FC Kemin A-junnuille Kolme pistettä, ja kevätkierroksesta lohkovoitto kaksi kierrosta ennen päätöstä.

10.6.2014

FC Kemi-JIPPO

 

Tulos: 1-0 (1-0)

Sunnuntai iltapäivänä nähtiin eräs jälleennäkeminen, kun Paavonkarin nurmikenttä ja FC Kemin A-pojat kohtasivat taas toisensa A-poikien ykkösen pelin merkeissä. Sarjajohtaja FC Kemi kohtasi neljännellä sijalla leiriänsä pitävät joensuulaiset. FC Kemillä oli mahdollisuus voitolla varmistaa kevätkierroksen lohkovoitto. Muodostuiko jälleennäkemisestä lattea vai riemua täynnä ollut episodi?

Joensuunlaisista saattoi heti aistia, että he olivat tulleet peliin asenteella ja viime tappiosta oli jäänyt heille asioita hampaankoloon. FC Kemi ei tästä kuitenkaan suuremmin häkeltynyt, vaan meni jo kymmenennellä minuutilla johtoon. Kapteeni Samuli Sanaksenaho ampui laukauksen kohti alakulmaa, jonka vastustajan maalivahti Aatu Kettunen sylki eteensä Aaro Joutulaiselle, jolla oli helppo työ pistää pallo tyhjään maaliin. Peli jatkui aika tasaisissa merkeissä ja puoliajalle siirryttiin Kemin niukalla 1-0 johdolla. 

Toinen puoliaika alkoi taas tasaisissa merkeissä. Ajan kuluessa joensuulaiset hyvän draivinsa ansiosta ottivat kuitenkin hallintaa enemmän ja enemmän itselle. Kierrokset lisääntyivät pelissä ja peli meni hyvin fyysiseksi. Rikkeitä tuli niin puolelta kuin toiseltakin runsaasti. 83.minuutilla Joni Lehosmaa lensi taklauksestaan, ehkä hieman kyseenalaisesti, suoralla punaisella suihkuun. FC Kemi jatkoi kuitenkin kurinalaista puolustamistaan ja selvisi takaiskuitta. Tuloksena siis FC Kemin 1-0 voitto, jolla varmistui samalla lohkovoitto jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä!

 

Tämä jälleennäkeminen ei ollut tällä kertaa lattea, mutta ei se ehkä riemuakaan ollut täynnä. Tunnetta siinä kyllä piisasi riittämiin. Ikä ja sen tuomat muutokset ja kolhut näkyvät meissä. Talvien kolhimasta Paavonkarin nurmesta alkaa näkyä kaljuuntumista ja harmaata juurikasvua. Pojista miehiksi kasvavista A-junioreista ei ole kuitenkaan vankkojen huhujen mukaan tällaista vielä havaittavissa. Ikä se silti alkaa pojissa näkyä. Tänään ei nähty pelillisiä hienouksia, mutta näkyi jo iän tuomaa rutiinia. Rutiinilla ja taistelulla FC Kemi sunnuntaina voiton pääasiassa otti. Paavonkari ei ole täydessä loistossaan eikä ole vielä FC Kemin pelikään. Mutta vielä on aikaa puhjeta kukkaan

 

Valmentaja Kalle Huuskon kommentit pelistä:

Kolme pistettä, ja kevätkierroksesta lohkovoitto kaksi kierrosta ennen päätöstä. Syytä juhlia? Ei, työt jatkuvat ja tavoitteet ovat korkeammalla. Pelissä olin tyytyväinen erityisesti kapteeni Samuli Sanaksenahon panokseen, sekä Aaro Joutulaisen puolustustahtoon loppumetreille vaikka mies on yleensä kunnostautunut maalinteossa. Olimme hieman väsyneitä edellisen päivän edun pelistä, mutta niin vain homma taas hoidettiin. Työt jatkuvat…  P.S. Iltaisin mennessä kenttien ohi, huomaan poikien olevan siellä potkimassa, mikä ilahduttaa mieltä kovasti. Tie menestykseen on kova työ ja sitä nämä pojat ovat aina omalla ajallaan tehneet, tai pikemminkin pitäneet hauskaa ja nauttineet "pallon potkimisesta".