Edustukselle kolmas voitto putkeen

22.7.2013

Edustukselle kolmas voitto putkeen

 

FC Kemin edustusjoukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Kajaanissa nyt paikallisen Hakan. Ottelu päättyi FC Kemin 2-1 voittoon, KajHan johtaessa vielä puoliajalla 1-0. Peli alkoi vierasjoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti, kun käytännössä kotijoukkueen ensimmäinen pallo FC Kemin boksiin päätyi KajHan hyökkääjälle, joka läheltä sijoitti pallon maaliin. Tilannetta edelsi vieraiden kommunikoinnin puute kenenkään ottamatta palloa. Maalin jälkeen FC Kemin hyökkäykset olivat hätäisiä ja päättyivät usein liian kiireisiin ratkaisuihin. Pelin luonne muuttui vajaan 30min. kohdalla, kun KajHan pelaaja sai suoran punaisen kortin. Yhden miehen ylivoima ei juuri näkynyt ensimmäisen jakson lopulla ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Toisen jakson alkuun vieraat ottivat sitten pelin haltuunsa ja alkoivat vyöryttää hyökkäyksiään kohti KajHan maalia. KajHa puolusti hyvin ja tiiviinä, mutta FC Kemin onneksi ei kokonaan lopettanut hyökkäyksiään. Tilaisuus iskeä oli aina riistojen jälkeen, jolloin kotijoukkueen pakka oli hieman hajallaan. Niinpä 54. minuutilla Jani Kähkönen voitti kaksinkamppailun keskialueella ja tuikkasi Tobias Wienan ja Sami Huhtiniemen 2v1 hyökkäykseen. Pojat laittoivat vastustajan puolustajan ja maalivahdin nippuun ja Sami viimeisteli tasoituksen. Toinen maali syntyi 68. minuutilla erikoistilanteen purkupallosta, jonka Jani Kähkönen levitti nopeasti ylösnousevalle puolustajalle Matias Wienalle. Matias ohitti heittämällä seuranneen puolustajan ja keskitti lujan topparin ja maalivahdin väliin menevän pallon, jonka velipoika Tobias niittasi taka-alueelta sisään. Todella hieno maali. Pelin loppupuolella vierailla oli vielä mahdollisuutensa, mutta ei kotijoukkuekaan luovuttanut, vaan sai vielä painetta vieraiden maalille muutaman erikoistilanteen muodossa. Loppuminuutit FC Kemi pelasi viisaasti jäädyttäen peliä aina kun mahdollista.

Kokoonpano: Tatu Kujanpää, Henri Kupari, Olli Alakärppä, Samuli Lätti, Matias Wiena, Mikko Lapa-aho, Sami Huhtiniemi, Iiro Vanha, Jani Kähkönen, Jani Kokkila, Tobias Wiena. Vaihdossa: Ville Juvonen, Tuomo Salmela, Eetu Pääkkölä, Joni Berg.

Valmentajan näkökulmasta:

Liekö varhainen herätys vai mikä, mutta joukkue oli nukuksissa koko ensimmäisen puoliajan. Vastustajan aikainen maali sai vain hätäilyä ja turhan nopeita ratkaisuja aikaiseksi. Edes yhden miehen ylivoima ei tilannetta parantanut. Puoliajalla kopissa joukkue kuitenkin heräsi ja toisella jaksolla oli aivan uudenlainen ilme. Pallollisena tehtiin oikeita asioita ja lopulta myös pelin painopisteen nopeat kääntämiset saivat  tarvittavia tilanteita aikaiseksi. Reagoinnit pallon menetyksen jälkeen ovat parantuneet, mutta en ole niihin vieläkään täysin tyytyväinen. Tiivis koko joukkueen prässi ei vielä toimi kuin hetkittäin, mutta kehitystä on tapahtunut. Kuten myös pelaajien uskossa voittoon. Tämä oli koko joukkueen voitto jälleen. Pelaajista on mainittava erikseen Matias Wiena, joka onnistui oikeana laitapuolustajana mainiosti pelaten ensimmäiset täydet 90min. tälle kaudelle.