Kings YJ – FC Kemi A

15.6.2014

Kings YJ – FC Kemi A


Tulos: 1 – 1 ( 0 – 1)


Politiikassa tapahtuu Suomessa eivätkä FC Kemin A-junnutkaan lepää, vaikka kevätkierroksen lohkovoitto oli jo varmistunut. Myös FC Kemin Edustuksella oli samaan aikaan peli, joten peliin lähdettiin tavallista hieman kapeammalla rosterilla. Mukaan "hälytettiin" myös kolme pelaajaa TP47:n 99-junioreista. 
Niin ja kun politiikasta oli puhe, niin tämän kertainen vierasottelu sattui suuntautumaan Suomen väistyvän pääministerin Jyrki Kataisen synnyin kunnalle eli Siilinjärvelle. Pelkkää sattumaako, kenties? 

Heti alusta siilinjärveläiset ottivat hieman hallintaa ja saivat muutamia hyviä tekopaikkoja Tatu Kujanpään selvittäen ne kuitenkin hienosti. Myös FC Kemi pystyi kuitenkin rakentamaan muutamia hyviä tekopaikkoja, mm. Topias Wiena laukoi sivutolppaan. Sitä lähemmäksi ei kuitenkaan päästy, kunnes 31 minuutilla Eetu Pääkkölä laukoi kimmonneen kakkospallon komeasti ylänurkkaan noin parista kympistä. Tuomarin viheltäessä pilliin puoliajan merkiksi oli tilanne siis vieraille 0-1. 


Toiselle puoliajalle mentäessä peli yltyi välillä aika fyysiseksikin pienellä kentällä. Siilinjärveläisten fyysisyys näkyi hyvin mm. erikoistilanteissa. Erikoistilanteen jälkitilanteesta kotijoukkue sitten maalin onnistuikin värkkäämään 59.minuutilla. Peli jatkui fyysisenä ja FC Kemi jatkoi läpi toisen puoliajan jatkunutta uhrautuvaa ja taistelevaa fudistaan. Toinen maali ei ollut kaukana ja paikkoja onnistuttiin luomaan riittävästi voittoon. FC Kemi sai esimerkiksi rangaistuslaukauksen, mutta vastustajan maalivahti onnistui torjumaan Topias Wienan yrityksen. Myös vaihdosta tullut Matias Ojanaho pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta vastustajan maalivahti torjui tämänkin yrityksen. Jollain jo ehkä jaloissa painoi, mutta FC Kemin jatkoi hyvää taisteluaan ja varjeli maalinsa koskemattomana. Kun toista maalia ei lopulta saatu aikaiseksi, niin tulokseksi jäi hienosti taisteltu 1-1. Kotiinviemiseksi ei tullut kolmea pistettä, mutta yksikin piste on olosuhteet ja toisen puoliajan peli-ilmeen huomioonottaen hyvä suoritus.


Tänään ei näkynyt Siilinjärvellä merkkejä politiikoista, ei istunut Katainen tai kukaan muukaan katsomossa. Ennen kaikkea kentällä ei ollut politiikkoja. Pelaajilla oli intohimoa ja tahtoa taistella pelistä vähintäänkin se piste kotiin. Kukaan ei tullut niin sanotusti vain "töihin". Tämä ei ollut mikään tavanomainen "täysistunto" pelaajille. Pelaajien preesens oli tänään jotakin muuta kuin vain perustylsä päivä töissä. Preesens ei ollut tänään kuin kassatädillä tai rekkamiehellä, vaan se muistutti enemmänkin urheilijan preesensiä, ammattilaisurheilijan sellaista. Vaikka sitä Kataista ei odotetusti bongattukaan, niin reissuun voi silti olla tyytyväinen. Ei tarvitse jälkikäteen keksiä poliitikkomaisia selityksiä. Silloin ollaan oikealla tiellä 

Valmentaja Kalle Huuskon kommentit: "FC Kemillä oli tänään kentällä sateenkaarihallitus, johtuen edustuksen ja B-junnujen yhtäaikaisista peleistä. Tänään kutsun sai TP47 99-joukkueesta Matias Ojanaho, Juho Kaaretkoski ja Niko-Petteri Kuukasjärvi. Pojat käyttivät tilaisuutensa hyväkseen. Juho pelasi ennakkoluulottoman terävästi ja Matiaksen ratkaisumaalin esti vain vastustajan maalivahdin haamutorjunta. Niko-Petteri pelasi topparina hienot täydet 90 min veljensä Tero-Antin vierellä. Vastustajan erikoistilanteet olivat todella vaarallisia ja oli lähes yli-inhimillinen suoritus pienikokoiselta joukkueeltamme suoriutua niistä lähes 10 arvosanalla. Näin silmissäni Deja-Vun parin vuoden takaisesta edustuksen ottelustamme, jossa Topias Wiena otti ensiaskeleitaan kuin bambi heikolla jäällä. Nyt Topias oli kasvanut auttamaan nuoria C-junioreita heidän ensimmäisellä askeleellaan kohti miesten pelejä. Jo edellisessä ottelussa Eetu Pääkkölän otteet miellyttivät silmää ja tänään hän oli kentän kingi, maali kruunasi Eetun pelin vielä. Tämän päivän koko joukkue osoitti tosissaan taistelevansa aloituspaikasta seuraavaan otteluun. Ps. Erityiset kiitokset TP47:n 99-pojat joukkueenjohdolle mahdollisuudesta auttaa poikia antaessaan mahdollisuuden kokeilla siipiään valtakunnallisessa sarjassa"