Uutiset

Lehdistötiedote 11.06.2019

FC Kemi jatkaa toimintaansa erillään Kemi City FC:stä

Hiljattain perustettu Kemi Football Oy, jonka tarkoituksena oli hallinnoida paikallista jalkapalloa ja futsalia ei ole saanut toimintaansa vielä sovitun kaltaiseksi, joten FC Kemi katsoo parhaaksi siirtää yhteistyönalkamista eteenpäin.

FC Kemi on kuitenkin heti valmis liittymään alueelle mahdollisesti perustettavaan uuden ry:n toimintaan, jossa päätöksen avaimet ovat paikallisten käsissä, taloudellinen toiminta on suunniteltua ja läpinäkyvää, sekä kaikki seurat sitoutuvat siihen samoilla ehdoilla.

Futsal-liiga kauden kolkuttaessa jo takaraivossa on seuran laitettava katseet eteenpäin rahoituksen keräämiseksi Futsal-liigan kaudelle 2019/2020.

Jo useampi tukija on ilmaissut olevansa halukas tukemaan paikallista toimijaa, jolla on kyky selvitä alatikasvavan Futsal-liigan haasteista.

Futsal terveisin

Timo Berg pj.

Lisätiedot seuran puheenjohtaja Timo Berg, puh 0407343654

LEHDISTÖTIEDOTE     JULKAISUVAPAA 11.3. klo 11.30
 
Kemiläisen jalkapallon taustalle on perustettu uusi taustayhtiö Kemi Football Oy joka kilpailuissa toimii nimellä Kemi City FC. Yhtiön omistajat ovat entinen jalkapalloilija Mark Tivey (hallituksen puheenjohtaja), joka on työskennellyt jalkapallon parissa pitkään ja viimeiset 10-vuotta toiminut pelaaja-agenttina. Arto Hakala on ollut kemiläisessä jalkapallossa mukana viimeiset 15vuotta tiiviisti, ensin pelaajana ja vuoden 2014 lopusta vuoden 2018 alkuun PS Kemin seurajohtajana Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Kaupallinen markkinointiyhtiö Redstrike Group omistaa yhtiöstä 40%. Redstiken toimitusjohtaja Mike Farnan ja liiketoiminnan kehittäjä Brian Williams muodostavat Tiveyn ja Hakalan kanssa myös yhtiön hallituksen. Redstrike Group on erikoistunut maailmanlaajuisten jalkapalloakatemioiden kehittämiseen ja heillä on toimistot viidessä eri maassa sekä yhteistyöseuroja ympäri maailman. Yhtiön alaisuuteen tulee edustusjoukkueen lisäksi Kemin Palloseuran junioritoiminta sekä FC Kemin Futsal toiminta, joiden kanssa on tehty myös sopimukset akatemiatoiminnan aloittamisesta niin jalkapallon kuin Futsalin puolella.
 
Uusi yhtiö luo yhteistyössä paikallisten osaajien kanssa juniorijoukkueille toimintamallin, jolla kehitetään akatemiatoimintaa seuraavien vuosien aikana kansalliselle sekä pohjoismaiselle huipputasolle. Junioripelaajien ja juniorivalmentajien kehittäminen sekä kouluttaminen on toiminnan keskiössä ja konkreettisena toimenpiteenä on päätoimisen akatemiajohtajan palkkaaminen maaliskuun aikana. Tavoitteena on, että akatemiatoiminnassa on vuoden 2019 loppuun mennessä 1000 juniori-ikäistä jalkapallon ja futsalin harrastajaa.
 
Edustusjalkapallon nostaminen vuosi kerrallaan kohti pääsarjaa on asetettu seuraavien vuosien tavoitteeksi ja kehittämällä akatemiatoimintaa tämän rinnalla on tulevina vuosina edustusjoukkue entistä omavaraisempi. Vaikka joukkue aloittaa kolmannesta divisioonasta on toiminta kuitenkin ammattimaista jo tästä kaudesta alkaen.
 
Futsalin puolella FC Kemin sarjapaikalla pääsarjassa pelaava Kemi City FC tavoittelee ensi kaudesta alkaen pelkästään mestaruutta ja paikkaa eurokentillä. Kemissä jo olemassa maan johtava valmennus ja useita paikallisia maajoukkueisiin kuuluvia pelaajia. Uuden yhtiön tuoma taloudellinen tuki paikallisen tuen lisäksi mahdollistaa omalta osaltaan jatkossa mestaruudesta pelaamisen.
 
Redstrike Group tuo mukanaan kansainväliset kaupalliset mahdollisuudet sekä mittavat verkostot jalkapalloosaamisessa. Mike Farnan on työskennelyt eri johtotehtävissä mm. Manchester Unitedin, Atletico Madridin sekä Parman kaltaisissa huippuseuroissa. Kemi City FC on yksi osa Redstriken seura verkostoa ympäri maailman, jolloin pelaajille ja valmentajille mahdollistuu suora yhteys kansainvälisille kentille ilman mitään välikäsiä.
 
Kemi City FC:n viiden vuoden tavoitteet on asetettu niin, että edustusjoukkue pelaa maan pääsarjaa ja on joka vuosi kamppailemassa paikasta eurokentillä. Akatemiatoiminta kehittyy ja omia akatemiapelaajia pelaa joukkueessa sekä paikallisia pelaajia saadaan vietyä maailmalle kohti isompia kenttiä. Valmennusosaaminen on sillä tasolla, että jokaisessa ikäluokassa valmentaa koulutettu valmentaja ja harrastusmaksut pysyvät kohtuullisena. Futsal joukkue pelaa mestaruudesta joka vuosi ja Suomen ensimmäinen Futsal-akatemia toimii suunnannäyttäjänä koko maan Futsalyhteisölle.
 
Yhtiön omistajat ovat iloisia siitä, että koskaan aiemmin ei ole koko Kemin jalkapallo ja Futsal ollut saman lipun alla ja nyt ne on saatu sitoutumaan yhteiseen tekemiseen ja tulevaisuuden luomiseen. Tämä muutos mahdollistaa sen, että jokainen sitoutuu tekemään töitä yhteisen päämäärän eteen, joka on viedä alueen urheilu uudelle tasolle, luoda tästä koko kaupungin yhteinen hanke ja saavuttaa rauha tekemiseen. Paikallisten ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyöllä voimme saavuttaa jotain ainutlaatuista ja historiallista kun puhallamme yhteen hiileen.
 
Mike Farnan kommentoi ”Kemin jalkapallolla on pitkä historia, mutta viime vuonna se koki romahduksen edustustasolla alasarjoihin. Meille esiteltiin mahdollisuus olla mukana tulevaisuuden rakentamisessa ei pelkästään jalkapallossa vaan myös koko tämän hienon kaupungin kehittämisessä ja haluamme tuoda oman asiantuntemuksemme ja kokemuksemme kaupunkiin. Tavoitteena on rakentaa seurasta yksi suurimmista koko Suomessa. Pelaajakehitys ja akatemiatoiminta on meille erittäin tärkeää kun rakennamme seurasta vahvan ja fanien rakastaman brändin. Tiedämme, että pystymme tämän Kemiin tuomaan ja kun se tapahtuu tulee jalkapallon tulevaisuus olemaan loistava”.
 
Lisätietoja:
 
Arto Hakala               Kalle Huusko             Pekka Tuomela

Kemi City FC            FC Kemi                    KePS

044 599 0111            045 272 8999             040 069 1988

Markku ja Tuukka palkittiin Palloliiton Pohjois-Suomen piirin gaalassa !

FC Kemin valmentaja Markku Kalermo ja maajoukkuepelaaja Tuukka Pikkarainen palkittiin Pohjois-Suomen piirin gaalassa vuoden 2018 futsalvalmentajana ja Tuukka Pikkarainen parhaana futsalpelaajana.

Markku Kalermo saavutti yhdessä Kalle Huuskon kanssa FC Kemin pelaajien kanssa U21 hopeaa ja voittivat U19-sarjassa Suomen mestaruuden kaudella 2018. Lisäksi kaksikko on pitänyt jo useamman vuoden FC Kemin edustuksen oman kylän pojilla Futsal-liigassa.

Tuukka Pikkarainen oli voittamassa FC Kemin joukkueessa U21 hopeaa ja hän on ollut vahvassa roolissa FC Kemin joukkueessa Futsal-liigassa. Tuukka on kehittynyt huimaa vauhtia ja on saavuttanut paikan myös miesten futsalmaajoukkueesta.

Onnittelut kaikille ja myös koko joukkueelle!

 

Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcia ja Markku Kalermo

Espanjalaistaituri sopimukseen FC Kemin kanssa

Futsal-liigan FC Kemi on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen espanjalaisen pallotaiturin Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcian kanssa. 22-vuotias Owen siirtyy Espanjan toiseksi ylimmän sarjatason Andalusian Software DELSOL Mengíbar joukkueesta. Nuoresta iästään huolimatta Owen on kokenut peluri ja on pelannut futsalia mm. Italian ammattilaissarjassa. Pelaamisen ohella Owen osallistuu myös aktiivisesti FC Kemin junnujen valmennukseen ja ohjaukseen.

 

Uskon, että Owenista on apua meidän kapeahkoon rinkiin, jota Suomen armeija ja pienet loukkaantumiset ovat harventaneet kauden aikana, toteaa päävalmentaja Markki Kalermo. Owen ehtii harjoitella joukkueen mukana vain pari kertaa ennen lauantain matsia, kun kohtaamme sarjakakkosen GFT:n Espoossa, jatkaa Kalermo. Vaikka nyt teimme sopimuksen nuoren espanjalaisen pelaajan kanssa, niin #omankylänpojat –projekti jatkuu täydellä tohinalla ja tulemme jatkossakin panostamaan oman alueen poikiin. On kuitenkin selvää, että jos aiomme pelata tulevalla kaudella mitaleista, niin joukkue kaipaa 1-2 nälkäistä nuorta ammattipeluria joukkueeseen, jatkaa päävalmentaja Markku Kalermo.

Ottelua voi katsella Livenä osoitteessa www.futsal-liiga.tv klo 16 alkaen.

Tervetuloa FC Kemiin Owen!

Kuva: Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcia ja päävalmentaja Markku Kalermo

@ronaldinho @owen_antonio #kemi #futsalliiga #tornio @mengibar_fs #liigaaeiolekoskaanliigaa

 

 

 

Myyntineuvottelija / Markkinointihenkilö

FC Kemi on voimakkaasti kasvava Pohjois-Suomen johtava Futsal-Liigaseura, jolla useita on useita menestyviä juniorijoukkueita. Lisätietoja seurasta löytyy osoitteesta www.fckemi.fi.

Vahvistamme organisaatiotamme ja etsimme  joukkoomme markkinoinnista ja myynnistä kiinnostuneita henkilöitä.

Edellytämme hakijalta aktiivista, avointa, sosiaalista, puheliasta ja hyvän maalaisjärjen omaavaa toimintaa. Sosiaalisen median osaaminen ja kokemus myynti- tai markkinointityöstä ei ole haitaksi.

Koulutamme työhön ja tarjoamme sopimuspalkan tai/ja provision.

Lähetä hakemus osoitteeseen
arska.vainionpaa@gmail.com 15.12.2018 mennessä

Työ alkaa sopimuksen mukaan vaikka heti.


Lisätietoja antaa
Ari Vainionpää
p. 040 757 7124 (arkisin klo 10-16)

 

 

 

Ville Uimanieni, Ville Angeria ja Tuukka Pikkarainen

FC Kemin kolme pelaajaa matkustaa Tanskaan - wow !

FC Kemin liigapelaajat Tuukka Pikkarainen, 20 v (oik.) ja Ville Uimaniemi,19 v, (vas.) osallistuvat miesten Futsalmaajoukkueen mukana Tanskassa pelattavassa PM-turnauksessa 3.-9.12.2018.

Lisäksi Ville Angeria,18 v (kesk.) pelaa U19-poikien futsalmaajoukkueen maaotteluissa Ruotsia vastaan, jotka järjestetään miesten PM-turnauksen yhteydessä.

Onnittelut kaikille pelaajille ja valmennustiimille !

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/suomen-joukkue-nordic-cupiin-nimetty-3

 

Tuukka Pikkarainen
Ville Uimaniemi

FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja Ville Uimaniemi on valittu Suomen futsalmaajoukkueen mukaan neljän maan turnaukseen Jyväskylään 26-28.10


2018.Myös 18 vuotias nuorukainen Ville Angeria pääsi joukkueeseen varasijalle.

Poikien valinta on erittäin suuri kunnia ja saavuus niin seuralle, kuin itse pelaajille, sillä maajoukkuetta on tiivistetty ja uusittu viime vuodesta rajulla kädellä.

FC Kemi onnittelee pelaajia ja toivottaa tsemppiä turnaukseen. Koko Meri-Lappi kannustaa ylpeänä teitä!

Lue lisää:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-futsalmaajoukkue-nimetty-neljan-maan-turnaukseen-jyvaskylaan?fbclid=IwAR1E9RGu1PVsUVJia03x3ksyd_byMJuYQm57A2bMGjz3RRYhP6H2nrf_T7k

Tuukka Pikkarainen
Ville Uimaniemi
Esimerkkikuva.