Hannu Tihisestä pelaajayhdistyksen puheenjohtaja

19.11.2013


Hannu Tihisestä pelaajayhdistyksen puheenjohtaja

 


Hannu Tihisestä pelaajakehityspäällikkö

Keminmaalaislähtöinen Hannu Tihinen aloittaa vuoden vaihteessa pelaajakehityspäällikön tehtävät Suomen Palloliiton leivissä.

Hannu Tihinen koordinoi poikien ikäluokkamaajoukkueiden (U19-U15) toimintaa, aluevalmennusta sekä Palloliiton seuroihin palkkaamien talenttivalmentajien toimintaa. Palloliiton tavoitteena on palkata kymmenen täysipäiväistä valmentajaa alkuvuodesta 2014 tukemaan seuroissa tehtävää pelaajakehitystyötä.

 

Pelaajakehityspäällikön vastuulla on myös Palloliiton valmennuskeskusyhteistyö, sekä maajoukkuetoiminnan koordinointi yhdessä naisten ja tyttöjen sekä futsalin vastuuhenkilöiden kanssa.

Kemin Palloseuran kasvatti Hannu Tihinen on pelannut urallaan pääsarjatasolla Suomen lisäksi Norjassa, Englannissa, Belgiassa ja Sveitsissä yhteensä 438 ottelua, joissa hän teki 51 maalia.

Päätettyään aktiiviuransa A-maajoukkueen pitkäaikainen luottotoppari toimi FC Zürichin johdon assistenttina. Tihisen vastuualueina oli muun muassa seuran junioriakatemiatoiminnan kehittäminen sekä valmentaminen eri ikäluokkajoukkueissa. Hän oli myös vastuussa nuorien pelaajien integroimisesta miesten edustusjoukkueeseen. Tihinen on suorittanut B-valmentajatutkinnon ja hän jatkaa valmentajakoulutustaan edelleen Palloliiton kursseilla.

Lähde: Radio Perämeri