Edustus kotivoittoon

11.7.2013

Edustus kotivoittoon

 

FC Kemi oli menettänyt kahdessa aiemmassa ottelussaan johtonsa aivan ottelun loppuhetkillä. Jotain oli opittu, kun tämän päivän pelissä OPS-akatemiaa vastaan kotijoukkue kykeni säilyttämään ensimmäisellä jaksolla hankkimansa 2-0 johdon. Ottelu päättyi juuri noihin lukemiin.

Peli alkoi FC Kemin selkeällä hallinnalla ja 18. minuutilla kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, kun sovitun kulmakuvion päätteeksi Olli Alakärppä ohjasi pallon maalin takakulmalta sisään. Pelikellon näyttäessä 21. minuuttia ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa tehnyt Joni Lehosmaa antoi hyvän pystysyötön Tobias Wienalle, joka ajoi boksin sisään ja tälläsi etukulmasta pelin viimeiseksi jääneen maalin. Maalin jälkeen peli hieman tasoittui ja OPS - akatemiakin pääsi muutaman kerran hätyyttelemään FC Kemin maalia. Mitään vaarallista se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi. Toisella jaksolla kotijoukkue tyytyi johtonsa säilyttämiseen ja kun vieraatkaan eivät sen kummemmin ryhtyneet tosissaan tappelemaan pelin voitosta, jakso jäi aika köyhäksi tapahtumiltaan. Lähimmäksi maalia pääsi FC Kemin Henri Kupari, joka osui yläputkeen.

Joukkue: Tatu Kujanpää, Henri Kupari, Olli Alakärppä, Samuli Lätti, Teemu Lantto, Joni Lehosmaa, Eetu Pääkkölä, Jani Kähkönen, Matias Wiena, Sami Huhtiniemi, Tobias Wiena. Vaihdossa: Samuli Sanaksenaho, Aapo Mäki-Iso, Helmeri Närhilä, Ville Juvonen, Joni Berg.

Valmentajan näkökulmasta:

Kaikkien keskikenttäpelaajien vaihduttua viime pelistä jouduttiin joukkueen pelinrakentamista jälleen hieman muokkaamaan aiemmin harjoitelluista. Alkuun olen hyvinkin tyytyväinen, kun hyökkääjät täyttivät heille tyhjennettyjä tiloja kiitettävästi ja loivat useitakin maalintekotilanteita. Kahden maalin jälkeen pelin systemaattisuus katosi loppua kohden yhä enemmän. Positiivista kuitenkin pelaajien kannalta oli puolustuksellisen tasapainon pitäminen. Juurikaan vaarallisia tilanteita ei maalillamme nähty ja sen ainoankin Tatu hoiti hyvin. Joukkueessa oli nyt 15 A- tai B-juniori-ikäistä pelaajaa ja avauksessa yhtä vailla kaikki. Keski-ikä taisi olla 18 vuoden kieppeillä. Kokemusta kertyi taas annos lisää. Tyytyväisenä totesin jälleen b-junnujenkin täyttävän roolinsa hyvin. Heistä Joni Lehosmaa teki nyt tosiaan ensiesiintymisensä miesten peleissä ja onnistui hyvin.