FM2 Lappi: FC Kemi Akatemia 1 - 2 FC Kemi Edustus

13.11.2013

Tarinat kirjoitettiin lähes uusiksi Tervahallin illassa 13.11.2013, FC Kemin Akatemian ja Edustuksen kohdatessa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle. Molemmat joukkueet vilisivät nuoria aluejoukkuepelaajia. Menoa ja meininkiä tarjottiin koko kahvikupin edestä. Heti ottelun alusta kävi selväksi, että Akatemia oli päättänyt ottaa voiton matsista.

Ottelun edetessä tuli mieleen, että Frankenstein oli luonut hirviönsä. Heti ottelun alusta Edustus painoi vaarallisia hyökkäyksiä Akatemian maalille, mutta isojen pelien mies Ville Valli oli ohittamaton. Kerta toisensa jälkeen Ville poimi pisimmän korren uhrautuvien kanssapelaajien turvin. Valmentajavelhot Ville Juvonen ja Joni Berg olivat kyllä virittäneet luomuksensa sellaiseen lentoon, että Edustuksella ei ollut yhtään varaa löysäilyyn. Lähes satapäinen yleisö eli hienosti mukana ja kannusti alueen nuoria lupauksia mallikkaasti. Tuli mieleen jo hieman viimekeväinen Suomen Cupin välierä, jossa samat pojat pelasivat loistavasti ja yleisö oli lähes transsissa nuorten pelaajien otteista. Tuntui kuin itse Alfred Hitchcock olisi kirjoittanut draaman käänteet ottelulle, niin jännittävä ottelu oli loppuun asti.

Ottelu aaltoili tasaisin väliajoin molemmissa päissä, Edun tosin luodessa vaarallisimmat paikat. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle tultaessa olisi kuvitellut Edustuksen lisäävän kävelyä, mutta kuinka kävikään? Akatemia kävi kuin yleinen syyttäjä konsanaan Edustuksen päälle. Eikä aikaakaan kun Akatemia siirtyi 1-0 johtoon Aleksi Peltoperän osumalla. Tämän jälkeen nuori joukkue teki klassisen virheen ja ei hyydyttänyt peliä, vaan antoi sen hallinnan Edustukselle. Ville Vallin maagiset torjunnat pitivät Akatemian kuitenkin pystyssä. Tässä vaiheessa lainataan toisesta tarinasta juonta ja hopealuoti kaivettiin lääkelaukusta esiin. Hopeakettu Keijo Huusko sai paikat lämpenemään ja pääsi nopeaan vastaiskuun Tatu Kujanpään nopeasta avauksesta. Akatemian alimmalla pelaajalla ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kaataa Kenna läpiajossa. Tästä seurasi toinen varoitus ja ulosajo. Edustus siirtyi viidelle kenttäpelaajalle Aleksi Tammelan palatessa kentälle. Niin vain Edustus sai murrettua taian ja käytettyä hopealuotinsa. 1-1 tilanne ja alle pari minuuttia peliä jäljellä. Molemmissa päissä melkoisia hässäköitä, mutta hopeakettu Keijo Huusko näytti vielä kujeensa tekemällä toisen maalin kun minuutti oli ottelua enää jäljellä. Akatemia sai vielä mahdollisuutensa, mutta Edustus onnistui hyydyttämään pyristelyn viimeisillä sekunneilla. Ottelu oli viihdyttävä ja tasokas, paikan päälle saapuneet katsojat tulevat varmasti jatkossakin katsomaan poikien esityksiä.

Valmentaja Kalle Huuskon kommentit matsista:

Aika osuvasti sanottu, että olemme luoneet futsal hirviön FC Kemistä. Meillä on kolme joukkuetta kakkosdivisioonassa ja yksi niistä yrittää nousta tämän kauden päätteeksi ylös. Mikä joukkue se tulee olemaan, niin on vielä arvoitus. Tämän pelin perusteella Akatemia voi ihan yhtälailla olla karsinnoissa kauden päätteeksi. Penkillä oli tänään epätodellinen olo, nousin välillä penkistä ja kehuin vastustajan pelaajia. Se tuli suoraan sydämestä, en voinut sille mitään, niin tyytyväinen olin Akatemian otteista. Olemme vuosia opettaneet pelaajillemme voittamisen kulttuuria ja sain penkillä kuulla vihaisia kommentteja kehuessani vastustajia. Niin vastustajia, niitä ne molemmille joukkueen pelaajille olivat. Itse en voinut kuin tuntea suurta tyytyväisyyttä luotuamme seurassamme tämän tasoisia pelimiehiä. Edun keski-ikä oli noin 19 vuotta ja Akatemian 17 vuotta. Akatemialla kävi kentällä välillä jopa C-juniori-ikäisiä pelaajia. Huikea matsi ja erityisesti täytyy nostaa Ville Vallin esitys ylös. Ville oli suorastaan ilmiömäinen välillä, puhumattakaan muiden poikien uhrautumisesta. Katsomossa ja varmasti pojissakin heräsi toivo, olenko, onko poikani jo noin lähellä huippua? Kyllä pojat ovat hyvin lähellä Suomen huippua ikäisekseen, mutta nyt matkassa on tärkein vaihe edessä. Mestarin erottaa hyvästä pienet asiat ja teot. Pääsy huipulle on pienestä kiinni. Sen pienen matkan ylittäminen on valtavan työn takana. Jos haluat olla mestari, sinun täytyy olla valmis tekemään se työ jota hyvä ei ole valmis tekemään. Kello on kohta yksi yöllä ja pesukone ilmoittaa pelipaitojen olevan nyt pesty. Niin minä olen valmentajana valmis likaisen työn tekemään, oletko sinä pelaajana? Laitetaan haalarit päälle ja tehdään yhdessä lisää mestareita.