Junioripäällikön jupinoita osa 1

Junioripäällikön jupinoita osa 1

 

Kausi 2010 on saatu päätökseen jalkapallon osalta. Pojat C-96 voittivat C-95 ikäisten sarjan ylivoimaisesti.  Piirinmestaruuden voittaminen vuotta vanhempien sarjassa ilman tappioita on todella kova suoritus. Oulussa tätä ikäluokkaa pidetään varsin kovatasoisena ja muodostuuhan piirijoukkue noin 95 % OLS:in pelaajista. Nakki ja Pekka ovat tehneet hienoa työtä poikien kanssa.  B-junnut puolestaan nousivat allekirjoittaneen toimesta 3.divisioonasta 2.divisioonaan kärsimättä tappiotakaan. Syksyllä myös varmistimme paikan 2-divisioonassa ja olemme ensi vuonna tosissamme valmiita tavoittelemaan 1-divisioona paikkaa. P-99 joukkue koottiin talvella muutamasta halukkaasta ja nyt mukana on jo lähes 20 pelaajaa. Valmennus on tehnyt myös siellä hienoa työtä ja tulokset ovat todellakin olleet nousujohteisia. Tälle vuodelle uudelleen herätetty edustusjoukkue vastasi kutsuun enemmän kuin hyvin sijoittuen Lapin nelosdivisioonassa toiseksi. Tulosta voidaan pitää loistavana sillä jokaisessa ottelussa pelasi vähintään kaksi B-junioria aloituksessa. Joukkue vastasi seuramme odotuksia ja tuli alueemme pelaajille tarpeeseen, sillä moni jo lopettanut pelaaja löysi vielä kipinän jalkapallon pariin.  Tärkeimpänä antina voidaan kuitenkin pitää usean B-juniorin mahdollisuudet päästä pelaamaan miesten pelejä. Edustus on ollut tärkeänä osana nuorten pelaajiemme kehitystä; mm. piiri joukkueeseen tälle kaudelle kelpasi Joona Veteli. Joona oli myös hyvin lähellä maajoukkueportteja päästen varasijalle maajoukkue leirille. Piirin suunnalta saimme merilappilaisittain myös iloisen uutisen allekirjoittaneen tullessa valituksi poikien C-96 piirijoukkue valmentajaksi.

Kesällä pidimme menestyksekkäästi jalkapallokoulun jossa oli noin 150 osallistujaa ja noin 50 eri ohjaajaa. Jalkapallokoulun loppuhuipentumana järjestimme P-99 piiriturnauksen ja seuramme 90-vuotisjuhla turnauksen. Juhlaturnaukseen osallistui noin 35 joukkuetta Pohjois-Suomen alueelta.  Jalkapallokoulun seurauksena seuraamme on tullut useampikin uusi ikäluokka. Pojat 02-03 ovat saaneet vastuuvalmentajaksi Keijo Huuskon ja pojat 04-05 Mikko Isomaan. Ei lainkaan hullumpaa toimintaa seuralta, joka vielä talvella oli kahden juniori- ikäluokan varassa. Tämä osoittaa kuinka paljon on mahdollista saavuttaa lyhyessäkin ajassa kun on motivoitunut ja asiansa osaava porukka kasassa. Isot kiitokset kuuluvat Annelle, Mikalle, Pekalle, Keijolle ja Nakille seuran junioritoiminnan kehittämisestä. Kiitokset myös seuramme kummeille Juha Pasojalle ja Anssi Jaakkolalle mukana olemisesta. Pienikin panos kiireisiltä ammattilaisilta on tärkeä poikien motivaatiolle, näkevätpähän pojatkin, että näin pienestä ja sympaattisesta seurasta on mahdollisuuksia maailmalle. Anssihan sen viimeisimpänä todisti pääsemällä miesten A-maajoukkueeseen, johon Keijo Huusko ja Juha Pasoja ovat myös kuuluneet. Monesti on jäänyt myös lausumatta kiitokset junnujoukkueidemme entisille valmentajille, ( muun muassa viime kauden valmentajat Timo ja Teemu Kauppi, Mikko Isomaa ja Kaitsu Räisänen) ilman heidän panostaan ei joukkueita seurassa enää olisi. 

On ollut myös mukava huomata kuinka seuramme vanhemmat jäsenet ovat alkaneet heräämään aktiivisemmin toimintaan mukaan. Esa Jakulle, Reijo Kokkoselle ja Timo Bergille kuuluu myös kiitos luottamuksesta ja vapaista käsistä jonka ovat junioripuolelle antaneet.  Näin olemme saaneet toteuttaa paljon ideoita parhaalla katsomallamme tavalla.

Futsal

Näin syksyn tullessa siirrymme pienen hengähdys tauon jälkeen futsalin pariin. Kaikki seuramme joukkueet pelaavat futsalia. B-junioreilla lähdemme tavoittelemaan Suomen mestaruus mitalia. B-juniorit siirtyvät takaisin seuramme suojiin viime kaudella vietetystä vuodesta Kempassa. Isot kiitokset menevätkin Kempan Ville Paakkarin suuntaan niin futsalin kuin jalkapallo yhteistyön saralla.  Yhteistyö Kempan kanssa on  toiminut mallikkaasti, mutta Kempan edustuksen tiputtua 1. divisioonasta tuli ajankohtaiseksi solmia Futsal yhteistyö FTK:n liiga joukkueen kanssa. Tällä yhteistyöllä on tarkoitus saada seuramme parhaille B-junioreille mahdollisuus kokeilla siipiään Suomen korkeimmalla sarjatasolla futsalissa. Olen varma, ettei mikään muu seura Suomessa kykene vastaavaan toimintaan. Uskomme veljeni Keijon kanssa nuorten mahdollisuuksiin edetä alueeltamme jalkapalloammattilaisiksi, sillä olemme valmiita tekemään kompromisseja menestyksenkin suhteen Futsalin pääsarjassa, jotta voimme kehittää nuoria pelaajiamme Kemi-Tornio alueella.

Lausunkin isot kiitokset veljelleni Keijo Huuskolle, joka on auttanut seuramme junioreita todella isolla sydämellä. Tuntuu ihmeelliseltä kuinka väsymätön ja avulias hän on ollut Kemi-Tornion junioripelaajien kehittämisessä.

Vuosi 2010 on ollut seurallemme yhtä juhlaa!! 90-vuotis juhlaa!!

Kemissä 1.10.2010

Syysterveisin


Junioripäällikkö Kalle Huusko