Meri-Lapin lahjakkaimmat juniorit ulkomaan turneelle

1.12.2013

Meri-Lapin lahjakkaimmat juniorit ulkomaan turneelle
 

FC Kemin A- ja B-juniorit joutuvat kovaan koitokseen Itsenäisyyspäivänä vieraalla maalla, Luleåssa 6.12.2013 pelattavissa otteluissa. Ensimmäisessä osassa A-juniorit saavat vastaansa U-19 Allsvenskanissa pelaavan IFK Luleån ja B-juniorit vastaavan U-17 joukkueen. Otteluparien ensimmäiset ottelut pelataan 6.12.2013 ja tarkoituksena on pelata vielä toiset otteluparit keväämmällä.

A-junioreilla tapahtuma alkaa FC Kemin Edustuksen päävalmentaja Markku Kalermon koulutuksella, jossa käydään pelipaikkakohtaista taktiikkaa ja ensi kauden peliajatuksia läpi Edustusjoukkueen osalta. A-junioreiden valmennuksesta vastaa Kalle Huusko.

A-junioreiden päävalmentaja Kalle Huusko mitä odotat peleistä?

Mielenkiinnolla odotan mitä vastaan tulee. Odotukset vastustajan tasosta ovat korkealla ja on ilo saada testattua alueemme lahjakkuuksien tasoa Pohjoismaiden huipulla. Näen tämän suurena mahdollisuutena alueemme pelaajille näyttää kykynsä Ruotsin puolella ja ties vaikka tämä poikisi pelaajille uusia mahdollisuuksia.

Miltä uusi A-juniori joukkueesi vaikuttaa?

Ottelu on minulle ensimmäinen uuden joukkueen kanssa ja se kertoo minulle, mihin asioihin tulemme panostamaan ensi vuoden puolella pallollisessa harjoittelussa. Joukkue kostuu suurimmaksi osaksi vuonna 1996 syntyneistä pojista, joita Markku Oksala ja Pekka Lehosmaa vetivät lähes 10-vuotta tehden loistavan pohjatyön. Viimeiset pari vuotta pojat ovat nauttineet Janne Oksalan vaatimustasosta ja pääsevät nyt oikeastaan ensimmäisen kerran minun käsiin.

Miten harjoittelu on sujunut ja mihin olette panostaneet?

Olemme harjoitelleet vahvasti fysiikkapuolta Mikko Kiviharjun ja Keijo Huuskon johdolla jo parin kuukauden ajan ja peli tulee hyvään saumaan pelaajien motivoinnin kannalta. Futsal on ollut myös isossa roolissa pelaajien pelitemmon ja kovuuden lisäämisessä; pelaammehan futsalia kahdella joukkueella miesten sarjassa ja Edulla olemme menossa kohti nousukarsintoja.

Pyrimme pysymään jalkapallossa Suomen huipulla ja tavoitteeksi joukkue on asettanut uusia viime vuonna TP-47 A-junioreiden saavuttama SM-karsinta paikka kaudelle 2015. Pelaajat ovat kasvaneet jo ammattimaisessa ympäristössä ja vain paras on kyllin hyvää pojille.

Miten yhteistyö Tornion ja Kemin välillä on joukkueen näkökulmasta sujunut?

Yhteistyö on sujunut oikeastaan paremmin kuin osasin odottaa. Seurojemme välillä on jo useammassa joukkueessa ollut yhteistyötä ja oikeastaan yhtään isompaa ja ylitsepääsemätöntä ongelmaa ei ole vastaan tullut. Tässäkin joukkueessa on sopiva sekoitus alueen poikia ja Janne Oksala teki edellisellä kaudella erinomaista työtä hitsaamalla joukkueen saumattomasti yhteen.

 

B-juniorien kausi alkaa helmikuussa 2014 SM-karsintasarjan merkeissä.

Päävalmentaja  Janne Oksalan mietteitä tulevasta pelistä ja kaudesta.

Mietteitä tulevasta pelistä ja kaudesta? 

- Itse ottelu ei sinänsä mietitytä, Ollikkalan Jukka on tehnyt upeaa työtä IFK Luleån junioreiden parissa ja aina heidät kohdatessa tietää, että vastaan astelee hyvää futista hankaava nippu. Kausi mietityttääkin sitten, paljon mietityttääkin. Usealle pelaajalle SM-karsinta ja sen taso on täysin uutta. C-junioreiden menestys Kaj Pahlmanissa ja hyvät treenimatsit ennen Helmikuuta vievät meitä kuitenkin askeleittain kohti tulevaa.

Miten olette harjoitelleet?

Reilu kuukausi on menty nyt noin 10 kertaa viikossa tahdilla. Treenit ovat monipuolisia, Lappian aamutreenit, Huuskon Kallen johdolla Futsalia, Kiviharjun Mikko jeesaa fysiikassa, Kilpiäisen Seppo pitää juoksukunnosta huolen, pari kertaa viikossa pallolliset treenit Torniossa Lappiahallissa ja Lauantaisin painisalilla Oksalan Henrin ja Kiviharjun metodeilla taataan että Sunnuntaisin on ansaittu lepo. 

Pelaajatilanne ja uudistuminen?

Vaihtuvuus B-junioreissa on vuosittain hurjaa, puhutaanpa sitten mistä tahansa varteen otettavasta junioreiden kasvattajasta. Pojat ovat siinä iässä, että parhaimmat sällit raapii jo isoja minuutteja aikuisten sarjoissa ja niin pitääkin olla. Kuten aiemminkin, myös tänä vuonna yli puolet joukkueesta vaihtuu. Joukkue koostuu FC Kemin ja TP-47:n junioreista pääasiassa, muutama pelaaja ulkopuolelta treenaa tällä hetkellä joukkueen mukana ja toivotaan että liittyvät vahvistamaan joukkuetta. Vaihtuvuudesta huolimatta tyyli pysyy aina samana, pisteistä pelattaessa kentälle kävelee aina 11:ta sen hetken parasta.

Mitä odotat peliltä ja joukkueelta? 

Olen ollut niin vähän tekemisissä osan pelaajien kanssa, että eniten odotan näkeväni heidät kaikki pelaamassa kovatempoisessa ottelussa. Ratkaisut ottelun sisällä eri tilanteissa opettavat pelaajia yksilöinä ja joukkueena. Tuloksellisia tavoitteita ei aseteta, mutta vihaan hävitä.

Haetaanko jotain taktisia juttuja pelissä?

Turha puhua yksittäisistä taktisista asioista. Me tutustumme, minä poikiin ja pojat minuun. Opitaan ensin heikkoudet ja vahvuudet, näiden tietojen avulla luomme taktiikan panoksellisiin otteluihin. Toki mielessä jyllää jo ajatuksia pelaajista eri paikoilla ja haluan myös hiljalleen alkaa avaamaan omaa ajatteluani pelin pelaamisesta pojille. Yksinkertaisesti sanottuna, haetaan. :)