FC Kemi B2 -joukkueen syyskierros ja vähän kevätkierrostakin

23.9.2013

Kevätkierroksen loppupuolella annettiin alkutahdit FC Kemi B2 -joukkueen loppukaudelle. Kokoonnuimme (Kalle Huusko, Janne Oksala, Jarkko Montonen ) pohtimaan miten parhaiten vietäisiin ensivuoden B -joukkuetta eteenpäin. Sovittiin että tuleva B -joukkue alkaa harjoittelemaan ja pelaamaan mahdollisimman palhon yhdessä, näin 97-99 pojat saataisiin kasvamaan yhteen. Joukkuehan koostui kolmen eri joukkueen pelaajista, yhdestä FC Kemin ja kahdesta TP-47 joukkueen pelaajista. Tästä alkoi positiivinen aikajakso joka jatkuu vieläkin. Kevätkierroksen sujuessa molli voittoisesti, on syyskierros tarjonnut paljon ilon hetkiä ja riemua onnistumisien merkeissä, Peluutuksesta on vastannut Kalle ja Henri Mäki-jokela, Jannen ollessa mukana joissain peleissä. Harjoittelusta on vastannut sama kolmikko, kolmikko joka on saanut pojat harjoittelemaan intohimoisesti ja siitä johtuen pelaamaan todella hyvin. Tähän liittyy myös B2 -joukkueen pelaajien mukana olo B1 -joukkueessa, joka on selvästi kasvattanut pelaajia. Suurimpia muutoksia  kevätkierrokseen  oli 96 -syntyneiden pelaajien poistuminen kokoonpanosta, ja näin nuoremmille tuli heidän tarvitsemaa vastuuta. Muutos oli myös hyökkäyspeliin painotus, keväällä kun harjoiteltiin puolustuspelaamista. Olisiko hyökkäys paras puolustus, kun katsoo päästettyjen maalien saraketta ja vertaa kevätkierrokseen päästettyjen maalien määrään, no kahdessa viimeisessä pelissä 7 maalia meni omiin. Pelipaikat alkoi vakiintumaan. Suurimpia onnistujia jos mietitään tulee mieleen, molemmat topparit Otto Salmi ja Jesse Numminen, maalivahti Henri Montonen, ikiraataja Eetu Alajärvi, sekä maalihanat auki saanut Vesa Lilja, joka loukkaantui harmittavasti kesken kauden. 99 -pojat Ville Uimaniemi, Aleksi Isomäki ja Konsta Jussila ovat olleet myös joukkueen kantavia voimia. Villen ja Aleksin kohdalla jopa niin hyvin, että ovat pelanneet myös B1 -joukkueen mukana, korostan vielä että kaikki pelaajat onnistui erittäin hyvin, sen puolesta puhuvat jo tuloksetkin, kun vielä miettii että joka pelissä pystyttiin haastamaan vastustaja pelillisesti, niin kehitys on ollut joka pojalla huima. Yksittäisten pelien tulokset eivät meillä olleet itse tarkoitus eikä voittoja ole haettu hinnalla millä hyvänsä, vaan tarkoitus on kehittää poikia ja pelisysteemejä, mutta kun alkaa onnistumaan niin tulostakin tulee. Tästä joukkue jatkaa kohti tulevia pelillisiä koitoksia futsalin parissa ja jalkapallolla joko Tammikuussa tai Huhtikuussa.

 

syyskierroksen pelit:

PS Kemi yj-FC Kemi 0-1, (kevätkierros 5-0 ), peli oli melkein täydellistä poikien hallintaa, PS Kemin ainoat puolittaiset tilanteet tulivat pitkällä pallolla ja erikoistilanteista.

FC Kemi-AS Moon 2-2, (kevätkierros 0-4 ), peli joka olisi pitänyt voittaa oli ylivoimaista hallintaa mutta kun et tee paikoista niin vastustaja tekee, positiivistä että tasoitus tehtiin aivan lopussa.

OLS-98-FC Kemi 1-4, (kevätkierros 4-2 ),  peli jossa meillä ei ollut mitään hätää niin ylivoimainen esitys se oli meiltä.

FC Kemi-OuJK 1-1, (kevätkierros 2-5 ), peli joka mietitytti eniten ennen peliä niin paljon Oulun pojat olivat parempia keväällä, mutta ottelun lopussa vastustajan tasoitus tuntui vähän tappiolta kun oli nähnyt poikien esityksen, vietiin peliä lähes koko ajan.

OPS-FC Kemi 0-0, OPS tippui B1 sarjasta ja oli fyysinen joukkue joka pystyi haastamaa todella hyvin, mutta maalipaikat oli ottelussa vähissä niin jäätiin 0-0 tulokseen ja puolustus oli meillä rautaa, Matte, Otto, Jesse ja Eetu hoitivat kaiken mahdollisen,  Henkan maalissa ei tarvinnut torjua kuin pari kertaa muuten vain pysäytteli palloja.

FC Kemi-Haupa 2-0 (kevätkierros 3-2 ), peli oli ajoittain sekaista hienoista meidän hallintaa, jossa Haupallakin oli omat paikkansa.

FC Kemi - FC Lynx 3-3 (kevätkierros 0-4 ), hallittiin peliä mutta pelissä tuli muutamia virheitä erinnäisillä pelaajilla ja vastustaja oli terävä maalipaikoissa niin tasatulos oli jopa oikeutettu.

FC kemi-Tervarit-j 3-4 (kevätkierros 1-0 ), 3-0 johto 20 peliminuutin jälkeen sitten katosi pelistä ajatus ehkä pojat ajatteli pelia olevan ohi sitten  vastustaja alkoi hallitsemaan peliä, sen jälkeen tulos oli tämä. Ensimmäinen huono peli syyskierroksella ja ensimmäinen tappio näitäkään pelejä ei voi voittaa kävelemällä.

Valmentajan kommentit kaudesta:

Kerrataan vielä valmentajanki näkökulmasta jo aikaisemmin käytyjä asioita; kuten mainittuakin kevätkierrokselle harjoitellessamme otimme teemaksi puolustuspelaamisen ja että pystyttäisiin tiiviin puolustamisen kautta lähteä avaan peliä, kuten kaikissa asioissa ei sormia napsauttamalla synny suuria ihmeitä. Syyskierrokselle jo sitten haluttiin lisätä hyökkäyspelin merkitystä ja tiivistää B2 joukkueen rinkiä. Keväällä peleissä vaihdot lähenteli jopa 30 edestakaista vaihtoa pelin sisällä ja tämä oli yksi muutoksista syyskierroksella, vaihdot pyrittiin tekemään järkevästi jotta pelaajat saisivat ehjiä pelejä alle. Vaikka kevään pelit oli tuloksellisesti ”murheellisia” ei tulos aina kerro koko totuutta, oli pelejä joissa tappioiden keskellä  B2 oli selkeästi pelillisesti  parempia mutta kaaduimme liian monesti turhan helppoihin virheisiin.

B2 joukkueen alkuperäinen tarkoitus ei ole ollut luoda tulosta, eikä sitä ole koskaan lähdettykään hakemaan väkisin, vaan syyskierroksellakin selkeytimme pelaajien rooleja, pelitapaa ja peluutusta. Edelleen virheitä annettiin kentällä tehdä, pelaajille annettiin mahdollisuus ottaa johtajuus ja oma rooli joukkueen sisällä jotta olisivat valmiinpia vastaamaan B1 joukkueen haasteisiin.

Viimeisen ottelun jälkeen tuli fiilis ”tässäkö tämä oli?”..

Kiitokset hienosta kaudesta pojille, aivan kaikki oli onnistujia ja kevätkierrokseen nähden kaikki myös tasonnostaji! Työnteko alkaa futsalin parissa muutaman viikon päästä ja siinähän meillä ei ole sen pienempää tavoitetta kuin SM-kisa paikka!

Kentillä ja sen laidalla nähdään.

 

-H M-J

 

B2 joukkueessa pelasi: Henri Montonen, Eetu Alajärvi, Do Khupeh, Mikko Enqvist, Tuomas Hiltunen, Jussi Huttunen, Aleksi Isomäki, Konsta Jussila, Henri Korkeamäki, Antti Lähdenperä, Veeti Lepojärvi, Vesa Lilja, Sergei Nsega, Jesse Numminen, Tuukka Pikkarainen, Jesse Rantajärvi, Otto Salmi, Joni Skantsi, Ville Uimaniemi, Matti Ylimaunu,

B1 -joukkueesta lainalla kävivät yksittäisissä peleissä. Aleksi Tammela, Matias Goman ja Ville Parkkila.

Valmennuksesta vastasi: Kalle Huusko, Henri Mäki-jokela ja Janne Oksala

Joukkueenjohtaja: Jarkko Montonen

Huolto ja Talousasiat: Henry Enqvist ja Jarmo Lahdenperä.
 

Erityis kiitokset kannustaville ja kuljettaville vanhemmille sekä Kemiin että Tornioon