FC Kemille toiminnanjohtaja

18.7.2014 klo 13:40

Jalkapallovaikuttaja Jussi Kettunen aikoo kehittää entisestään FC:n yhteiskuntavastuullista toimintaa.
Jalkapallovaikuttaja Jussi Kettunen aikoo kehittää entisestään FC:n yhteiskuntavastuullista toimintaa.

Jussi Kettunen FC:n ruoriin - horisontissa näkyvissä valoisa tulevaisuus.

Kemiläiselle jalkapalloyleisölle tuttu puuhamies Jussi Kettunen on nähty monen seuran väreissä Kemissä. PS Kemin ja Merilappi Unitedin lisäksi Kettunen on kerennyt vaikuttaa hetken Kemin Palloseurassa. PS:ssä ja MeLU:ssa Kettunen nähtiin lähinnä kauluspaidassa ja KePS:ssä taas verkkareissa valmennuspuolella. Monen muun kemiläisen jalkapallovaikuttajan tapaan Kettunen löysi kuitenkin oman paikkansa FC Kemin (ent. Karjalahden Ihme) riveistä. FC:n toiminnanjohtajana suurin osa työstä tulee olemaan toimiston puolella – seuran kehittämisessä, varainhankinnassa ja muussa päivittäisessä toiminnassa, mutta täysin mahdoton ajatus ei ole, etteivätkö verkkaritkin välillä päälle eksyisi.

  • Omaa paikkaani olen tosiaan hetken hakenut kemiläisen jalkapallon parista, ja nyt tuntuu, että oma paikka olisi löytynyt. Tässä seurassa on moni asia todella hyvin, ja vakaalle pohjalle on hyvä rakentaa jotain suurta. Näen sen vain hyvänä asiana, että olen ehtinyt toimimaan monessa paikassa. Pidän itseäni enemmän sillanrakentajana kuin polttajana, ja minulla on hyvät suhteet kaikkiin alueen seuroihin. FC Kemi on samoin ollut yhteistyön edelläkävijä alueella, yhteistyötä on tehty ja tehdään moneen suuntaan. Varsinkin yhteistyö välillä Kemi-Tornio on taannut molempiin suuntaan pelaajille näyttöpaikkoja, ja kehittymiseen mahdollistavan ilmapiirin ja sitä kautta jokaiselle pelaajalle on löytynyt oman tasonsa mukainen pelipaikka. Uskon, että yhteistyötä eri suuntiin tullaan vain lisäämään tulevaisuudessa. Pienellä alueella pitää puhaltaa yhteiseen hiileen, jotta pelaajien kehitys ja kilpaileminen huipputasolla on mahdollista.

 

  • FC Kemi valikoitui minulle monestakin syystä, yksi on aito kiinnostus, mitä seura on minua kohtaan monta vuotta osoittanut. Toinen on se, että seurassa on selvästi tilausta minun kaltaiselleni myynti, ja markkinointihenkiselle kaverille. Varsinkin tiedottamispuolelta löytyy rutkasti kehitettävää. FC:ssä on mahtavaa se, että jalkapallo on kaiken keskiössä. Tämä vahvuus on kuitenkin joskus myös heikkous. Nykyään ei riitä se, että tekee hyviä juttuja, niistä pitää myös kertoa muille. Monet muut seurat ovat hoitaneet tiedottamisen paremmin, ja FC:n imagossa onkin kiillottamista ulospäin. Sisälle päin seuran imago ja toiminta-ajatus näyttäytyvät nimittäin todella kirkkaana. Kaikille on tilaa, jalkapallo on kaiken keskiössä, toiminta-ajatuksen on pelaajien ja yksilöiden kehittäminen – joskus menestyksenkin kustannuksella. Sen sijaan riskejä ei oteta talouspuolella, vaan edetään hitaasti kiiruhtaen. Jos alueen omat pelaajat eivät riitä pelaamiseen Suomen huipulla, niin sitten jatketaan niiden alueen pelaajien kehittämistä niin kauan, että riittävät.

 

  • Minulle tärkeitä juttuja henkilökohtaisesti ovat myös yhteiskuntavastuulliset asiat; se miten jalkapallo voi yhdistää ihmisiä, ja tuoda ihmisten elämään sisältöä. Kolmas ja tärkein syy FC Kemiin tulolleni liittyykin siihen, että saan tässä kohtuullisen vapaat kädet toteuttaa myös näitä intohimojani. FC:n yhteiskuntavastuun ohjelmaan kuuluu lasten ja nuorten liikuttaminen, sekä vahvasti maahanmuuttajien kotouttaminen jalkapallon kautta. Näitä tulee entisestään vahvistaa, ja samalla tuoda ohjelmaan muitakin tuulia. Nykypäivänä seurat ovat isossa roolissa kaupungin tapahtumien järjestäjänä ja erilaisia tapahtumia pyritään tulevaisuudessa järjestämään lisää, ja kehittämään ottelutapahtumia niin jalkapallon, kuin futsalinkin puolella. Jalkapallon ja hyvien yhteistyökumppaneiden avulla meidän on mahdollista taistella syrjäytymisen, lasten ja nuorten liikkumisen vähenemisen ja maahanmuuttajien kotiutumisongelmien lisäksi myös muita tärkeäksi katsomiamme ongelmia vastaan, kuten esimerkiksi olla mukana huumeiden vastaisessa työssä. Jalkapallo on monta kemiläistä nuorta pelastanut joutumasta huonoille teille, ja tätä taistelua meidän tulee jatkaa, ja samalla keksiä siihenkin uusia keinoja.

 

  • Ja kyllä iso syy tämän laivan ruoriin hyppäämiseeni oli se, että horisontissa näkyy kirkas taivas ja karikot on väistetty. Edustusjoukkue on Kolmosen lohkonsa sarjajohtaja, ja ennemmin tai myöhemmin huippulahjakkaiden junioreiden johdolla FC Kemi nousee huipulle. Huipulla ollaan jo A- ja B-junioreissa, niin jalkapallon kuin futsalinkin puolella, ja edustusjoukkueetkin nousevat tasaisesti koko ajan korkeammalle tasolle, niin miehissä kuin naisissakin, sekä tietenkin futsalissa. Hyvin menee, mutta menköön. En usko, että tässä seurassa alkaa kukaan - ehkä minua lukuun ottamatta - henkseleitä paukutella, vaan jatketaan vain työntekoa entistä paremmin.

 

FC Kemin porukka toivotti Jussin tervetulleeksi FC-perheeseen 16.7 pelatun Kolmosen ottelun FC Kemi – OPS Akatemia jälkeen, jossa FC Kemi nousi takaisin sarjajohtoon komean 5-1 voiton jälkeen. Seuraavan kerran FC:n edustus on kehissä keskiviikkona 23.7 klo 18.30 Paavonkarissa pelattavassa huippujännittävässä paikallisottelussa KemPa:a vastaan. Tervetuloa!