Edustus vei Meri - Lapin derbyn

5.9.2013

Edustus vei Meri - Lapin derbyn

 

Keminmaan tekonurmella pelattiin pimenevässä illassa kauden toinen Meri-Lapin kolmosen derby. Edellisessä kesällä pelatussa ottelussa joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin, joten alueen herruus oli vielä avoinna. Nyt ei maaleitta jääty, sillä FC Kemi avasi maalihanat jo pelin 3.minuutilla, kun Henri Kupari siirsi Joona Vetelin ja Samuli Lätin junailemasta vaparista vieraat 1-0 johtoon. Maalin jälkeen KemPa sai hieman otetta pelistä, mutta todella vaarallisia tilanteita ei FC Kemin maalilla nähty. Vieraiden erikoistilanteet olivat sen sijaan koko ajan vaarallisia ja 18.minuutilla Samuli Lätin antama kulmapotku painui suoraan kotijoukkueen maaliin. Kun vielä 41.minuutilla Henri Kupari jatkoi jälleen Samuli Lätin antaman kulman verkon perukoille, tauolle siirryttiin FC Kemin 3-0 johdossa. Toisen jakson 54.minuutilla peli käytännössä sinetöitiin, kun Jani Kokkilan keskityksestä KemPan puolustaja ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin muuttaen tilanteeksi jo 4-0 vieraille. Loppupeli oli lähinnä kosmeettista pallon siirtelyä ja kotijoukkuekin sai lopulta 85.minuutilla lohdutuksekseen yhden maalin ja näin peli päättyi FC Kemin 4-1 (3-0) voittoon.

Kokoonpano: Ville Valli, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Samuli Lätti, Jani Kokkila, Mikko Lapa-aho, Joona Veteli, Sami Huhtiniemi, Jani Kähkönen, Teemu Lantto, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Helmeri Närhilä, Ville Juvonen, Tuomas Isteri, Eetu Pääkkölä, Joni Berg.

Valmentajan näkökulmasta:

Aina on mukavaa voittaa, mutta kieltämättä paikallispelin voitto tuntuu vielä hieman paremmalta. Vahvat erikoistilanteet tänään ratkaisivat pelin, mutta kyllä pelillisestikin saatiin hetkittäin mainioita hyökkäyksiä aikaan. Kaiken pohjana on kuitenkin joukkueena tehtävä puolustaminen, joka aloitettiin heti vastustajan kenttäpuoliskolta. Ylhäältä aloitettu prässi pakotti kotijoukkueen useimmiten hätäisiin ratkaisuihin ja pallo saatiin nopeasti takaisin itselle. Toki pelissä on vielä paljon kohennettavaa, mutta pienin askelin edetään suuntaan, jossa voimakkaan prässin ja pallonhallinnan kautta pyritään vastustajan maalintekomahdollisuudet minimoimaan. Kautta on kolme peliä jäljellä ja samaa linjaa tullaan loppupeleissäkin jatkamaan.