Edustus palasi voittokantaan

22.8.2013

Edustus palasi voittokantaan

 

Todella sateisella Sauvosaaren takanurmella kohtasivat lauantaina 17.8 voittokantaan paluuta yrittänyt kotijoukkue FC Kemi putoamista vastaan taistelevan OTP:n. Pelin alku saatiin käydä vielä kentän ollessa kohtuullisessa kunnossa alkaneen sateen jäljiltä ja näin ollen pelin rakentaminen maata pitkin oli vielä mahdollista. Kotijoukkue otti pallollisen pelin haltuunsa heti alusta ja vieraat hakivat hyökkääjiään lähinnä pitkien pallojen avulla. Jo pelin 6.minuutillla Jani Kähkönen nousi laidaltaan keskelle ja löysi kaventaneen toisen laidan Juuso Pennasen, joka sai oikean jalkansa vapaaksi ja ampui tarkan kierteisen laukauksen maalin oikeaan alakulmaan. Vierailijoiden vaarallisuus perustui lähinnä erikoistilanteisiin ja vastahyökkäyksiin ja niinpä 12.minuutilla OTP tuli tasoihin kulmapotkun painuessa suoraan maalin takanurkkaan. Kotijoukkue järjesti useampiakin paikkoja maalitilin kasvattamiseksi, mutta lopulta 36.minuutilla tullut Tuomo Salmelan boxista viimeistelemä maali jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi.

Toisen puoliajan aluksi kentän päälle tuli todella voimakas sadekuuro ja pelialusta muuttui hyvin nopeasti liukkaaksi ja hitaammaksi. Kotijoukkue vei peliä ensimmäisen jakson tapaan, mutta vasta 74.minuutilla  Samuli Sanaksenahon läheltä viimeistelemä 3-1 maali helpotti tilannetta. Vierailija OTP pääsi kuin varkain vielä mukaan taistoon pisteistä, kun se kavensi lukemiksi 3-2 epäsuorasta vapaapotkusta FC Kemin rangaistusalueelta. Vapaapotkun aiheutti tuomarin mielestä maalivahdin liian kauan hallussaan pitämä pallo. Hyvä että sekunnit ovat tuomaristolla hallussa. Peli päättyi näihin 3-2 (2-1) lukemiin ja käytännössä FC Kemi voi viimeistään nyt olla lähes varma sarjapaikastaan.

Kokoonapano: Harri Nykänen, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Eetu Pääkkölä, Aleksi Peltoperä, Mikko Lapa-aho, Jani Kokkila, Iiro Vanha, Jani Kähkönen, Juuso Pennanen, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Joni Berg, Ville Valli, Paavo Jokinen, Samuli Sanaksenaho, Do Khupeh.

Valmentajan näkökulmasta:

Henkisesti tärkeä voitto, jolla todennäköisesti varmistettiin sarjapaikka ensi kaudeksi. Kolmen tappion jälkeen oli tärkeää palauttaa usko omaan tekemiseen ja sen tämä peli aikaansai. Mahdollisuudet leveämpäänkin voittoon olivat, mutta onneksi riittävät maalit saatiin aikaiseksi. Seuraavaksi on kahden viikon tauko otteluissa ja elokuun viimeisenä päivänä kohdataan sitten sarjan materiaaliltaan ylivoimaisesti kovin joukkue OLS Sauvosaaressa. Loppukauden tavoitteena on tietysti mahdollisimman hyvän sarjasijoituksen ansaitseminen ja varsinkin sarjan kärkijoukkueiden haastaminen.