Tappionmakuinen tasapeli FC Kemille

16.6.2013

Tappionmakuinen tasapeli FC Kemille
 

FC Kemin oman maalin puhtaana pitäminen kauden kotiotteluissa loppui käsittämättömällä tavalla ottelussa Oululaista JS Herculesta vastaan. Pelikellon näyttäessä 89 minuuttia tilanteessa 2-0 kotijoukkueelle, vieraat saivat kulmapotkun jälkitilanteesta ihmetystä aiheuttaneen rangaistuspotkun, jonka seurauksena pitkään kestänyt maalittomuus omassa päässä murtui. Ei tässä vielä kaikki. Lähes välittömästi aloituksen jälkeen FC Kemi  rikkoi tyhmästi, ja seuranneesta vapaapotkusta vieraat tasoittivat pelin turhan helposti. Muita tilanteita ei kotijoukkueen maalilla juuri nähty.

Pelillinen hallinta oli koko ajan FC Kemillä, joka siirtyi 1-0 johtoon jo 45 sekunnin kuluttua, Jani Kähkösen viimeisteltyä, saatuaan mainion läpisyötön Juuso Pennaselta. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueella oli useita paikkoja lisätä johtoaan mm. lukuisilla kulmapotkuilla, mutta tauolle mentiin näissä lukemissa. Toinen jakso alkoi jälleen tuloksellisesti Jani Kähkösen viimeisteltyä päivän toisen maalinsa 49. minuutilla, tällä kertaa Samuli Lätin esityöstä. Tilanteessa 2-0 kotijoukkueella oli vielä useita mahdollisuuksia ns. niitata peli, mutta maalinteko ei vain onnistunut. Ehkäpä tilanteeseen tyytyneet pelaajat ajattelivat ottelun silti olevan taputeltu, kun pelikellokin lähestyi loppuaan. Toisin kuitenkin kävi, kuten alussa kerrottiin. Jalkapallo-ottelu kestää yhä 90 minuuttia.

Joukkue: Tatu Kujanpää, Henri Kupari, Aleksi Uimaniemi, Samuli Lätti, Juuso Pennanen, Mikko Lapa-aho, Aapo Mäki-Iso, Jani Kähkönen, Teemu Lantto, Tobias Wiena, Tuomo Salmela. Vaihdossa: Aleksi Tammela, Do Khupeh, Samuli Sanaksenaho, Aleksi Peltoperä.

Valmentajan näkökulmasta:

Kun kirjoitan tätä, aikaa pelin loppumisesta on kulunut 8 tuntia. Tunne, mikä oli pelin jälkeen, ei ole vieläkään poistunut. En tiedä mikä tunne pelaajilla on, mutta toivon että se on hyvin samankaltainen, koska se opettaa. Se opettaa nöyryyttä kentällä viimeiseen minuuttiin asti, se opettaa vaatimista kentältä, niin toisilta kuin ennen kaikkea itseltä ja se opettaa johtajuutta, joka palvelee joukkuetta vaikeina hetkinä ja nostaa sen tasoa silloin kun sitä tarvitaan. Lopputuloksena se opettaa miten sarjatasosta riippumatta pelataan tuloksesta ja hankitaan pisteitä joukkueelle.