B-juniorit Umeå Fotballsfestivalcupissa 29.7 -1.8.2010

1.8.2010

Seuramme B- ja C-juniorit osallistuivat Ruotsin Umeåssa järjestettyyn kansainväliseen Fotballsfestival-turnaukseen 29.7 -1.8.2010. Matkamme alkoi Kemistä kohti Umeåta keskiviikkoiltana 28.7.2010 heti jalkapallokoulutapahtuman jälkeen, sillä ensimmäinen peli joukkueilla oli edessään jo heti torstaina aamusta. Mukana oli sekä B- että C-juniorit. Matka sujui tosi rattoisasti, ja perillä Umeåssa oltiin klo 1.00 yöllä paikallista aikaa. Nopea majoittuminen ja unille jotta aamulla oltaisiin virkeitä.

To aamuna B-juniorimme kokivat aikaisen herätyksen. Herätyksen jälkeen mentiin aamulenkin kautta aamupalalle, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen turnauksen ensimmäiseen peliin. Turnauksessa B-juniorimme osallistui Boys 16-sarjaan, ja peliaika peleissä oli 2*20 min. Ensimmäisessä pelissä vastassamme oli HT-IF Honningsvåg Norjasta. Pojat olivat hereillä jo pelin alusta alkaen, ja kentällä nähtiin tasokasta peliä kahden pelaavan joukkueen välillä. Ottelun vei nimiinsä FC-88 lukemin 4-0. Näin turnaus sai parhaan mahdollisen alun, ja antoi pelaajien suoritusten osalta viitteitä tulevista taisteluista. Ensimmäisenä päivänä ei enemmin pelejä enää ollutkaan, joten aikaa käytettiin lepoon ja pieneen palautteluun matkarasituksen poistamiseen, sekä Boys 15-sarjassa pelaavien nuorempien junioreidemme kannustamiseen.

Toinen pelipäivä eli pe 30.7, ja jälleen aikainen aamupeli. Päivän peleihin saatiin mukaan myös joukkueen päävalmentaja Kalle Huusko, joka kiireidensä vuoksi ei ehtinyt aikaisemmin paikan päälle. Päivän ensimmäisessä pelissä oli vastassa Norjalainen Bossmo & Yttern IL, joukkue, joka pyrki pelaamaan vain pitkää palloa. Omat juniorimme keskitttyivät kuitenkin omaan peliinsä, ja tuloksena oli tärkeä 0-0 tasapeli, koska lyhyessä alkusarjassa ei tappioita kestänyt tulla, mikäli joukkue mieli jatkaa alkusarjan jälkeen A-loppusarjassa. Näin mahdollisuudet mitalipeleihin säilyivät.

Päivän toisessa ja alkulohkon viimeisessä pelissä vastaan asettui paikallinen Täfteå Ruotsista, ja pelissä panoksena lohkovoitto, ja tappiolla tippuminen B-loppusarjaan. Vastustaja oli todella hyvä, ja isokokoinen. Mutta FC:n pojat olivat päättäneet, että mitali on edelleen tavoite, ja pelasivat loistavan ottelun, halliten kenttätapahtumia. Taistelu palkittiin, ja lohkovoitto varmistui lukemin 1-0. Näin oli varmistettu pääsy 8 parhaan joukkoon, ja ansaittu lepo seuraavalle aamulle, sillä puolivälierä pelattiin vasta lauantaina iltapäivällä.

Lauantain peli ei olisi voinut enää olla jännittävämpi. FC-88:n pojat hallitsivat peliä miten tahtoivat, mutta maalia ei loistavistakaan paikoista saatu tehtyä. Ottelun avausmaali syntyi käsittämättömän tuomarivirheen takia. Vastustajalle vapaapotku meidän rangaistusalueen rajalta, koska maalivahdin käsi oli yli rangaistusalueen rajan?? Tarkka laukaus alanurkkaan, ja oltiin altavastaajana ensimmäistä kertaa turnauksessa. Peli 0-1 Täfteålle puoliajalla. Pojat olivat kuitenkin päättäneet, ettei periksi anneta, ja ottelun erikoisin maali syntyikin hieman erikoisesti päällä, puolesta kentästä puskettuna, samalla vastustajan hieman panikoidessa. Mutta näin peli oli tasan 1-1, mikä jäi myös varsinaisen peliajan lopputulokseksi. Edessä oli pilkkukisa, josta muodostui aika erikoinen ja pitkä, 11 laukaisijaa molemmilta joukkueilta. Uusittuja pilkkuja molemmille joukkueille, ja maaleja sateli todella runsaasti. Stadionilla raikasi kannustusjoukkojen laulu todella mallikkaasti, niin kuin kansainvälisesti on tapana. Turnauksen raadollisuus kuitenkin tuli esille vastustajan viedessä pilkkukisan ja ottelun lopulta lukemin 8-9, samalla jättäen poikiemme mitalitavoitteen vain yhden askeleen päähän. Harmitus oli kentällä käsin kosketeltavaa pelaajiemme joukossa, mutta loistavasta asenteesta kertoo kuitenkin se kannustus ja tsemppaus myös hävityn ottelun jälkeen, mikä joukkueen sisältä näkyi.

Pelillisiin otteisiin valmentaja sai olla todellakin erittäin tyytyväinen, ja saimme huomata, ettei ikäluokkamme kansainvälinenkään taso niin hirmuisen kaukana enää ole. Tästä on todella hyvä jatkaa, ja seuraava tavoite alkaa jo tiistaina 3.8.2010, kun poikien kakkosdivari pyörähtää käyntiin Torniossa niin rakasta paikallisvastustajaa TP-47 vastaan, joka nappasi Umeåsta kotiin tuomisina hopeamitalit. Ja poikien sanojen mukaan turnauksesta jäi sen verran hampaankoloon, että tavoitteeksi asetetaan nousu B1-divariin.