FC-88 B-juniorit kauden toiseen tasapeliin

25.5.2010

FC-88 Kemi 1 - 1 TP-47 94/95

Tulos: 1 - 1
Puoliaika: 0 - 0


25.5.2010

FC-88 B-juniorit ottivat kauden ensimmäisessä kotipelissään kauden toisen pisteensä. Ottelu pelattiin Keminmaan keinonurmella ja vastassa rakas arkivihollisemme TP-47 Torniosta. Ottelu oli tiukkaa paikalliskamppailua, kuten asiaan kuuluukin.

FC-88 lähti pelaamaan jälleen omaa taitavaa lyhytsyöttöpeliään. Vastustaja taas tyytyi miinoittamaan miehensä kuudelletoista ja lyömään pitkää palloa vahvalle kärkimiehelleen. FC-88:n peli rullasi hienosti heti alusta lähtien. Varsinkin vasemmalla laidalla Sami Huhtiniemi ja Samuli Lätti olivat lähes pitelemättömiä pelissä. Ottelun avausmaalin syntyminen oli lähellä kun peliä oli pelattu noin 10 minuuttia, mutta kotijoukkueen laukaus osui vastustajan ylärimaan. Ensimmäinen puoliaika oli FC-88:n hallintaa, mutta oli vastustajallakin siihen sanansa sanottavana. Varsinkin erikoistilanteet olivat vaarallisia. Kuten paikallispeliin kuuluu, halusivat molemmat voittaa, ja se näkyi varoituskortteina molemmille joukkueille. Liekö syynä maalittomaan puoliaikaan se, että molemmat joukkueet ilmeisesti tunsivat keväällä pelattujen harjoituspelien perusteella toistensa pelityylin.

Toisella puoliajalla maalikehikkoja pääsi puolestaan kolistelemaan vierasjoukkue jo jakson alkuminuuteilla. Ottelun tuomarilla oli todella työntäyteinen ilta, sillä varoituksia jaeltiin myös toisella jaksolla kotijoukkueelle yksi ja vierasjoukkueelle peräti kolme. Myös maalien makuun päästiin. Ottelun avausmaalin teki TP-47 erikoistilanteen jälkeen, kun kemiläisten puolustus ei pystynyt siivoamaan maalinsa edustaa, maalissa hienon ottelun pelanneen Ville Järvisen torjunnan jälkeen. FC-88:n tasoitusta ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kuin neljä minuuttia edellisestä, kun FC:n keskikentällä raatanut Jimi Moilanen antoi vapauttavan läpisyötön Mika Isomaalle joka kylmänviileällä sijoituksella ohitti vastustajan muuten loistavasti pelanneen maalivahdin. Loppuaika oli tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta, mutta lisäosumia ei enää nähty. Kotijoukkueesta esiintyi loistavasti Topparina pelannut Matias Wiena ja oikealla laidalla uurastanut Jimmy Vettainen, sekä vasenta laitaa viilettänyt Sami Huhtiniemi. Hyvää oli myös huomata joukkueen saavan rinkiin pikkuhiljaa peliin sairastuvalta palanneita pelaajia, joista tänään kentällä esiintyivät John Tedeschi ja Jani Kähkönen.

Pelin erikoisuutena silmiin pisti vierasjoukkueen tapa pelin jatkamiselle, kun kotijoukkue laittoi palloa yli sivurajojen TP:n pelaajan ollessa loukkaantuneena kentällä. Herrasmiessääntöjä ei tilanteissa paljoa kunnioitettu, vaan yritettiin voittaa peli hinnalla millä hyvänsä… muistettakoon, että jalkapallo on herrasmieslaji ja samalla kunnioitetaan vastustajaa.

Päävalmentaja Kalle Huuskon kommentit pelistä:

Tässä nähtiin oikeastaan kaksi täysin erilaista tapaa pelata jalkapalloa. Ja kuten tuloksesta 1-1 huomaa ei ole oikeaa eikä väärää tapaa. Hattua nostan omille pojille siitä, että nousivat jo toisen kerran tasoihin tiukassa tilanteessa. Kuusi kuukautta olemme yhdessä töitä tehneet ja hirmu harppauksin menty eteenpäin. Tänään olimme pelillisesti täysin ylivoimaisia. Ja kun ottaa huomioon, että pojat ovat viimeiset viisi vuotta hävinneet aina kyseiselle joukkueelle, on kehitys ollut huimaa. Pojille tasapeli oli suuri pettymys, ja se jos mikä osoittaa missä olemme menossa. Tämän päivän pelistä ei oikeastaan tarvitse yksilöitä nostaa esille, koska olen erittäin tyytyväinen jokaisen otteisiin kentällä. Tästä on hyvä jatkaa!