Edustus haastoi sarjakärjen

31.8.2013

Edustus haastoi sarjakärjen

 

FC Kemin koti-ottelut jatkuivat Sauvosaaren takanurmella sarjakärki OLSia vastaan. Muutaman voiton päässä sarjanoususta oleva vierasjoukkue tuli Kemiin vahvalla miehistöllä, jossa pääosalla pelaajista oli joko veikkausliiga tai 1-divisioona kokemusta. Kotijoukkue kuitenkin haastoi vieraat vahvalla pelillään ja loppulukemat 0-1 (0-1) OLSille eivät ehkä ihan ole sitä, minkä kotijoukkue olisi ansainnut. Tasapeli ei vääryys olisi ollut. Mutta se on jossittelua. Hyvä joukkue tekee maalin ja kun toinen ei tee yhtään, se riittää voittoon.

FC Kemi lähti peliin voimakkaalla prässillä yrittäen ottaa vieraiden pelin rakentamisen heti pois. Tässä onnistuttiin hyvin ja OLSin pelinavaukset olivat käytännössä maalivahdin pitkien varassa. Toki niissäkin oli laatua. Pelin ainoa maali nähtiin, kun kotijoukkue menetti pallon hyökkäysalueellaan ja OLS pelasi nopeasti pallon oikeaan laitaan, juuri siihen, minkä kautta FC Kemi oli hyökännyt. Epätasapaino puolustuksessa mahdollisti keskityksen, joka sattui OLSin pelaajan juoksulinjalle ja kimposi lantiosta sisään. Klassinen koulumaali sanoisin.

Toisella jaksolla kotijoukkue lähes nollasi vieraiden maalipaikat ja oli itse lähempänä tasoitusta kuin vieraat toista maaliaan. Peli kuitenkin päättyi muutaman kiihkeän tilanteen jälkeen avausjaksolla syntyneen maalin ansiosta kohti kakkosta porskuttavan OLSin voittoon.

Kokoonpano: Harri Nykänen, Henri Kupari, Teemu Kemppe, Samuli Lätti, Jani Kokkila, Mikko Lapa-aho, Joni Lehosmaa, Jani Kähkönen, Teemu Lantto, Sami Huhtiniemi, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Ville Valli, Ville Juvonen, Tuomas Isteri, Eetu Pääkkölä, Olli Alakärppä, Joni Berg.

Valmentajan näkökulmasta:

Ei aivan riittänyt voisi sanoa. Harmittavasti jäi palkkio saamatta sinänsä hyvän peliesityksen jälkeen. Rohkea prässi oli tietoinen valinta, jolla haluttiin ottaa vierailta pois ne avut, joihin heidän pelinsä perustuu. Siinä onnistuttiin pelin edetessä koko ajan paremmin ja paremmin. Hyökkäyspelissä ei vaan maltti riittänyt loppuun asti, vaikka muutamia hyviä paikkoja saatiinkin. Pelaajat onnistuivat tasaisen hyvin ja tälläkin kertaa avauksessa ollut ainoa B-ikäinen pelaaja, Joni Lehosmaa, täytti hyvin paikkansa.