FC Kemin D13 -pojat neljän erän piirisarjaottelussa

24.8.2013

FC Kemin D13 -pojat neljän erän piirisarjaottelussa

 

D13 poikien syyskauden kolmas peli 17.8. PaKaa vastaan (2-1) antoi viimeistään viitteitä hyvistä ja onnistuneista kesätreeneistä näin lyhyellä aikavälillä. Samaa hyvää nähtiin myös Oulun Hovisuon jalkapallonurmella 20.8. kello 18:30 alkaen.

OLS Haaste – FC Kemi 2-0 (1-0)

Matkaan lähdettiin 13 pelaajan voimin noin kello 16:20 FC Kemin toimitalolta, joka oli saanut uunituoreen salaojituksen ympärilleen – nähty on!

Piirisarjapeliin mukaan uskaltautuneet pelaajat olivat Henna Vettainen, Veikka Luokkala, Joonas Vesa, Luiyi Laguerre, Tuan ”Tynkä” Musikatan, Julius Ahonen, Santeri Hyvärinen, Atte Sotisaari, Poperezhain veljekset Dima (MV) ja Valik (-03!) sekä 02-junioriosastolta Samuli Vesa, Santtu Laine ja Anttoni Räävi. Muutama avainpelaaja (Arttu, Aatu, Erno ja Vennu) oli pois joukkueen kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi.

Joukkue aloitti vierailun taktiikkapalaverilla hien vuoraamassa pukukopissa. Jo portin ulkopuolella OLS:n joukkueenjohto esitti peliajaksi kokeilumuotoisen 4x15min kolmen minuutin tauoilla, jota lopulta lähdimme toteuttamaan. Ilma oli loistava (+20C), aurinko paistoi. Sen sijaan epäselväksi jäi, oliko Iissä tulomatkalla nautitulla ”neitimunkkikahvilla” osuutta pelin alla joukkuetta kiusanneisiin ilmavaivoihin vai jännityksestäkö se vain johtui.

No, niin. Nyt mennään lyhyesti itse pelitapahtumiin. Aloituskokoonpanoon komennettiin Veikka (41), Anttoni (8), Luiyi (11, C), Santtu (9), ”Tynkä” (10), Joonas (4), Valik (5), Julius (7) sekä maalivahti Dima. Jokainen löysi oman pelipaikkansa.

Peli käynnistyi ja jo muutaman minuutin pelailun jälkeen oli selvää, että ottelusta tulee tasainen. Palloa kuljetettiin rohkeasti ja syöttöpelikin sujui – puolin ja toisin. FC Kemi loi heti alkumetreillä hyviä maalintekopaikkoja, joita eivät kuitenkaan pystyneet käyttämään edukseen.

Vastustajan maalit syntyivät erikoisista tilanteista, ei niinkään erikoistilanteista. Ensimmäinen maali (1-0) syntyi pelikellon näyttäessä 10 min. ”Mr. Tuuri” osaltaan avusti vastustajaa tilanteessa, jota edelsivät oman pään ratkaisut. Maalivahti huusi palloa vapaaksi syleilyä varten. Huuto ei mennyt perille, vaan oma puolustus päätti roiskaista pelivälineen pois maalin edustalta. Purku osui vastustajista ja omista koostettuun miesmuuriin, josta seurasi lisää roiskaisuja ja pallo lopulta meidän maaliin.

Toisen puolikkaan (30min) jälkeen ”Nakki” muutti ryhmitystä hyökkäävämpään, jolla tiedettiin ja uskottiin kirin alkavan.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi kolmannen erän lopulla, joka oli vähintäänkin yhtä erikoinen, ei niinkään meidän virheestä. Vastustajalla kulma. Ensimmäinen purkutilanne selvitettiin, pallo pysyy vastustajalla kuudentoista alueen sisällä ja veto kohti maalia… HOX! Kuvitelkaa tähän kohtaan pieni ”tauko”… ja pallo toistamiseen maaliin.

Takaisin tuohon ”tauko”-hetkeen. Meidän mielestä tuossa vedon jälkeisessä hetkessä ja tilanteessa ”Luigia” työnnettiin selästä, vapaapotkun arvoisesti. Työnnön seurauksena ”pallo meni pään ohi” vai pitäisikö sanoa ”pää meni pallon ohi” ja siksi pallo löytyi toistamiseen Diman vartioimasta maalista. Tuomarit eivät tätä virhettä nähneet ja pallo keskelle.

Neljännessä erässä maaleja ei nähty, mutta kentällä tapahtui. Muun muassa OLS:n pelaaja pääsi tykittämään lähietäisyydeltä kohti maalia, mutta hyvän pelin pelannut Dima piti pelin 2-0 lukemissa hienolla torjunnalla. Mainittakoon myös Joonaksen ottamat kolhut (polvi ja nilkka saivat tälliä, ei tarvittu ambulanssia), jotka kuvastivat FC:n hyvästä taisteluhengestä. Tilastomerkinnät, viimeisen (15min) erän aikana, kirjauttivat keltaisen kortin pokanneet Samuli ja Veikka.  Omasta mielestään Samuli ei saanut, yrityksestä huolimatta, rumpujarruja toimimaan ja siksi törmäsi palloa käsissään pitävään vastustajan maalivahtiin keltaisen kortin arvoisesti. Epävirallista selitystä ei ole...

Selittely sikseen eli sanoista tekoihin. P00-01-joukkue osoitti jälleen kehittyneen monella saralla ja kehityksen askeleet ovat oikeaan suuntaan; syöttöpeli, puolustus, koko joukkueen taistelutahto. Tämäkin peli oli täysin voitettavissa, tasoero ei ollut millään muotoa merkittävä.

Jotenkin jäimme kaipaamaan hyvien avauspallojen jälkeistä maalintekoahneutta. Maalinteko - siihen on nyt syytä keskittyä.  Tästä on hyvä jatkaa – Pää pystyyn!

Pelireportterit,

Kimmo, Nakki ja Jan