Uutiset

Merkittäviä sopimusuutisia suomalaisessa futsalissa

FC Kemi tekee suomalaista futsal historiaa solmimalla ensimmäisenä suomalaisena seurana yhteistyösopimuksen yhden ehdottoman eurooppalaisen huippuseuran kanssa. Yhteistyöseura

MFK Tyumen

MFK Tyumen Futsal - on Venäjän mestari, joka pelaa UEFA Final Four- turnauksessa tänä viikonloppuna aloittaen semi-finaalilla

ElPozo Murcia FS

El Pozo Murciaa (Espanja) vastaan. MFK Tyumen kutsui FC Kemin viralliseen kokoukseen sopimaan yksityiskohdista ja allekirjoittamaan kahden seuran välisen yhteistyön Final Four turnauksen jälkeen. Tämä on huikea askel FC Kemille, mutta myös erittäin merkittävä asia suomalaiselle futsalille. Yhteistyö pitää sisällään valmennus- ja pelaajaleirit, pelaajien lainaamisen, sekä lahjakkaimpien suomalaispelaajien mahdollisuuden pelata myös Venäjällä. Näin merkittävä sopimus osoittaa, että FC Kemin työ on menossa oikeaan suuntaan. Venäläisseura antaa tunnustusta FC Kemin hyvällä työlle ja toivottaa FC Kemin johdon tervetulleeksi vierailulla heti kun mahdollista Final Four -turnauksen jälkeen.

FC Kemi toivottaa MFK Tyumenille onnea välieriin El Pozo Murciaa vastaan!

Otteluita voit seurata mm. FC Barcelonan tv:stä: https://barcatvplus.fcbarcelona.com/ca/

Significant news in Finnish futsal

First time in Finnish futsal one club will make cooperation with European top level club. MFK Tyumen Futsal club, Russian champion, is playing UEFA Final Four this weekend meeting first in semi-finals El Pozo Murcia (Spain). Tyumen invited FC Kemi for official meeting to agree on details and to sign cooperation between two clubs. This is a big and important move from FC Kemi management, which is important not only for the club but for Finnish futsal in general. Cooperation will include staff and players camps, trials, loan of players and opportunity for Finnish players to play in Russia as well. FC Kemi is showing that our work is going the right way. Russian club recognized good work and they want to be hosts of Kemi management as soon as possible after Final Four tournament.

We wish MFK Tyumen good luck in semi-finals against El Pozo Murcia!

Ihmeellisen Hyvät Vuodet

 

Lauantaina 15.8.2020 vietetäänkin synttäreitä ja urheilutapahtumia molempia peräti kolmin kappalein! Kemi ehti täyttämään 150 vuotta jo hyvän aikaa sitten, mutta urheilun merkeissä sitä ei ole vielä ennen tätä ehditty kunnolla juhlistamaan.

Karjalahden Ihme täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja sen kunniakkaan perinnön jatkaja FC Kemi liikuttaa futsalissa ja jalkapallossa tänä päivänä vuosittain yli sataa pallon potkijaa – juhlan paikka todellakin!

Ennakkoliput Sauvosaaren tapahtumaan 10/5 € (seurojen kausikorteilla 5e)

Tästä: https://www.nettilippu.fi/fi/event/ihmeellisen

 

Kylmänen Food Oy tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle:

Ilmaiset makkarat kaikille lipun ostaneille klo 15-16:45

 

Aikataulu La 15.8.2020

Klo 11:30 Jarkko Nieminen vs Tero Nissinen

Tennisottelut Ruutinpuistossa (vapaa pääsy)

 

Klo 15:00 Kemin Legendat vs. Tero Nissinen All-Stars

Jalkapallo-ottelu Sauvosaaressa

 

Klo 17:00 Kemi City FC vs. OLS

Miesten Kakkosen jalkapallo-ottelu Sauvosaaressa

 

Tätä peliä voi katsoa myös netin kautta hintaan 5,90€

”Ellemme varmuudella tiedä kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”

Hei,
seuramme kannattajat ja seuraihmiset. Kuten hyvin tiedämme, yhteiskuntaamme on kohdannut koronavirus pandemia, joka maamme hallituksen ja Kemin kaupungin nopeiden toimien ansioista toivottavasti saadaan hallitusti vain vierailemaan yhteiskunnassamme. FC Kemissä kriisin alun akuutissa vaiheessa istuimme johtoryhmien, valmentajien, hallituksen ja pelaajien kanssa palavareissa, joissa teimme päätöksiä turvataksemme seuran Futsal-liigapelaajien ja ennen kaikkea junioreidemme turvallisuuden sekä tulevaisuuden seurassamme.

Futsal-liiga ja kaikki junioritoiminta on keskeytetty tältä kaudelta ja muistoksi kaudesta meille jää hopeasija Futsal-liigassa, mestaruus FF4-turnauksesta ja akatemiamme nousu 2-divisoonaan. Syksystä voimme olettaa saavamme mahdollisuuden taistella vielä UEFA:n Mestarien liiga paikasta yhdessä Akaan kanssa.

Hieno kausi menestyksen puolesta, mutta kaikki tämä on toissijaista terveyden ollessa kaikkien mielissä ykkössijalla. Juniorijoukkueet ovat jääneet tauolle, toki pyrimme joukkueiden valmentajien johdolla lähettämään inspiroivia omatoimisia harjoitusohjelmia, mutta tärkeintä on nyt suojata itsemme ja riskiryhmiin kuuluvien ihmisten väliset kontaktit pandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Futsal-liiga joukkueen osalta olemme saaneet taloudellisen katastrofin laineet nopeasti pysäytettyä ja tilanne on saatu hyvässä yhteistyössä pelaajien kanssa stabilisoitua. Kaikki palkat ja suorituksemme olemme saaneet ajoissa hoidettua ja yhdessä tulemme selviämään myös tulevista haasteista.

Joukkueen kanssa katseet ovat siirretty ensi kauteen. Joukkueen rungolla sekä vahvistuksilla on sopimukset seuraavalle kaudelle ja kansallisen terveystilanteen helpottaessa aloitamme valmistautumisen kohti Futsal-liiga kautta 2020-2021. Pelaajat Ricardo Arcosia lukuun ottamatta jäävät Kemiin ja seura pitää hyvää huolta pelaajista. Ricardo pääsi vielä viime hetkillä aloittamaan matkustamisen Kolumbiaan maan rajojen ollessa vielä hetken auki. Venezuelassa tilanne on varsin kaoottinen ja katsoimme pelaajien kanssa parhaaksi seurata tilannetta Kemistä käsin.

Haluankin kiittää kaikkia seuran tukijoita ja seuraihmisiä ripeästä avusta tilanteen haltuun ottamiseksi. Erityisesti haluan kiittää seuramme pitkäaikaista puhj. Timo Bergiä, joka ei parrasvaloissa ole viihtynyt, mutta kriisin hetkellä hän on näyttänyt seurajohdolle mitä on johtajuus ja vastuunkantaminen kriisin yllättäessä. Kiitos Timo.

Henkilökohtaisesti haluan muistaa myös erästä perheyritystä, joka ei koskaan ole halunnut tuoda omaa rooliaan esille, mutta ilman heidän panostustaan edellistenkin kausien osalta emme seuran ja junioreidemme kanssa olisi saavuttaneet menestystämme emmekä pystyneet edes kehittämään toimintaamme. Kohdatessani aikaisemmin ongelmia terveydessäni, olivat he ensimmäisenä auttamassa seuraa ja minua, sekä takaamassa seuran jatkuvuuden. Vilpitön kiitokseni koko sydämestäni teille ja eräälle toisellekin erittäin talkoohenkiselle perheelle. Suuret kiitokset myös kaikille muille seuramme talkoolaisille ja tukijoille, joista osa onkin kauden aikana tuonut aivan uuden buustin seuraan ja olen vakuuttunut, että yhdessä selviämme tästäkin.

Julkaisemme myös tässä lähiaikoina Lapinherruus-mittelön ottelulippujen myynnin, jolla pääset tukemaan seuramme toimintaa tässä kriisin hetkellä. Vastineeksi tulemme tarjoamaan loppukesästä yhteiskunnallisen tilanteen parannuttua ottelun, joka ei taaskaan jätä yleisöä kylmäksi.

Lopuksi ja kriisin alkaessa vasta koettelemaan meitä kaikkia, siteeraan maamme edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa. ”Ellemme varmuudella tiedä kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin”.

19.03.2020
Kalle Huusko FC Kemi

FC Kemi ja AFM Futsal Maniac kansainväliseen yhteistyösopimukseen


FC Kemi ja AFM Futsal (Sveitsi) ovat allekirjoittaneet tänään historiallisen yhteistyösopimuksen. Molemmat seurat kuuluvat maidensa pääsarjojen huippujoukkueisiin.

 

FC Kemi tarjoaa AFM Futsalin valmennusjohdolle kehitysyhteistyötä sekä mahdollisen UEFA paikan varmistuttua pelaajillensa lainamahdollisuuden AFM Futsalin riveihin.

Futsal Maniac osallistuu FC Kemin elokuussa 2020 järjestämään kutsuturnaukseen ja samalla leireilee Kemissä yhdessä FC Kemin liigaan valmistautuvan joukkueen kanssa.
Vastavuoroisesti FC Kemin vierailee Sveitsissä järjestettävässä kansainvälisessä futsalturnauksessa kesällä 2021.

Lisätiedot kansainvälisestä yhteistyöstä FC Kemin urheilutoimenjohtaja Kalle Huuskolta, puh 0452728999
#AFMFutsalManiacs

FC Kemi and AFM Futsal Maniacs sign international cooperation

FC Kemi (Finland) and Futsal Maniacs (Switzerland) have made today a historical contract. Both teams are among the leading futsal teams in their own countries.

FC Kemi will provide staff education and a loan option for Futsal Maniacs in case of UEFA Champions league games.
Futsal Maniacs will be invited to Kemi international tournament in August 2020. Tournament has been prepared with this cooperation.

Also FC Kemi has opportunity to go to Switzerland for friendly games and camp in 2021.

Jo toinen MM-kisapelaaja FC Kemin haaviin?

Henry Jose Gutierrez - Wellcome to Kemi

Venezuelan maajoukkueen kanssa juuri MM-kisapaikan varmistaneen Henryn CV:stä löytyy litania saavutuksia, joista tärkeimpinä Venezuelan ja Perun mestaruudet. Henry on pelannut niin seura- kuin maajoukkueessakin yhdessä FC Kemin kiistattoman tähtipelaaja Enderson Suarezin kanssa.

Henry Gutierrez on monipuolinen ja taitava pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyvässä liikkeessä sekä peruspelaamisessa. Hän on joukkuepelaaja, joka täydentää joukkueen dynamiikkaa ja vaikuttaa varmasti myös positiivisesti Enderson Suarezin viihtymiseen Suomessa. Henry on käytettävissä jo molemmissa Superviikonlopun otteluissa, mutta aika- ja ilmastoerojen takia tiedämme pelaajan olevan parhaimmillaan vasta parin viikon totuttelun jälkeen.

Muutamia faktoja

#5 Henry Gutierrez, 22-vuotias laituri, FC Kemi

Venezuela selvitti pari viikkoa sitten Brasilian MM-karsintaturnauksessa paikan kisoihin. Venezuelan joukkueessa pelasi myös FC Kemin Enderson Suarez.

 

• Venezuelan maajoukkueen vakiokasvo

• Venezuelan liigan nuori tulokas 2016

• Venezuelan liigan mestari 2020, Delta Te Quiero FC

• Useita edustuksia Venezuelan maajoukkueessa ja seurajoukkueiden Etelä-Amerikan mestaruusturnauksissa

• Aikaisempi seura on Delta Te Quiero FC, Venezuela

Ikäviäkin uutisia on tiedossa, sillä SoVo-ottelussa taklausten seurauksena tulleet vammat ovat muodostuneet odotettua pahemmiksi niin Ricardo Arcosin kuin Ville Uimaniemen kohdalla. Ricardo pystyi vielä hieman pelaamaan FF4 turnauksen otteluissa, mutta niissäkin otteluissa koetut taklaukset olivat liikaa ja Ricardon kausi on vaarassa jäädä tähän. Ricardolla on myös vielä kärsimättä kaksi ottelua pelikieltoa hänen reagoituaan voimakkaasti takaapäin tulleeseen taklaukseen.

Ville Uimaniemen SoVo-ottelussa taklauksen seurauksena vääntynyt nilkka ei ole parantunut odotetunlaisesti ja pelikuntoon pääseminen on vielä kysymysmerkki.

Playoffien kolkuttaessa ovelle seurajohto reagoi Henry Gutierrezin hankinnalla siirtoikkunan viimeisillä hetkillä. Pelaajalla oli sopimus viimeistelyä vaille Argentiinan liigaan, mutta ex-seurakaveri Endersonin kertomukset Kemin harjoittelukulttuurista saivat Henryn vakuuttuneeksi Kemin olevan seuraava askel tässä vaiheessa pelaajauraa. Henry oli hankintalistalla ensi vuoden joukkueeseen, mutta FC Kemin loukkaantumisongelmat kauden kriittisillä hetkillä ja pelaajan sopimustarjous Argentiinasta saivat molemmat osapuolet miettimään toisenlaista ratkaisua.

Ensi vuoden joukkueen runko on jo paria sopimusta vaille kasassa ja neuvottelemme tälle hetkelle yhden mielenkiintoisen suomalaisen pelaajan saamisesta Kemiin. Pelaaja ei ole vielä nauttinut kovin suurta huomiota, mutta FC Kemi uskoo hänen olevan yksi tärkeä palanen ensi vuoden joukkueeseen, jonka kiistaton tavoite on taistella mestaruudesta ja avata menestyksen tie myös UEFA-peleihin. FC Kemi on kiinnostunut sellaisista pelaajista, joiden tavoitteet ovat täysipainoitteisessa harjoittelussa kohti eurooppalaisia ammattilaiskenttiä. Boris Cizmarin kontakteilla ovet ammattilaismaailmaan ovat auki, mikäli pelaaja vain pystyy Kemissä ensin osoittamaan ammattimaisen harjoittelun sopivan.

Ricardo Arcos FC Kemin liigamiehistöön

Yhdessä Enderson Suarezin kanssa Kolumbian liigassa Leones de Narinon riveissä maaleja mättäneet kaverukset ovat jälleen yhdessä. Tosin tällä kertaa hieman pohjoisemmalla akselilla, molempien pukiessa FC Kemin punaiset peliasut ylleen. Ricardon vahvuudet maalien mätön sivussa ovat erityisesti taidokkaat maalialustussyötöt. FC Kemissä kaverukset eivät kuitenkaan välttämättä pelaa yhdessä, vaan tarkoituksena on tällä hetkellä hankkia laajuutta rinkiin, sillä seuran lahjakkaimmilla junioreilla on massiiviset 70 ottelua vielä edessä tälle kaudelle.

FC Kemi oli kiinnostunut jo aikaisemmin pelaajan palveluksista, mutta päätyi antamaan vastuuta omille kasvateille ja siirtämään kyseisen pelaajan hankinnan seuraavalle kaudelle. Seuran hankala pelaajatilanne muuttui kuitenkin entistä hankalammaksi, kun edessä alkoi häämöttämään kolmen ottelun rupeama kahdeksassa päivässä.  Pelaajatilanteen heikkouden kruunasi hiljattain sairasvuoteelta pelikentille paluun tehneiden Ville Uimaniemen ja Ville Angerian tärkeät tehtävät armeijassa. Tämän vuoksi pojat eivät juuri pääse auttamaan joukkuetta tässä tiukassa peliruuhkassa. Valitettavasti tähänkään tilanteeseen ei näytä olevan tulossa helpotusta ennen palveluksen loppumista vuodenvaihteessa.

Seuralle jäi siis kaksi vaihtoehtoa, jossa ydinpelaajien ryhmä pelaisi käytännössä ilman vaihtoja tai vahvistusten hankkiminen rinkiin. Aluksi sopimuksella laajennetaan kapeaa rinkiä, mutta seuralla on mahdollisuus myös pysyvämpiin ratkaisuihin Palloliiton järjestämän johdonmukaisen ottelurytmin helpottaessa. FC Kemi haluisi myös muistuttaa suomalaisia palloilijoita, että Suomessa hyvä pelaaja voi tienata futsalissa enemmän euroja kuin keskiverto liigajalkapalloilija, joten toivoisimme pelaajien vakavasti harkitsevan futsalammattilaisen uraa esim. Kemissä.

FC Kemi toivottaa Ricardon tervetulleeksi kauniiden syksyn sävyjen värjäämään Kemiin.

FC Kemin päävalmentaja Markku Kalermo mediatiimin tentattavana ?‍

Kausi on lähtenyt liikkeelle 4 vierasottelulla, oletko tyytyväinen pistesaldoon?
Pistesaldo on tyydyttävä, vaikka enempäänkin oli mahdollisuuksia. Aika rankka jakso oli pelata 4 vieraspeliä putkeen 3,5 viikon aikana. Kolme näistä oli vielä pitkän taipaleen takana.

Nyt luvassa on paikallis derbyn jälkeen runsaat kaksi viikkoa taukoa sarjasta, miten käytätte ajan?
Tauko tulee hyvään paikkaan, koska saamme tärkeän harjoittelujakson tähän väliin. Lisäksi runsaasti pelaavat avainpelaajamme ehtivät palautua seuraavaan otteluryppääseen, jossa pelaamme kolme peliä kahdeksassa päivässä.

Valmennukseen on liittynyt uusi kasvo Boris Cizmar, miten yhteistyö on lähtenyt sujumaan?
Boris on maailmalla meritoitunut pelaaja ja valmentajakin, joten hänen tietomääränsä lajista on valtava. Olemme löytäneet yhteisen sävelen niissä pyrkimyksissä, joihin olemme pelaajia ja joukkuetta viemässä. Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa joukkueen pelitapaa ja pelaajia pitemmällä aikavälillä kohti vaativampiakin tehtäviä.

Joukkueessa on nyt kolme ulkomaalaista vahvistusta, ovatko vahvistukset olleet mieleisiä?
Olen tyytyväinen tekemiimme sopimuksiin ulkomaalaisten pelaajien kanssa. Varsinkin luonnekysymykset ja sopivuus joukkueeseen ovat itselleni olleet tärkeitä tekijöitä. Luulen, että heidän pelillinen vahvuutensa tulee näkymään kauden edetessä yhä paremmin, kun saamme joukkueen pelin toimimaan haluamallamme tavalla.

Keneltä odotat paljon tulevalla kaudella?
Odotan erityisesti kaikkien joukkueemme nuorten pelaajien ymmärtävän täyspainoisen harjoittelun merkityksen kehittymiseen. Pelkät joukkueen yhteiset lajiharjoitukset eivät riitä, jos joukkueen tai pelaajan on tarkoitus menestyä vähän pitemmällekin. Viittaan tässä esimerkiksi ravinnon ja levon (uni) merkitykseen ammattimaisessa harjoittelussa. Lisäksi on ymmärrettävä, että jokainen yksittäinen harjoitus tai peli on näyttöpaikka.

Joukkueeseen saattaa vielä liittyä vahvistuksia, eikö omista junioreista löydy paikkaajia?
Tällä hetkellä edustusjoukkueessa harjoittelee useitakin junioreita (U17/U19), mutta isomman roolin saaminen on vielä jonkin matkan päässä. Onneksi tällä kaudella pelejä riittää monella tasolla (akatemia 3-div., U19-liiga U17-liiga) ja kaikki saavat mahdollisuutensa vahvuuksiensa osoittamiseen.

Mitä toivoisin tulevaisuuden tuovan tullessaan FC Kemissä?
FC Kemi on oikealla tiellä vahvistamalla edustusjoukkuetta ja luomalla vahvan pohjan omalla junioritoiminnallaan. Vihdoinkin näyttää siltä, että seurassamme on, varmaan ensimmäisenä Suomessa, olemassa futsalin pelaajapolku pienestä junnusta aina edustusjoukkueeseen saakka. Tuntuu todella hienolta. Toivon, että tulevaisuudessa yhä useampi nuori näkee unelmansa myös futsal-pelaajana edustamassa omaa kasvattiseuraansa jopa kansainvälisissä tehtävissä.

Kiitos Markku

Ennakkoliput 10/6€ www.nettilippu.fi
Liput ovelta 13/9€.

Kaksi kuukautta on nyt menty uusin kuvioin FC Kemissä
Mediatiimi esitti muutamia kysymyksiä suoraan muutoksen keskiöön.

Manageri Kalle Huusko, mitä kaikkea loppukesän jälkeen on tapahtunut?

-Ensimmäisenä täytyy aloittaa kiitoksilla. Taustahenkilöt ovat tehneet todella kovasti töitä seuran sekä junioreidemme eteen ja vielä on viimeiset ponnistukset edessä ennen ensimmäistä 02.11.2019 pelattavaa kotiottelua. Muutosta on tapahtunut niin junioripuolella kuin edustusjoukkueessa, mikään perusasia ei ole muuttunut, mutta käytännössä kaikki on uudistettu.

Mitä tämä uudistus käytännössä tarkoittaa?

-Punaiseen lankaan ei ole koskettu, eli vaatimustaso ja pelaajien viihtyminen ovat edelleen ne tärkeimmät asiat. Kaikki tehdään pelaajille heitä itseään varten ja he päättävät mitä haluavat tavoitella. Nyt vetovastuussa ovat eri ihmiset ja vetokielenä pääasiassa englanti. Minä itse seuraan asioita enemmän yleisellä tasolla ja neuvon sekä kerron näkemyksiä niitä kysyttäessä.

U17 liigajoukkuetta valmentaa Slobodan Tomic ja voin sanoa, että hän on ollut juuri oikeanlainen persoona vetämään joukkuetta. Pelaajia on tullut lisää ja treeneissä on ollut varsin rento, mutta myös sopivan vaativa ilmapiiri. Pojat selvästi nauttivat harjoittelusta ja aikaisemmin pelaajamäärältään varsin haastavaksi tiedetty ikäluokka saadaan kuin saadaankin taas iskukuntoon.

Akatemia/U19 liigajoukkueen vetovastuun on ottanut Boris Cizmar ja tässä ryhmässä on tapahtunut lyhyessä ajassa iso muutos. Moni pelaaja on vihdoin siirtynyt KePS:stä, Kemi City FC:stä ja TP-47:stä meille. Vaatimustasosta ei Boris ole milliäkään tinkinyt, ehkä jopa lisännyt sitä ja se näkyi jo pelissä edustusjoukkuetta vastaan. Olemme jo pitempään toivoneet muutaman alueemme pelaajan satsaamista myös futsaliin futiksen ohessa ja nyt uskaltaa sanoa, että vihdoin on tämäkin asia saatu mallilleen. Kiitos siitä kuuluu myös parantuneelle yhteistyölle seurojen välillä.

Boris on erittäin kunnianhimoinen valmentaja ja vaatii täysin samoja asioita akatemian pelaajilta kuin edustusjoukkueen pelaajilta. Tietysti kaikkea pelaajat eivät voi vielä toteuttaa, mutta perusasiat käydään huolella läpi pelaajien kanssa. Uskon, että tästä joukkueesta nousee pelaajia jo ensi kaudeksi edustusjoukkueeseemme.

Edustusjoukkueessa on myös tapahtunut paljon. Mitkä ovat mielestäsi mainitsemisen arvoisia muutoksia?

-Edustusjoukkueessa on tapahtunut ehkä eniten muutoksia. Pelisysteemi on mennyt täysin uusiksi ja vaatimustasoa nostettu ja nostetaan edelleen ihan uudelle tasolle. Tämän on tietysti mahdollistanut laadukkaat ulkomaanvahvistukset, mutta he tarjoavat myös tärkeää oppia oman kylän pojille. Taktisesti harjoitukset ja ovat erittäin vaativia ja täytyy myöntää, että itsellenikin tuottaa välillä vaikeuksia sisäistää kaikkea informaatiota. Boriksen tietotaito Euroopan huipulta on jotain mitä Suomessa ei ole totuttu näkemään ja voin sanoa, että tämä on erittäin pitkä prosessi, jossa olemme täysin lähtökuopissa.

Pystyimme kuitenkin jo nyt hyvin haastamaan viime vuoden runkosarjan voiton tasapistein jakaneen GFT:n ja mitaleista tällä kaudella taistelevan ToPV:n. Taktisten palasten alkaessa iskostua selkäytimeen sekä pelipaikoista tullessa terve kilpailu, voidaan alkaa puhumaan jo isommista asioista.

-Markku avaa omassa haastattelussaan enemmän pelillisiä muutoksia, mutta sen voin vielä sanoa, että matka aloittamallemme muutokselle on pitkä ja vaatii vielä monta pettymystä pelaajien vyölle ennen kuin voidaan aloittaa puhuminen todellisista tavoitteistamme eli hallinnoida suomalaista futsalia omilla kasvateilla ja hyvillä täsmähankinnoilla.

No täsmähankintoja on kiitettävästi tälle kaudelle tehty, mutta peleissä on ollut varsin niukasti pelaajia mukana, mistä tämä johtuu?

-Emme ole halunneet tehdä numeroa kaikista loukkaantumista ja epäonnesta, joita kauteen valmistautumisessa on ollut. Tiesimme, että meillä on 4 ottelua vieraissa edessä ja niistä kertyikin mukavat 4000 km matkustamista juuri ennen paikallisottelua. 4000km matkustelua, 72h aikaa palautua niistä Meri-Lapin derbyyn ja kaksi edellisen kauden runkopelaajaa Ville Uimanniemi ja Ville Angeria ovat olleet lähes koko syksyn sairasvuoteella.

Nostan kuitenkin hattua pelaajille, he ovat matkustaneet koko ajan mukanamme ja yrittäneet auttaa joukkuetta kaikin tavoin, vaikka pelikuntoon on vielä pitkästi matkaa. Molempia pelaajia on siis haitannut armeijassa saadut virustartaudit, jotka ovat vieneet miehet aina sairaalahoitoon asti. Tämän lisäksi pelaajilla on ollut valtavasti ongelmia urheiluvapaiden kanssa. Pelaajien ja seuran kannalta nämä ongelmat eivät olisi voineet juuri pahempaan aikaan tulla. Jos itselläkin on ollut haasteita sisäistää kaikkea uutta informaatiota mitä on treeneissä tarjolla, voitte vain kuvitella mikä vuori pelaajilla on kiivettävänä, kun pääsevät harjoituksiin?

Eikä tilanteeseen ole näiltä osin helpotusta ennen joulua. Sairastelumurheiden lisäksi meillä on edessä kahden viikon päästä kolme ottelua 8 pv:n sisällä ja kun pelaajat ovat jo valmiiksi vähissä, niin kyllä jokainen hankinta on ollut todella tärkeä. Samalla haluan myös todeta, että heidän täytyy kyetä nostamaan tasoaan kauden edetessä, vaikkakin liiallisella peluuttamisella on ollut varmasti syynsä virheisiin, joita ei vain tuon tasoisille pelaajille saa tulla. Olemme edellä mainituista syistä myös pakotettuja tekemään vielä ainakin yhden pelaajahankinnan ringin laajentajaksi, vaikka aluksi kaavailimme tämän hankinnan ajoittuvan vasta ensi vuodelle. Mielellämme hankkisimme pelaajan Suomen sisältä, mutta nyt se ei ole mahdollista, tosin keväällä uskomme tähänkin tulevan muutosta.

Voisiko akatemiasta nostaa pelaajia mukaan?

-Omista pojista Vesa Lilja on hyvä esimerkki siitä, millainen harppaus on nyt tapahtunut lyhyessä ajassa. Vesa suorastaa imee tietoa ja siirtää sitä käytäntöön todella nopeasti. Myös Konsta Jussila ja varsinkinkin akatemiasta nostettu vasta 16 vuotias Anttoni Räävi ovat väläytelleet osaamistaan, mutta opimme viime kaudesta tärkeitä läksyjä nuorten pelaajien joutuessa vastaamaan liian isosta taakasta. Opetellessamme täysin uusia ajatuksia treeneissä, ei niiden siirtäminen kentälle ole täysin yksinkertaista. Joten nyt on tärkeää malttaa kehittää pelaajia liigajoukkueen treeneissä ja antaa heille vastuuta akatemian, U19- ja U17- liigan peleissä, niitä riittääkin yhteensä lähes 70 pelin verran tulevana talvena. Tarvitsemme kyllä jokaisen kynnelle kykenevän pelaajan alueelta mukaan toimintaamme, jotta selviämme kyseisestä pelimäärästä. Tulevaisuuden kannalta nämä juniorijoukkueet ovat nyt tärkeässä asemassa, niihin on myös satsattu paljon ja tähän kun lisäämme uudet tulokkaan jalkapallokoulusta niin hyvältä vaikuttaa seuran jatkumo.

Kiitos Kalle haastattelusta ja totutusti saimme kiitettävän määrän materiaalia työstää haastattelua.

Toimituksen pari huomiota haastattelusta: Haastateltava lainasi välissä Gunde Svanin sanoja ”Häviäjällä on aina tekosyitä mielessä, mutta voittajalla on vain toimintasuunnitelma”.
Tältä todella vaikuttaa, kun kuuntelee seuran uusia tuulia ja kun 15 SM-mitalia saavuttanut valmentaja kertoo olevan välillä haastavaa sisällyttää uutta informaatio tulvaa Euroopan huipulta, voimme vain todeta nyt tapahtuvat jotain suurempaa ”Suomen Monacossa”.

FC Kemi ylpeänä esittelee Kolumbian ammattilaisliigan kaksinkertaisen maalipörssin voittajan

 

Enderson ”Super Duty” Suarezin

 

Sopimuksella on mittaa kolme vuotta aina vuoteen 2022 asti. Venezuelalainen Enderson on myös Kolumbian futsalliigan voittaja, Cup-voittaja ja Super Cupin voittaja kausina 2017 ja 2018.

Parhaassa iässä oleva 26-vuotias hyökkääjä viimeisteli vuosina 2017-2018 käsittämättömät 41 maalia Kolumbian futsalliigassa, joka on yksi Etelä-Amerikan kovimmista. Tähän eivät miehen tehot loppuneet, sillä mies paukutti vielä Libertadores Cupissa (Etelä-Amerikan Mestareiden -liiga) samaisina vuosina yhteensä 14 maalia. 

Kaudella 2019 Enderson siirtyi Paraguayn liigaan, jossa hän on paukuttanut tähän mennessä 14 ottelussa 12 maalia.

Mitä tähän enää voi sanoa?
Ainakin Tervahallin maalien verkot ja fanipaidat kannattaa laittaa tilaukseen.

Mitä täällä oikein tapahtuu?
Kausikortteja voit tilata: https://bit.ly/2JXUHPH

Lippujen ovat hinnat 13/9€ ja ennakkoliput 10/6€


Fanipaidat tulevat myös näillä näppäimin myyntiin FC Kemin Facebook sivuilla

That´s it

Lisätietoja, mitä täällä tapahtuu, antavat

valmennuspäällikkö Kalle Huusko puh. 045 272 8999 ja Ari Vainionpää puh. 0407577124.

Se on siinä - Odotettu ja hieman uudistunut valmennusjohto jatkaa FC Kemissä

 

Eilen saimme nautiskella korkeanprofiilin pelaajavalmentaja Boris Cizmarin hankinnasta ja tänään meitä hellitään tutulla parivaljakolla, Markku Kalermon jatkaessa FC Kemin liigajoukkueen päävalmentajana Kalle Huusko hänen aisaparinaan, sekä Boriksen liittyessä täydentämään kaksikkoa kansainvälisellä kokemuksellaan. Myös maalivahtivalmentajat Matti Berg ja Jouni Impiö jatkavat seurassa unohtamatta fysiikkavalmentaja Joni Bergiä ja fysioterapeutti Mikko Kiviharjua.

 

Toisiaan aina täydentävä parivaljakko on jokaisen kauden alussa tottunut siivoamaan pelaajasiirtohurrikaanien jälkiä. Aina uudelleen ja uudelleen he ovat onnistuneet kokoamaan seuran omista kasvateista uskottavan joukkueen, jolla Futsal-liigapaikka on pystytty Kemissä pitämään. Lisäksi herrat ovat tuoneet Kemiin viimeisen 7 vuoden aikana toistakymmentä SM-mitalia ja kasvattaneet useita pelaajia Futsal- ja Veikkausliigaseuroihin.

Reilun puolentoista kuukauden päästä alkava Futsal-liiga kausi näyttää tekevän tällä kertaa poikkeuksen ja oman kylän pelaajapaletti on pysynyt lähes täysin halutunlaisena ja tätä voidaan pitää jo tietynlaisena ihmeenä. Toki viime kausi teki selväksi sen, että pelaajarinki oli kaventunut ehkä jo liian pieneksi.

Lahjakkaat juniorit ovat kuitenkin solmineet jatkosopimuksia iloiseen tahtiin FC Kemin kanssa ja uusia kasvoja on myös joukkueeseen luvassa.

Lue lisää www.fckemi.fi

Markku ja Kalle, FC Kemin futsal-liigajoukkueen runko näyttäisi olevan jo hyvällä mallilla?

Kalle

  • Olen todella iloinen, että olemme saaneet pidettyä nuoret maajoukkuetason pelaajat Kemissä ja myös huojentunut siitä, että itselleni ja Keijolle on vihdoin löytynyt uskottava ja mitat täyttävä valmennusvastaava junioripuolelle.

Markku

  • Viime kausi oli vaikea jo liiaksikin pienentyneen pelaajarosterin vuoksi. Nyt tärkeät nuoret runkopelaajat on saatu ajoissa kiinnitettyä, uusia vahvistuksia hankittua (kiitos Arska) ja Kekenkin futsalkengät on löydetty, joten malttamattomana jo odotellaan kauden alkua.

Viime kausi taisi olla hieman välivuoden makua?

Kalle

  • En ole käytännössä pariin vuoteen enää valmentanut, toissa kaudella vielä johdatin viimeisillä motivaation rippeillä U19 joukkueen kultaan ja U21 joukkueen hopeaan, mutta siihen takki ja motivaatio tyhjenikin. Olin saavuttanut vuodesta toiseen lähes kaiken mitä saavutettavissa Suomessa on. Tarvitsin irtioton valmennuksesta, käytännössä olen ollut seuralle enemmän manageri viimeiset vuodet kuin valmentaja.

Markku

- Ei ehkä voi puhua välivuodesta, koska tavoitteemme olivat pelaajakehityksen kannalta tärkeän vastuun ja runsaan peliajan antaminen omille nuorillemme. Muutama muuttuja tuli kauden aikana vastaan ja tuloksellisesti kausi jäi pettymykseksi. Toki hienosti pojat selvittivät kovassa paineessa sarjapaikan seuralle.

FC Kemin valmennuspäällikkö Kalle Huusko, Boris Cizmarin palkkaus seuran junioritoiminnan johtajaksi tuli kyllä suurelle yleisölle täysin puskista, miten tällaiseen ratkaisuun oikein päästiin?

 

Kalle

  • Olemme etsineet jo useamman vuoden ajan minun ja Keijon saappaat täyttävää valmentajaa jatkamaan ja kehittämään FC Kemin junioritoimintaa. Sellaista ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole Suomesta löytynyt, mutta nyt on oikea mies puikoissa. Oli tärkeää, että maltoimme odottaa oikeaa henkilöä kehittämään toimintaamme emmekä häslänneet siirtomarkkinoilla. Nyt saimme tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla Boriksen ollessa vielä pelaajana huippukunnossa, joten hän pystyy auttamaan meidän nuoria lahjakkuuksiamme niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Tässä kohtaa täytyy myös kiittää Ari Vainionpäätä, joka on sinnikkäästi auttanut pelaajahankinnoissa ja kontaktien luomisessa maailmalle.

 

Vahvistuuko joukkue vielä tästä? Tulihan viime kaudella jo selväksi, että joukkueen runko oli liian kapea.

Kalle

  • Joukkueeseen tulee vielä pari pakollista vahvistusta. Esim. Lari Honkasen perässä on Ruotsin pääsarjassa pelaava joukkue ja olemme jo hyväksyneet seurojenvälisen siirron, mikäli Lari pääsee itse ehdoista sopimukseen. Tämä tarkoittaa, että maalivahtiosastolle tarvitsemme kaikissa tapauksissa vahvistusta, vaikka meillä on siellä useita hyviä nuoria kasvamassa niin liian kovaan paikkaan ei heitä kannata vielä asettaa. Lisäksi Keijo on jo useamman vuoden toivonut, että saisi heittää kengät naulaan, mutta emme ole löytäneet Suomesta miestä, joka voisi hänet korvata, joten katseet on senkin suhteen käännetty kohti isompia tähtiä.

Pysyykö joukkue kuitenkin oman kylän poikien joukkueena?

Kalle

  • Kaikki vahvistukset ovat täällä auttamassa seuramme omia kasvatteja ja alueen nuoria lupauksia. Seuramme filosofia on aina ollut kasvattaa pelaajat itse ja sen teemme jatkossakin. Boriksen hankinnalla haluamme nimenomaan vahvistaa omaa juniorityötä, joka jo nyt on Suomen mittakaavassa hyvää, mutta aina pitää olla halua kehittää toimintaa. Olemme aloittamassa akatemia toimintaa uudelleen ja futsal/jalkapallokoulu tullaan näkemään usean vuoden jälkeen seuramme toimesta. Unohtamatta, että olemme jo vuosia vastanneet Lappia vetoisen aamuharjoittelun toiminnasta ja myös tämä toiminta tulee kehittymään nyt tehdyillä satsauksilla.

Voisiko kuvitella, että Kemistä tulee hyvinkin vetovoimainen Futsalkaupunki jatkossa?

Kalle

  • Kemi on aina ollut urheilu kaupunki. Merilapissa pelaa nyt ennätysmäärä futsalliiga pelaajia ja lähes kaikilla heillä on ollut side myös FC Kemiin. Minulla ja Markulla on UEFA B-lisenssi futsalissa ja minulla vielä A-lisenssi jalkapallossa, joten olemme jo lähtökohtaisesti korkeimmin koulutettu valmennuskaksikko Suomessa ja kun tähän lisätään Boriksen ja Keijon tietämys maailman turuilta ja toreilta, ei liene epäselvyyttä mihin kannattaa jatkossa suunnata, mikäli haluaa futsalissa ammattilaiseksi. Boriksen sopimus on myös mallia 2+2 vuotta, koska pelaamisen ohella hänellä on kova into tulla yhdeksi Euroopan kovimmista valmentajista.

Viimeisenä kaikkia varmasti kiinnostaa vielä kevään muutosten tuulet, jotka puhalsivat välillä Englannista ja välillä Jäämereltä, vai miltä se muutosten keskiössä tuntui?

 

Kalle

  • Kevät toi tulleessaan ehkä taas paisuteltua dramatiikkaa. Idea yhteistyöstä seurojen välillä oli loistava ja on edelleen. Se, että yhteistyö laitettiin niin nopealla aikataululla pystyyn, oli näin jälkeen päin ehkä liian kunnianhimoinen. Tärkeää oli, että kaikki seurat rehellisesti arvioivat tilannettaan neuvottelupöydässä ja uskon neuvotteluiden avanneen kaikkien silmiä toistemme toiminnasta. Samalla arvostus jokaisen seuran päivittäistyötä ja omia arvoja kohtaa selkeni. Tarvitsemme kaikkia ja jossain vaiheessa olisi hyvä saada jatkuvasti kasvavaa hallintotyötä yhdistettyä.

 

  • Taloudellisen tuen saaminen alueemme ulkopuolelta jäi vielä odottamaan oikeaa hetkeä ja sen puuttuminen olisi kaatanut koko futsalkauden, joten oli välttämätöntä jatkaa toimintaa omillamme ja kerätä rahat itse toimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. Kuten jo sanoin Kemi on urheilu kaupunki ja on tärkeää, että täällä harrastetaan ja kilpaillaan mahdollisimman monessa lajissa hyvässä yhteistyössä.

Serbian mestari ja ex-maajoukkuepelaaja Boris Cizmar FC Kemiin 4-vuotisella sopimuksella

 

FC Kemi on julkaissut Suomen lahjakkaimpien junioreiden kanssa jo liudan sopimuksia, mutta nyt julkaistavalla sopimuksella FC Kemi vetää ns. ässän hihasta. 

Korkean profiilin siirrossa on kuitenkin ensisijaisesti kyse Suomen kovimman juniorityön nostamisesta pitkäjänteisellä työllä Euroopan mittakaavassa kestävään vertailuun. Seuralle kyseessä on merkittävä satsaus tulevaisuuteen, josta kertoo myös sopimuksen kesto, joka on huikeat 4 vuotta. Boris Cizmar (34) muuttaa perheineen Kemiin lähiaikoina. Perheeseen kuuluu vaimo ja 11 kuukauden ikäinen poika.

Euroopan huippusarjoissa pelannut Boris Cizmar on saavuttanut urallaan lähes kaiken. Hänen CVnsä on täysin omaa luokkaansa Suomen mittakaavassa. Vai miltä kuulostaa pelaaja, jonka palkintokaappista löytyy mm. Serbian mestaruus, Serbian Cup mestaruuksia, Libanonin Cup mestaruus ja Libanonin Super-Cup mestaruus. Uralle on kertynyt myös otteluita AFC seurafinaaleissa Japanissa 2013, futsalin MM-kisoissa Thaimaassa 2012 ja futsalin EM-kisoissa Kroatiassa 2012. 

Boris on myös ehtinyt hankkimaan kokemusta valmennuksessa mm. Libanonin U21 maajoukkueen päävalmentajana ja Libanonin liiga- finaaleissa esiintyneen Louaize Futsal Clubin valmennusjohdossa 2018. Hän on viimeisimpänä toiminut Louaize Futsal Clubin akatemian johtajana ja kuuluu myös Serbian maajoukkueen valmennusryhmään leirityksillä.

Pelaamisen ohella Boris Cizmar siirtyy koko FC Kemin junioripuolen johtajaksi ja hänen vastuullaan on mm. U19 Futsal-liigajoukkueen päävalmennus sekä akatemia- ja muun junioritoiminnan kehittäminen.

FC Kemissä Boris liittyy myös Futsal-liigajoukkueen valmennusjohtoon, jonka muista valinnoista seura tiedottaa lähiaikoina.

FC Kemin junioreille tullaan tarjoamaan kansainvälistä valmennustietämystä ja -kokemusta, jota Boris Cizmar on hankkinut roppakaupalla mm. maailman yhdeltä johtavalta futsalvalmentajalta Jose Venancio Lopezilta, joka valmentaa tällä hetkellä Espanjan maajoukkuetta. 

Oman kylän pojat -projekti saa sopimuksen myötä täysin uudet siivet ja julkaisemme lähiaikoina lisää merilappilaisten lahjakkuuksien kanssa pelaajasopimuksia sekä myös uusia tuttavuuksia.

Lisätietoja valmennuspäällikkö Kalle Huusko puh. 0452728999 tai Ari Vainionpää puh. 0407577124

 

PS.
Ei myöskään kannata unohtaa Oman kylän pojat kausikorttihaastetta, jossa 39 eurolla pääsee paikanpäällä seuraamaan mm. paikallisottelua Tornion Palloveikkoja vastaan sekä 10 muuta FC Kemin Futsal-liigan ja Sastamolo Kingsien salibandyn kotiottelua.

Oman kausikorttisi pääset varaamaan osoitteesta:

⭐️ https://bit.ly/2JXUHPH  ⭐️

Kausikortilla tulet saamaan myös muita kovan luokan etuuksia paikallisiin yrityksiin. Tässä pari heti kampanjan alkuun:

? Ruokapaikka Kasarista kaksi lounasta yhden hinnalla 

? Elokuvateatteri Kinopirtistä 2 leffalippua yhden hinnalla
 

Valmennuspäällikko Kalle Huusko ja Junioreiden valmennuspäällikkö Boris Cizmar
Tomic Slobodan, maalivahti, 26v, Serbian maajoukkue & Belgradin Punainen Tähti

 

FC Kemin maalivahtitilanteeseen huikea kaappaus

 

Slobodan Tomic (26) saapuu 2-vuotisella sopimuksella tulikivenkatkuisesta Serbian liigasta, jossa hän edusti legendaarista Belgradin Punaista Tähteä maalipuiden välissä. Pelaajalla oli vielä vuosi sopimusta jäljellä, mutta seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirrosta. Punainen Tähti pudotti hiljattain HJK:n jälleen Eurooppa liigan peleistä ja heidän faninsa tunnetaan ympäri Eurooppaa varsin hyvin. Tomicin palkintokaapista löytyy mm. Serbian Cup mestaruus ja Armenian liigamestaruus. Viime keväänä pelit jäivät Serbian futsalliigan semifinaaleihin. Slobodan Tomic kuuluu myös Serbian maajoukkueen maalivahtikalustoon. Hän on yksi Serbian lupaavimmista maalivahdeista.  Kemiläisyleisö saa nyt nauttia paikallisista nuorista lahjakkuuksista höystettynä maailmanluokan pelimiehillä.

Seurajohto joutui reagoimaan maalivahti tilanteeseen vain kuukausi ennen sarjan alkamista Lari Honkasen siirron näyttäessä toteutuvan Ruotsin liigaan. Sarjan koputtaessa jo ovelle ei harha-askeleisiin ole varaa, joten tulevan maalivahdin täytyy olla meritoitunut ja valmis sitoutumaan FC Kemin useamman vuoden projektiin. FC Kemin tärkeimpinä askelina on koko seuratyön kehittäminen ja junioripuolen työskentelyn nostaminen uudelle tasolle. Tomic osallistuu myös U17 joukkueen valmennukseen ja seuran juniorimaalivahtivalmennuksen kehittämiseen. FC Kemi haluaa kiittää Belgradin Punaista Tähteä hyvin sujuneista neuvotteluista ja siirron onnistumisesta. Pelaajasopimuksia on nyt kasassa yhteensä 13 kpl joista oman kylän poikia 10 kpl ja tätä herkkua vielä lisää luvassa.

Slobodan Tomicin otteita Serbian liigasta voit katsastaa linkistä:

https: //www.youtube.com/watch?v=DHdcwFS4Fl4

 

 

FC Kemille lisää markkinointivoimaa Veikkausliigasta

Jarno Vuorinen siirtyy FC Kemin markkinointipäälliköksi. Useamman vuoden Veikkausliiga organisaatiossa markkinoinnista vastanneelle Jarnolle on kertynyt valtava määrä kokemusta ja kontakteja suomalaisen urheilun pelipaikoilta.

Vuorinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on toiminut usean vuoden myyntipäällikkönä ennen siirtymistään Veikkausliigan parrasvaloihin.

Veikkausliiga organisaatioissa vietettyjen vuosien ohessa Jarno on kunnostautunut myös kuvaamisessa, jossa hän voitti vuonna 2016 Rajalan vuoden jalkapallokuva kilpailun.

Mikäli olet kiinnostunut Jarnon ammattikuvaajan palveluista, käy tutustumassa hänen nettisivuihinsa ja palveluihin osoitteessa: http://www.kuvavuorinen.fi/

Ari Vainionpää jatkaa myös FC Kemin myyntiorganisaatiossa

Arska on henkilö, joka ei juuri esittelyitä Meri-Lapissa kaipaa. Miehen saavutuksista löytyy niin urheiluhallin rakentamista, kuin uinti ja naisten jalkapalloliigan johtamisesta.

Ari toimii jatkossa myynnin ja markkinoinnin koordinaattorina, yhdessä Jarnon kanssa he muodostavat Futsal-liigan kovimman myyntiorganisaation, joka vielä laajenee uusilla myyntihenkilöillä.

Mikäli haluat liiketoiminnallesi lisää boostia ja olla mukana tukemassa maailman kasvavimman sisälajin futsalin menestyneintä suomalaista junioriseuraa, kannattaa nyt hypätä nopeasti laajenevaan tukiverkostoon.

Lisää tietoa saat Jarno Vuoriselta puh. 04426129018 tai Ari Vainiopäältä puh. 0407577124

 

Lehdistötiedote 11.06.2019

FC Kemi jatkaa toimintaansa erillään Kemi City FC:stä

Hiljattain perustettu Kemi Football Oy, jonka tarkoituksena oli hallinnoida paikallista jalkapalloa ja futsalia ei ole saanut toimintaansa vielä sovitun kaltaiseksi, joten FC Kemi katsoo parhaaksi siirtää yhteistyönalkamista eteenpäin.

FC Kemi on kuitenkin heti valmis liittymään alueelle mahdollisesti perustettavaan uuden ry:n toimintaan, jossa päätöksen avaimet ovat paikallisten käsissä, taloudellinen toiminta on suunniteltua ja läpinäkyvää, sekä kaikki seurat sitoutuvat siihen samoilla ehdoilla.

Futsal-liiga kauden kolkuttaessa jo takaraivossa on seuran laitettava katseet eteenpäin rahoituksen keräämiseksi Futsal-liigan kaudelle 2019/2020.

Jo useampi tukija on ilmaissut olevansa halukas tukemaan paikallista toimijaa, jolla on kyky selvitä alatikasvavan Futsal-liigan haasteista.

Futsal terveisin

Timo Berg pj.

Lisätiedot seuran puheenjohtaja Timo Berg, puh 0407343654

LEHDISTÖTIEDOTE     JULKAISUVAPAA 11.3. klo 11.30
 
Kemiläisen jalkapallon taustalle on perustettu uusi taustayhtiö Kemi Football Oy joka kilpailuissa toimii nimellä Kemi City FC. Yhtiön omistajat ovat entinen jalkapalloilija Mark Tivey (hallituksen puheenjohtaja), joka on työskennellyt jalkapallon parissa pitkään ja viimeiset 10-vuotta toiminut pelaaja-agenttina. Arto Hakala on ollut kemiläisessä jalkapallossa mukana viimeiset 15vuotta tiiviisti, ensin pelaajana ja vuoden 2014 lopusta vuoden 2018 alkuun PS Kemin seurajohtajana Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Kaupallinen markkinointiyhtiö Redstrike Group omistaa yhtiöstä 40%. Redstiken toimitusjohtaja Mike Farnan ja liiketoiminnan kehittäjä Brian Williams muodostavat Tiveyn ja Hakalan kanssa myös yhtiön hallituksen. Redstrike Group on erikoistunut maailmanlaajuisten jalkapalloakatemioiden kehittämiseen ja heillä on toimistot viidessä eri maassa sekä yhteistyöseuroja ympäri maailman. Yhtiön alaisuuteen tulee edustusjoukkueen lisäksi Kemin Palloseuran junioritoiminta sekä FC Kemin Futsal toiminta, joiden kanssa on tehty myös sopimukset akatemiatoiminnan aloittamisesta niin jalkapallon kuin Futsalin puolella.
 
Uusi yhtiö luo yhteistyössä paikallisten osaajien kanssa juniorijoukkueille toimintamallin, jolla kehitetään akatemiatoimintaa seuraavien vuosien aikana kansalliselle sekä pohjoismaiselle huipputasolle. Junioripelaajien ja juniorivalmentajien kehittäminen sekä kouluttaminen on toiminnan keskiössä ja konkreettisena toimenpiteenä on päätoimisen akatemiajohtajan palkkaaminen maaliskuun aikana. Tavoitteena on, että akatemiatoiminnassa on vuoden 2019 loppuun mennessä 1000 juniori-ikäistä jalkapallon ja futsalin harrastajaa.
 
Edustusjalkapallon nostaminen vuosi kerrallaan kohti pääsarjaa on asetettu seuraavien vuosien tavoitteeksi ja kehittämällä akatemiatoimintaa tämän rinnalla on tulevina vuosina edustusjoukkue entistä omavaraisempi. Vaikka joukkue aloittaa kolmannesta divisioonasta on toiminta kuitenkin ammattimaista jo tästä kaudesta alkaen.
 
Futsalin puolella FC Kemin sarjapaikalla pääsarjassa pelaava Kemi City FC tavoittelee ensi kaudesta alkaen pelkästään mestaruutta ja paikkaa eurokentillä. Kemissä jo olemassa maan johtava valmennus ja useita paikallisia maajoukkueisiin kuuluvia pelaajia. Uuden yhtiön tuoma taloudellinen tuki paikallisen tuen lisäksi mahdollistaa omalta osaltaan jatkossa mestaruudesta pelaamisen.
 
Redstrike Group tuo mukanaan kansainväliset kaupalliset mahdollisuudet sekä mittavat verkostot jalkapalloosaamisessa. Mike Farnan on työskennelyt eri johtotehtävissä mm. Manchester Unitedin, Atletico Madridin sekä Parman kaltaisissa huippuseuroissa. Kemi City FC on yksi osa Redstriken seura verkostoa ympäri maailman, jolloin pelaajille ja valmentajille mahdollistuu suora yhteys kansainvälisille kentille ilman mitään välikäsiä.
 
Kemi City FC:n viiden vuoden tavoitteet on asetettu niin, että edustusjoukkue pelaa maan pääsarjaa ja on joka vuosi kamppailemassa paikasta eurokentillä. Akatemiatoiminta kehittyy ja omia akatemiapelaajia pelaa joukkueessa sekä paikallisia pelaajia saadaan vietyä maailmalle kohti isompia kenttiä. Valmennusosaaminen on sillä tasolla, että jokaisessa ikäluokassa valmentaa koulutettu valmentaja ja harrastusmaksut pysyvät kohtuullisena. Futsal joukkue pelaa mestaruudesta joka vuosi ja Suomen ensimmäinen Futsal-akatemia toimii suunnannäyttäjänä koko maan Futsalyhteisölle.
 
Yhtiön omistajat ovat iloisia siitä, että koskaan aiemmin ei ole koko Kemin jalkapallo ja Futsal ollut saman lipun alla ja nyt ne on saatu sitoutumaan yhteiseen tekemiseen ja tulevaisuuden luomiseen. Tämä muutos mahdollistaa sen, että jokainen sitoutuu tekemään töitä yhteisen päämäärän eteen, joka on viedä alueen urheilu uudelle tasolle, luoda tästä koko kaupungin yhteinen hanke ja saavuttaa rauha tekemiseen. Paikallisten ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyöllä voimme saavuttaa jotain ainutlaatuista ja historiallista kun puhallamme yhteen hiileen.
 
Mike Farnan kommentoi ”Kemin jalkapallolla on pitkä historia, mutta viime vuonna se koki romahduksen edustustasolla alasarjoihin. Meille esiteltiin mahdollisuus olla mukana tulevaisuuden rakentamisessa ei pelkästään jalkapallossa vaan myös koko tämän hienon kaupungin kehittämisessä ja haluamme tuoda oman asiantuntemuksemme ja kokemuksemme kaupunkiin. Tavoitteena on rakentaa seurasta yksi suurimmista koko Suomessa. Pelaajakehitys ja akatemiatoiminta on meille erittäin tärkeää kun rakennamme seurasta vahvan ja fanien rakastaman brändin. Tiedämme, että pystymme tämän Kemiin tuomaan ja kun se tapahtuu tulee jalkapallon tulevaisuus olemaan loistava”.
 
Lisätietoja:
 
Arto Hakala               Kalle Huusko             Pekka Tuomela

Kemi City FC            FC Kemi                    KePS

044 599 0111            045 272 8999             040 069 1988

Markku ja Tuukka palkittiin Palloliiton Pohjois-Suomen piirin gaalassa !

FC Kemin valmentaja Markku Kalermo ja maajoukkuepelaaja Tuukka Pikkarainen palkittiin Pohjois-Suomen piirin gaalassa vuoden 2018 futsalvalmentajana ja Tuukka Pikkarainen parhaana futsalpelaajana.

Markku Kalermo saavutti yhdessä Kalle Huuskon kanssa FC Kemin pelaajien kanssa U21 hopeaa ja voittivat U19-sarjassa Suomen mestaruuden kaudella 2018. Lisäksi kaksikko on pitänyt jo useamman vuoden FC Kemin edustuksen oman kylän pojilla Futsal-liigassa.

Tuukka Pikkarainen oli voittamassa FC Kemin joukkueessa U21 hopeaa ja hän on ollut vahvassa roolissa FC Kemin joukkueessa Futsal-liigassa. Tuukka on kehittynyt huimaa vauhtia ja on saavuttanut paikan myös miesten futsalmaajoukkueesta.

Onnittelut kaikille ja myös koko joukkueelle!

 

Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcia ja Markku Kalermo

Espanjalaistaituri sopimukseen FC Kemin kanssa

Futsal-liigan FC Kemi on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen espanjalaisen pallotaiturin Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcian kanssa. 22-vuotias Owen siirtyy Espanjan toiseksi ylimmän sarjatason Andalusian Software DELSOL Mengíbar joukkueesta. Nuoresta iästään huolimatta Owen on kokenut peluri ja on pelannut futsalia mm. Italian ammattilaissarjassa. Pelaamisen ohella Owen osallistuu myös aktiivisesti FC Kemin junnujen valmennukseen ja ohjaukseen.

 

Uskon, että Owenista on apua meidän kapeahkoon rinkiin, jota Suomen armeija ja pienet loukkaantumiset ovat harventaneet kauden aikana, toteaa päävalmentaja Markki Kalermo. Owen ehtii harjoitella joukkueen mukana vain pari kertaa ennen lauantain matsia, kun kohtaamme sarjakakkosen GFT:n Espoossa, jatkaa Kalermo. Vaikka nyt teimme sopimuksen nuoren espanjalaisen pelaajan kanssa, niin #omankylänpojat –projekti jatkuu täydellä tohinalla ja tulemme jatkossakin panostamaan oman alueen poikiin. On kuitenkin selvää, että jos aiomme pelata tulevalla kaudella mitaleista, niin joukkue kaipaa 1-2 nälkäistä nuorta ammattipeluria joukkueeseen, jatkaa päävalmentaja Markku Kalermo.

Ottelua voi katsella Livenä osoitteessa www.futsal-liiga.tv klo 16 alkaen.

Tervetuloa FC Kemiin Owen!

Kuva: Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcia ja päävalmentaja Markku Kalermo

@ronaldinho @owen_antonio #kemi #futsalliiga #tornio @mengibar_fs #liigaaeiolekoskaanliigaa

 

 

 

Myyntineuvottelija / Markkinointihenkilö

FC Kemi on voimakkaasti kasvava Pohjois-Suomen johtava Futsal-Liigaseura, jolla useita on useita menestyviä juniorijoukkueita. Lisätietoja seurasta löytyy osoitteesta www.fckemi.fi.

Vahvistamme organisaatiotamme ja etsimme  joukkoomme markkinoinnista ja myynnistä kiinnostuneita henkilöitä.

Edellytämme hakijalta aktiivista, avointa, sosiaalista, puheliasta ja hyvän maalaisjärjen omaavaa toimintaa. Sosiaalisen median osaaminen ja kokemus myynti- tai markkinointityöstä ei ole haitaksi.

Koulutamme työhön ja tarjoamme sopimuspalkan tai/ja provision.

Lähetä hakemus osoitteeseen
arska.vainionpaa@gmail.com 15.12.2018 mennessä

Työ alkaa sopimuksen mukaan vaikka heti.


Lisätietoja antaa
Ari Vainionpää
p. 040 757 7124 (arkisin klo 10-16)

 

 

 

Ville Uimanieni, Ville Angeria ja Tuukka Pikkarainen

FC Kemin kolme pelaajaa matkustaa Tanskaan - wow !

FC Kemin liigapelaajat Tuukka Pikkarainen, 20 v (oik.) ja Ville Uimaniemi,19 v, (vas.) osallistuvat miesten Futsalmaajoukkueen mukana Tanskassa pelattavassa PM-turnauksessa 3.-9.12.2018.

Lisäksi Ville Angeria,18 v (kesk.) pelaa U19-poikien futsalmaajoukkueen maaotteluissa Ruotsia vastaan, jotka järjestetään miesten PM-turnauksen yhteydessä.

Onnittelut kaikille pelaajille ja valmennustiimille !

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/suomen-joukkue-nordic-cupiin-nimetty-3

 

Tuukka Pikkarainen
Ville Uimaniemi

FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja Ville Uimaniemi on valittu Suomen futsalmaajoukkueen mukaan neljän maan turnaukseen Jyväskylään 26-28.10


2018.Myös 18 vuotias nuorukainen Ville Angeria pääsi joukkueeseen varasijalle.

Poikien valinta on erittäin suuri kunnia ja saavuus niin seuralle, kuin itse pelaajille, sillä maajoukkuetta on tiivistetty ja uusittu viime vuodesta rajulla kädellä.

FC Kemi onnittelee pelaajia ja toivottaa tsemppiä turnaukseen. Koko Meri-Lappi kannustaa ylpeänä teitä!

Lue lisää:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/miesten-futsalmaajoukkue-nimetty-neljan-maan-turnaukseen-jyvaskylaan?fbclid=IwAR1E9RGu1PVsUVJia03x3ksyd_byMJuYQm57A2bMGjz3RRYhP6H2nrf_T7k

Tuukka Pikkarainen
Ville Uimaniemi
Esimerkkikuva.