojat taistelivat Tuukan johdolla ja raastoivat  sillä tuloksella että 10.31 viides virhe ja pojat joutuivat hieman varomaan kontaktia ja HJK sai ylivoimahyökkäyksiä  josta tekivät 2-0 maalin. Kaksi HJK:n rankkaria päättyi Henkan torjuntaan. Pojat alkoivat painostaa ja kunnioitetun vastustajan pelaajat joutuivat purkamaan palloa katsomoon ja virheet tuli heilläkin täyteen, sitten tuli taas ylivoima hyökkäys ja HJK 3-0 johtoon.  Pelikellon ollessa 16.32 , Eetu teki vielä  kavennuksen 3-1, mutta loppussa HJK kaunisteli komeilla sommitelmilla 5-1 lukemat, meidän poikien pelatessa riskillä hakien lisämaaleja. Pelin loputtua pojat huohottivat pieni hymynkare huulilla, jopa maalivahdin pää oli aivan hiestä märkä. Taistelu oli tauvonnut.  HJK oli vielä 5-1 lukemin parempi mutta täysin voitettavissa oleva joukkue tulevaisuudessa. Pelasimme ennakkoon sovittuna 6 pelaajalla viimeisen pelin ja HJK tuli 3 ketjun voimin, olisiko vähän voimatkin huvenneet taistelun tiimellyksessä, ( mieleen jäänyt Jussin kommentti peli loputtua ” olisipa meillä ollut 2-3 isompaa kaveria niin oltaisiin voitettu”, HJK:n  pelaajat olivat n.170-185 pitkiä ja kaikki pelasi todella fyysistä  ja myös taidokasta peliä )

Näin jälkikäteen ajatellen kovien pelien puute kauden aikana taisi olla  suuri syy poikien pehmeyteen ensimmäisessä pelissä, loppua kohti käyrä oli kokoajan nouseva vaikkakin tie nousi pystyyn puolivälierissä, mutta pojat ja taustat voivat olla ylpeitä suorituksesta lopputurnauksessa. Paluumatka alkoi klo. 16.30 ja ruokailun ja parin kahvitauon jälkeen oltiin Kemissä maanantai aamun klo. 2.30 aikaan, raskas reissu mutta kyllä se kannatti käydä, aivan opinto mielessäkin. ensi vuonna uusi yritys ( silloin mennään loppuun asti ).

Pelaajat Yläjärvellä: Henri Montonen ”MV”, Tuukka Pikkarainen ”C”, Eetu Alajärvi, Mikko Enqvist, Veeti Lepojärvi, Samppa Marjamaa, Ville Uimaniemi, Vesa Lilja, Veikka Luokkala, Jussi Huttunen ja Sergei Nsega.

Valmentaja Kalle Huuskon kommentit turnauksesta:

Hieno turnaus pojilta, vaikka mitali jäikin Pohjolan Sanomien mukaan saamatta :) Hienoa, että olemme seurana nousset jo Suomen parhaimpien junioriseurojen joukkoon. On kunnia-asia tulla Kemistä ja pistää isoille seuroille vuodesta toiseen kampoihin ja välillä voittaa koko homma. Ensimmäisessä pelissä menetimme mitalin sillä HJK oli meille puolivälierissä vielä liian kova pala, olimme kuitenkin hyvä vastus heille ja sen todistaa muiden joukkuiden toisella kymmenellä alkavat tappiot. Voittamalla Apassit olisimme voittaneet lohkon ja todennäköisesti kohdannut HJK:n finaalissa. No turhaapa tuota miettimään, päästiin pelaamaan se kuningas ottelu jo puolivälierissä ja olen erittäin ylpeä meidän pojista. Pelaajat joko katoavat isoissa peleissä tai nousevat uuteen suuruuteen. Nyt jokainen kentällä käynyt pelaaja pelasi todella loistavasti ja nousi suuremmaksi. Pelasimme muut ottelut laajalla materiaalilla ja tämä lupaa hyvää ensikaudelle sillä meillä kaikki pelaajat täyttivät paikkansa joukkueessa erinomaisesti. Yksi unelma valmentajana toteutui taas ja pääsimme haastamaan HJK:n, vielä emme olleet valmiita, mutta peliesitys antoi toivoa tulevasta. Kannattaa siis olla FC Kemissä mukana jos haluaa pelaajana/valmentaja kohdata suuria pelejä ja tunteita Suomessa ja tulevaisuudessa myös rajojen ulkopuolella.

Olemme nousseet seurana piirinsarjan hiekkalaatikkopeleistä jo Suomen menestyneimpien junioriseurojen joukkoon. Mitään ei voi saavuttaa yksin, joten isot kiitokset yhteistyöseuroille, sponsoreille, vanhemmilla, taustoille ja tietysti pelaajille.