Kotipelit ja raportit 2017-18

FC Kemi avasi liigakauden voitolla

Lähde: mlurheilu

Lauantaina 23.9.2017 Tervahallissa kohtasivat liigakamppailussa FC Kemi ja Mad Max. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue tuskaili maalinteon kanssa roiskiessaan maalipaikkansa päätyseinään. Tasaväkisen jakson loppuhetkillä vieraat sen sijaan upottivat kuulan verkkoon ja tauolle suunnattii Mad Maxin johtaessa 0-1. Toisella puoliajalla kentälle asteli tyystin toisenlainen kotijoukkue jolla maalinteko onnistui. Jakson puoliväliin tultaessa taululla komeili jo 6-1 lukemat ja ottelu alkoi olla taputeltu. Päätösvihellyksen pirinän myötä FC Kemille täydet sarjapisteet kauden avauksesta sarjanousijaa vastaan.

SoVo kiri pisteen Kemiltä

Lähde: mlurheilu 

Sunnuntaina 8.10.2017 Tervahallissa kohtasivat liigaottelussa FC Kemi ja SoVo. Joukkueet tarjosivat vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun katsojille. Vierailijat siirtyivät ensimmäisellä jaksolla varhaisessa vaiheessa johtoon, mutta tauolle suunnattiin kotijoukkueen 2-1 johtolukemissa. Toisella jaksolla SoVo tasoitti ottelun ennen kuin kemiläisten maalihanat aukesivat kunnolla. Toisen jakson puolivälissä peli näytti selvältä, kun FC Kemi viimeisteli jo 5-2 lukemat. SoVo kiri kuitenkin vielä rinnalle kolmella minuutin sisään ahdetulla maalilla, kun kotijoukkueen paketti suli totaalisesti ottelun viimeisillä minuuteilla. Jatkoajalle lähdettiin tilanteesta jossa SoVolla oli virheet täynnä ja Kemi pääsi rikkeiden myötä useampaan otteeseen kokeilemaan johto-osumaa pisteeltä. Kerran kotijoukkue yrityksistään onnistui ja se jäi myös jatkoajan ainokaiseksi osumaksi, kun loppulukemat kirjattiin 6-5.

GFT jatkoi FC Kemin tappioputkea

Lähde: mlurheilu 

Lauantaina 28.10.2017 Tervahallilla kohtasivat liigakamppailussa FC Kemi ja GFT. Ottelun ensimmäinen jakso ei tarjonnut suuria elämyksiä GFT:n ainokaista maalia lukuun ottamatta. Tauolta palasi kuitenkin kaksi uudistunutta joukkuetta ja toisella jaksolla peli räjähti eloon. Kun jaksoa oli tahkottu reilu viisi minuuttia, niin tulostaululla oli jo ratkaisevan oloiset 0-4 johtolukemat GFT:lle. FC otti kuitenkin ylivoiman käyttöön ja alkoi pyörittää peliä vieraiden päädyssä. Tuloksena liuta hyviä paikkoja ja muutama maali. Kemiläisten takaa-ajo kuitenkin tyrehtyi kahteen ulosajoon eikä peli lähtenyt enää rullaamaan toivotulla tavalla. Loppulukemien 3-6 myötä GFT laittoi oman tappioputkensa poikki ja vastaavasti jatkoi FC Kemin tappioputkea.

11.11.2017
Liikunnan Riemu tarjosi FC Kemille yllättävän sitkaan palan purtavaksi päivän Futsal-liiga ottelussa. Sarjajumboksi jumittuneet Jyväskylän vieraat puolustivat uutterasti omaa maaliaan ja kun kotijoukkueen pelistä puuttui tarvittava aktiivisuus ja mielikuvitus hyökkäyspelissä, niin pitkään näytti sille, että yksi maali saattaisi ratkaista koko ottelun.

Avausjaksolla vierailla oli jopa paremmat paikat kuin FC Kemillä ja punaisten parhaana palkittu maalivahti Lari Honkanen pelasti joukkueensa muutamaan otteeseen. Toisella jaksolla FC Kemi otti pelistä pienoisen hallinnan ja mutta maalipaikat olivat edelleen kortilla. Vartin pelin jälkeen Vesa Lilja pääsi kuitenkin iskemään kotijoukkueen helpottavan tuntuisen avausmaalin, mutta tuota juhlaa ei kauaa kestänyt, kun Riemu iski ensimmäisestä hyökkäystä 1-1 tasoituksen ilman maalivahtia pelaten.

Kotijoukkueen voittomaalin teki jatkoajalla ja toistamiseen ottelussa Vesa Lilja, eikä Riemu enää tästä osumasta toipunut ja jatkoaikapisteet Kemiin.

Kaksi pistettä oli ehkä minimisuoritus mitä tästä pelistä piti saada, mutta toisaalta vieraille on annettava tunnustus erinomaisesta puolustuspelaamisesta, jota kemiläisten oli tänään vaikea murtaa.

mlurheilu / 25/11/2017

Lauantaina 25.11.2017 Tervahallin matolle astelivat liigakamppailuun FC Kemi ja Ilves. Joukkueet tahkosivat tasaisen ottelun, jossa kumpikin pelasi tarkkaa puolustuspeliä. Ensimmäisellä jaksolla kumpikin joukkue onnistui maalinteossa ja tauolle suunnattiin kotijoukkueen johtaessa ottelua lukemin 2-1 aivan jakson loppuhetkillä syntyneellä osumalla. Toinen jakso alkoi vähintään yhtä räväkästi kuin ensimmäinen loppui, kun vierailijat tasoittivat ottelun lukemiin 2-2 heti jakson alkuun. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aivan viimeisille minuuteille, kunnes kotijoukkueen jakson kuudes virhe ja siitä seurannut onnistunut kymmenmetrinen ratkaisi pisteet ottelusta vierailijoille. Kotijoukkue ei saanut enää rymisteltyä palloa Ilveksen vartioimaan maaliin ja näin pisteet Tampereelle.

mlurheilu / 16/12/2017

Lauantaina 16.12.2017 Tervahallilla kohtasivat liigakamppailussa FC Kemi ja PJK. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran joulukuun alussa Pirkkalassa, tuolloin kemiläiset olivat 0-2 lukemin vahvempia. Illan otteluun PJK sai kuitenkin paremman lähdön siirtyen 0-1 johtoon. Vaikka FC ehtikin tasoittaa ensimmäisellä jaksolla, niin puoliajalle suunnattiin vieraiden johtaessa ottelua 1-2. Kotijoukkue aloitti kuitenkin toisen jakson vahvasti heilutellessaan verkkoja PJK:n päädyssä vain 13 sekunnin pelaamisen jälkeen. Toisella jaksolla maalitehtailusta vastasi ainoastaan kotijoukkue, joka onnistui vielä pariin otteeseen maalinteossa ennen summerin pärähdystä. Loppulukemat tällä kertaa 4-2 FC Kemille ja sen myötä myös täydet sarjapisteet jäivät kemiläisille.

Tämän päivän ottelusta ei saatu live-lähetystä

Tämän päivän ottelusta puuttuu Meri-Lapin Urheilun raportti

mlurheilu / 18.2.2018

Sunnuntaina 18.2.2018 Tervahallilla kohtasivat liigakamppailussa FC Kemi ja PP-70. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti ja tahkosivat tasaisissa merkeissä läpi ottelun. Pallonhallinta oli kotijoukkueella, mutta kunnon maalipaikoille punapaidat eivät tahtoneet millään päästä. Ensimmäisen jakson loppupuolella FC Kemi sai kuitenkin väännettyä johto-osuman, jonka turvin kotijoukkue siirtyi tauolle johdossa. Toisella jaksolla peli jatkui yhä tasaisena, kummankin joukkueen pelistä oli paras terä poissa. PP ei onnistunut rikkomaan kotijoukkueen kuparista, eikä kotijoukkue onnistunut latomaan lisää maaleja, joten liigapisteet jäivät kemiläisille 1-0 lukemin.

mlurheilu / 25.2.2018

Sunnuntaina 25.2.2018 Tervahallilla kohtasivat liigaottelussa FC Kemi ja KaDy. Joukkueet tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle vauhdikkaan ja viihdyttävän pelin, jossa KaDy oli hallitseva osapuoli. FC Kemin puolustus onnistui kuitenkin hyvin sulkemaan KaDylta pahimmat tekopaikat pois pitäen pelin tasaisena. Ensimmäisellä jaksolla sarjakärki onnistui kertaalleen maalinteossa ja tauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1. Toisella jaksolla FC Kemin takaa-ajo ei tuottanut toivottua tulosta, kun taas KaDy onnistui hyödyntämään kemiläisten puolustuksen virheet ja heilutteli verkkoja pariin otteeseen. Päätössummerin pärähtäessä tulostaululla loisti 0-3 lukemat vieraiden hyväksi.