Edustukselle tappio Oulussa

24.9.2013

Edustukselle tappio Oulussa

 

Sateinen ilta Oulun Raatin tekonurmella ei muodostunut kovinkaan mieleenpainuvaksi ainakaan FC Kemille, kun sarjapaikastaan taisteleva JS Hercules vei pisteet 2-1 (1-0) lukemin. Ottelun ensimmäinen jakso oli melkoista hurlumhei-jalkapalloa pelin aaltoillessa puolelta toiselle ilman kovinkaan monia järjestelmällisiä ajatuksia. Ainoa maali syntyi, kun kotijoukkueen hyökkääjä ajoi laidasta läpi ja tälläsi etukulmasta lujan laukauksen verkon perukoille.

Toiselle jaksolle FC Kemi muutti hieman prässäystään ja saikin heti alkuun hyvän otteen pelistä. Ikävä kyllä vastustajan lähes ensimmäinen hyökkäyksen poikanen 52.minuutilla päättyi kaukolaukaukseen, joka muutti tilanteen jo kahden maalin johdoksi kotijoukkueelle. Tästä eteenpäin peliä käytiin lähinnä FC Kemin hyökätessä ja Herculeksen yrittäessä vimmatusti puolustaa johtoaan tyytyen purkupalloihin ja satunnaisiin vastahyökkäyksiin. Keinoja alhaalla makaavan puolustuksen voittamiseksi ei taaskaan löydetty, vaikka muutamia lähes varmoilta tuntuneita maalipaikkoja luotiinkin. Ainoa maali syntyi jo pelikellon näyttäessä 90 minuuttia. Samuli Lätti pisti pienestä kulmasta sivuvaparin hienosti suoraan takakulmaan. Muutama lisäminuutti ei enää tilannetta muuttanut ja pisteet jäivät ehkä ansaitusti hyvin puolustaneelle kotijoukkueelle.

Kokoonpano: Ville Valli, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Samuli Lätti, Eetu Pääkkölä, Mikko Lapa-aho, Jani Kokkila, Jani Kähkönen, Teemu Lantto, Ville Juvonen, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Joni Berg, Tuomas Isteri, Matias Wiena.

Valmentajan näkökulmasta:

Vaikea peli oli etukäteen tiedossa, kun vastassa oli vimmatusti sarjapaikastaan tappeleva joukkue. Silti peli ei kaatunut ylimielisyyteen eikä asenteen puuttumiseen. Taktisesti ehkä huono ratkaisu oli antaa ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen pelata alhaalta ja ohjata prässi oikeisiin pelaajiin ja oikealla hetkellä. Huono se oli siksi, että Hercules ei niin tehnyt, vaan tilasta huolimatta pelasi pallon suoraviivaisesti lähinnä pitkillä palloilla ylös ja meidän pakka oli turhan levällään siinä vaiheessa. No, ei se peliä ratkaissut, mutta toisella jakson prässäyksen muutos toi pallon hallinnan lähes täysin meille. Harmi vain, että toinen maali tuli pahaan paikkaan, juuri kun oltiin saatu peli haltuun ja selkeät saumat ottelun kääntämiseksi olivat olemassa. Jani Kokkilan loukkaantuminen jo 20.minuutin kohdalla hieman sekoitti ryhmitystä, mutta kaikki eväät toki voittoonkin olivat. Lopuksi on silti taas muistettava, että taistelevan ja varsinkin johtoasemassa olevan puolustuksen murtaminen ei vaan ole niin helppoa.