TP-47 A-junioreille tappio Kuopiossa

25.8.2013

TP-47 A-junioreille tappio Kuopiossa


Kups A-jun 1 – 0 TP-47 A-jun   

Tulos: 1 - 0
Puoliaika: 0 - 1

Su 25.8.2013 klo 13 Savon-Sanomat areena Kuopio

TP-47 A-junioreille tappio Kuopiossa. KuPS ratkaisi ottelun juuri ensimmäisen puoliajan lopulla vapaapotkulla.

Kentälle astelevat kaksi aivan erilaiset lähtökohdat omaavaa joukkuetta. KuPS on voittanut edellisistä 13 ottelustaan 12 ja päästänyt vain 3 kolme maalia kevätkierroksella. TP-47 ei taas ole voitoilla viimeaikoina juhlinut. Ottelun käynnistyessä KuPS saa kuitenkin huomata TP-47:n olevan vaarallinen joukkue. 10min pelattu ja TP-47:lla ollut jo pari tuhannen taalan paikkaa joista palloa ei ole saatu toimitettua verkon perukoille. Lähimpänä Joona Vetelin kaukovapaapotku jonka vastustajan maalivahti saa vain vaivoin torjuttua. KuPS hyökkäykset ovat taas päätyneet kurinalaisesti puolustaneeseen vierasjoukkueen muuriin. Kaikki kuitenkin muuttuu TP-47 lahjoittaessa vapaapotkun kotijoukkueelle 16 metrin rajalta. Komea potku ja pelin ratkaisu on nähty. Maali tulee pahimpaan mahdolliseen aikaan sillä tuomari viheltää käytännössä ensimmäisen puoliajan päättyneeksi. Toiselle puoliajalle TP-47 vaihtaa taktiikkaa ja aloittaa kovan takaa-ajon. TP:n prässi toimii hyvällä menestyksellä ja Kupsin ainoa vaihtoehto edetä toiselle kenttäpuoliskolle on pitkäpallo. Nämä pallot puolustus hoitaa helposti hyvin maalissa pelanneen Ville Vallin johdolla. Ville esittää myös kauden torjunnan toisella puoliajalla, Kupsin päästessä kulmapotkun jälkimainingeilla maali alueelle. TP-47 tekee myös ensimmäisen vaihdon toisen puoliajan alkupuoliskolla ja nuori vuonna 1999 syntynyt Aleksi Isomäki tekee debyytin A-junioreissa. Aleksi tuo selvästi lisää virtaa joukkueeseen ja on lähellä päästä tasoittamaan ottelun lähes heti kentälle tultuaan. TP-47 painostus ei tuo kuitenkaan toivottavaa tulosta vaan ottelu ratkeaa ensimmäisen puoliajan vapaapotku maaliin. TP-47 A-juniorit pelaavat kuitenkin hyvän ottelun.


Valmentaja Kalle Huuskon kommentit:

Harmittava tulos, poikien päät olivat todella painuksissa kopissa. Peli ratkesi pieneen henkilökohtaiseen virheeseen. Nämä virheet opettavat poikia ja valmistavat pelaajia korkeammalle tasolle. On ilo huomata, että pystymme alueen yhteisellä A-juniorijoukkueella haastamaan yhden Suomen parhaimpiin kuuluvista A-juniorijoukkueista. Jos katson vielä ”omien lasien” läpi peliä, niin väitän meidän olevan jopa parempi muutamalla osa-alueella. Muutama harmittava sairas poissaolo vielä hieman kavensi rosteria, mutta avasi samalla mahdollisuuden uudelle tulokkaalle. Painakaa seuraavan pojan nimi mieleen, Aleksi Isomäki. Nostin Aleksin joukkueeseen hyvien esitysten perusteella FC Kemin B2 joukkueesta, Aleksi kuuluu myös TP-47 P-99 kantaviin voimiin ja on TP-47 omakasvatti.  Aleksi tuli hienosti kentälle, eikä vastustajan kova taso tätä huimaa lupausta pelottanut, todella ennakkoluuloton ja kypsä esitys. Tässä on alueen seuraava nuortenmaajoukkuepelaaja, mikäli pelaaja jatkaa kovaa nousujohteista harjoittelua.  Aleksin onnistuminen on osoitus yhteistyön saumattomasta toimivuudesta ja toimii kaikille junioreille motivointina. Meillä pelaaja voi pelata valtakunnan huipputasolla iästä riippumatta. Positiivista pelissä oli myös pelaajien kehittyminen pelin sisällä varsinkin sijoittumisessa. Joukkueen pelaaminen oli kurinalaista ja pelaajat käyttivät omia vahvuuksiaan joukkueen eduksi. Erityisen hyvin oman tonttinsa hoitivat molemmat pakit Waltteri Gullsten ja Helmeri Närhelä.  Mikäli saamme tämän miehityksen seuraaviin peleihin ja sairastuvalta vielä tärkeitä miehiä rosteriin niin luvassa on mielenkiintoinen syksy.

Kiitokset myös Juha Lamsijärvelle hyvin tehdystä työstä alueen lahjakkaimpien junioreiden parissa. En tunne montaa valmentajaa joka on saanut nostettua lähes kymmenen pelaajaa miesten kakkosdivisioonaan yhdestä junioriryhmästä. Uskomaton suoritus joka hakee vertaistaan Suomessa.