Huikee viikko takana ja samanlainen edessä FC Kemin Junioreilla

Ihan huikee viikko takana ja samanlainen edessä FC Kemin junioreilla!

 

FC Kemin juniorit voittivat futsalin kakkosen jatkokarsinnassa molemmat ottelut hienoilla esityksillä. Ensiksi kaatui kotipelissä AS Monaco, joka koostuu alueen ykkösnyrkeistä jalkapallossa ja seuraavana Terwaarit Oulussa. Terwaareissa esiintyi monia Kemi-Tornion alueen jalkapallojoukkueissa esiintyneitä pelaajia. Oulussa ei paljoa jossiteltavaa jäänyt ja numerot 3-8 sen kertovat.

Perjantaina 21.2 Tervahallissa klo 18 jatkuu poikien uroteot ja vastaan asettuu AS Moon Raahesta. Mikäli FC Kemi ottelun voittaa, varmistaa se puhtaalla pelillä itselleen paikan kaksiosaiseen ykkösen karsintapeliin Vaasan piirin voittajaa vastaan.

Eilen sunnuntaina Junkohalli täyttyi katsojista B-junioreiden SM-karsintaottelussa. Ilolla laitoin silmälle kuinka alueen muiden seurojen edustajat ja juniorit tulivat seuraamaan alueen junioreiden otteita hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Toivottavasti tämä on alku yhteisten tavoitteiden löytymisessä ja saamme alueelle yhteiset edustusjoukkueet myös miehiin. FC Kemin juniorit laittoivat KuPS:in B-juniorit todella ahtaalle ja tasurikaan ei olisi ollut pojille vääryys. Viime hetken kaksi läpiajomaalia ei yhtään himmentänyt poikien otteita. Ottelu päättyi hallitsevien mestarien 1-4 voittoon, mutta 1-2 tilanteessa FC Kemin Do Khupeh laittoi pallon kerran jo ylärimaan ja ehti aiheuttaa muutaman muunkin ongelman vastustajalle rangaistusalueella. Kaikkien harmiksi pojat eivät saaneet pistettä palkinnoksi, mutta sitäkin enemmän kokemusta ja itsevarmuutta. Poikien pelilliset otteet Suomen huippuja vastaan olivat sitä luokkaa, että ainakin allekirjoittanut on ”hitokseen” ylpeä poikien ja valmennuksen tekemästä työstä. Hattua myös nostan, että pojat pyrkivät aidosti pelaamaan ja opettelemaan jalkapalloa, eivät vain puolustamaan ja rätkimään pitkää. Vastassa ei nimittäin ollut mitä tahansa poikia, sillä Suomen mestaruuden lisäksi kaksi poikaa pelasi miesten Liigacupissa avauksessa pari päivää aikaisemmin MyPaa vastaan. Tämä varmasti kehittää pitkässä juoksussa pelaajiamme paremmiksi.

Huomasin myös kuinka kentänlaidalla olleet pojat ihailivat junioreidemme otteita ja haluavat varmasti päästä itse tulevaisuudessa pelaamaan Suomen huipulle. Tämän hetken B-juniorimme koostuu 98-99 ikäluokasta ja vain muutama pelaaja tulee A-juniori-ikäiseksi. Allekirjoittaneen toimesta meillä on vielä kehittymässä erinomainen ryhmä P99 yhteistyössä TP-47 kanssa niin hienot ovat näkymät B-junioreillamme. Mitähän kaikkea nämä pojat tulevat saavuttamaan sillä edelliset juniorimme pelaavat kaikki isoja minuutteja miestenpeleissä. Teemu Tainion sanoin ”menestys on valinta” ja sen nämä pojat ovat kyllä tehneet valitsemalla yhteistyön ja FC Kemin juniorit.

Toivottavasti kaikki löytävät perjantaina 21.2 Klo 18 alkavaan futsal karsintaotteluun Tervahallille.

Tulevia pelimiehiä tai tyttöjä emme ole unohtaneet, sillä Tervahallilla alkaa FC Kemin jalkapallokoulu keskiviikkona 26.2 klo 17.30, sinne siis kaikki aloittelevat jalkapalloilijat ovat tervetulleita. Muistakaa siis ”menestys on valinta” !

Kemissä 17.2.2014
Valmennuspäällikkö Kalle Huusko