FC Kemi - KemPa

24.7.2014

FC Kemi - KemPa

 

FC Kemi lähti syyskierroksen toisessa ottelussaan hakemaan revanssia toistaiseksi ainoalle kärsimälleen tappiolle paikallisvastustaja KemPasta. Paavonkarin "sametilla" mainiossa kesäsäässä pelattu ottelu ei noussut pelillisesti miksikään klassikoksi osin kentän ja osin joukkueiden erilaisten pelitaktiikoiden vuoksi. KemPa oli saanut alakertansa tueksi kolme farmiseura PS Kemin pelaajaa, kun laitapakit Jere Moilanen, Ryan Jones ja keskikentän pohjalla pelannut Tomi Koski vahvistivat keminmaalaisia. Ottelun luonne oli hyvin selkeä. FC Kemi piti palloa ja yritti löytää keinoja puolustukseen keskittyvän vierasjoukkueen alueelta ja KemPa taas perusti pelinsä vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Myös FC Kemi oli saanut kovan luokan vahvistuksen vielä riveihinsä, kun Keijo Huusko palasi loppukaudeksi kasvattajaseuransa väreihin.

Varsinkaan ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue ei löytänyt kovinkaan maltillisia keinoja hyökkäyksiinsä osin hieman uusista roolituksista ja osin vastustajan viisaasta taktiikasta johtuen. KemPalla oli itse asiassa 1-2 todellista tekopaikkaa, mutta FC Kemin maalissa Mikko Vilmunen venyi upeisiin torjuntoihin. Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin pelin 42.minuutilla, kun vierasjoukkue palautti pallon maalivahdilleen, joka otti sen käsiinsä. Tuomitusta epäsuorasta vapaapotkusta Keijo Huusko otti pallon nopeasti haltuunsa, asetti paikalleen ja siirsi sen sivuun Mikko Lapa-aholle, joka viimeisteli kylmästi lähes tyhjään maaliin kaikkien muiden vielä ihmetellessä, miten nyt toimitaan.

Toisella jaksolla peliote siirtyi yhä enemmän FC Kemille, joka nyt pystyi luomaan useitakin maalintekopaikkoja, muttei vain saanut peliä ratkaistua uhrautuvasti puolustavan KemPan ansiosta. Peli päättyi 1-0 lukemiin ja näin paikallisotteluiden voitot tasattiin tällä kaudella.

Kokoonpano: Mikko Vilmunen, Aleksi Peltoperä, Teemu Kemppe, Juuso Lippo, Anatoli Bulgakov, Joni Lehosmaa, Iiro Vanha, Paavo Jokinen, Jani Kokkila, Mikko Lapa-aho, Keijo Huusko. Vaihdossa: Tuomo Salmela, Aki Karjula, Aapo Mäki-Iso, Juuso Pennanen, Do Khupeh, Ville Parkkila.

Valmentajan näkökulmasta: Vaikea peli. KemPa oli laatinut hyvän ja todennäköisesti ainoan taktiikan millä tappelivat jopa ottelun voitosta. Tiivis puolustus on vaikea murtaa varsinkin pienellä kentällä. Oma pallollinen peli oli hakusessa ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla pitkät pallot eivät löytäneet haluttuihin kohteisiinsa. Toiselle jaksolle muutettiin hieman ajatusta ja roolituksia ja saatiin peli paremmin kontrolliin. Pystyttiin luomaan kuitenkin useampia maalintekopaikkoja tiiviin puolustuksen keskeltä. Oma puolustus hoiti jälleen hommansa maalivahti mukaanlukien hyvin. Pienet asiat ratkaisevat.