FC Kemi Edustus - AS Moon

6.7.2014

FC Kemi Edustus - AS Moon

 

FC Kemi sai vastaansa auringossa vihdoinkin kylpevällä Paavonkarin kentällä kauden todella pirteästi aloittaneen sarjanousija AS Moonin Raahesta. Vierailijat olivat ottaneet viidestä vieraspelistään peräti neljä voittoa (mm. Tervarit). Ottelusta oli odotettavissa tiukka taisto pisteistä ja juuri niin siinä kävikin. Ensimmäisellä jaksolla FC Kemi piti palloa ja yritti löytää keinoja vastustajan tiiviin puolustuksen murtamiseksi, mutta pienehköllä kentällä se oli todella vaikeaa, kun laidastakaan ei juuri haluttua leveyttä löytynyt. AS Moon käytti pelissään lähinnä riistojen jälkeisiä vastahyökkäyksiä, joita heidän muutama nopea hyökkääjänsä odotti. Kotijoukkueen linjan taakse ja leveyteen suunnatut syötöt karkasivat usein juuri sen verran, että vieraat ehtivät ensimmäisenä palloon. Pelin 27.minuutilla kuitenkin hyvin kakkospallon lukenut Mikko Lapa-aho täräytti hienosti yläkulmaan n.20 metristä. Tauolle siirryttiin FC Kemin 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla vieraat hieman nostivat pakkaansa ja olivat välillä terävinä vastahyökkäyksissään. Niinpä 58.minuutilla keskellä olleesta purkupallotilanteesta vieraiden hyökkääjä pääsi pienen kimmokkeen avulla yksin FC Kemin boksiin ja viimeisteli nostolla vieraat tasoihin. Kotijoukkue tuskaili pallollisen pelinsä kanssa löytämättä kunnolla ratkaisevia syöttöjä ja laukauksia. Pelikellon taas käydessä lujaa kohti loppuaan, FC Kemi oli tutussa tilanteessa. Pisteitä oli karkaamassa. Mutta kuten aiemminkin kaudella, joukkue vaan jostain löytää sen viimeisen tarvittavan puristuksen voitto-osuman tekemiseen. Tällä kertaa se syntyi Aleksi Peltoperän kulmasta, Jani Kokkilan puskiessa voittomaalin pelin 78.minuutilla. Tärkeä osuma jälleen kerran loppuhetkillä.

Kokoonpano: Mikko Vilmunen, Aleksi Peltoperä, Samuli Sanaksenaho, Jani Kähkönen, Ville Parkkila, Iiro Vanha, Joni Lehosmaa, Jani Kokkila, Paavo Jokinen, Do Khupeh, Mikko Lapa-aho. Vaihdossa: Ville Juvonen, Juuso Pennanen, Aapo Mäki-Iso, Tuomo Salmela, Eetu Pääkkölä.

Valmentajan näkökulmasta: Vaikea peli oli luvassa ja sellainen siitä tulikin. Tiiviisti puolustavan pakan murtaminen on todella vaikeaa varsinkin pienellä kentällä. Ratkaisevien syöttöjen on oltava laadukkaita, jotta niillä kyettäisiin auttamaan maalintekotilaisuuksien luomista. Tänään niissä oli vaikeuksia. Kaikista ongelmista huolimatta joukkue kairasi jälleen voiton itselleen ja siirtyy nyt puolentoista viikon ottelutauolle. Syyskierros jatkuu heinäkuun 16. päivä koti-ottelulla OPS Akatemiaa vastaan.