Historian havinaa

HISTORIAN HAVINAA: FC KEMIN JUNIOREIDEN MATKA VUODESTA 2010 NYKYPÄIVÄÄN

 

SARJAKAUSI 2017

 

 

 

SARJAKAUSI 2016

 

 

 

SARJAKAUSI 2015

 

 

 

SARJAKAUSI 2014

 

Sarjakaudella 2014 FC Kemi jatkoi yhteistyötä sekä TP-47:n, että VKV:n kanssa. Yhteistyö näiden seurojen kanssa syveni entisestään. Suurin muutos edelliseen vuoteen näiden yhteistyöseurakuvioiden suhteen oli ehkä se, että enään eri eritelty joukkueiden sisällä sitä, onko kyse FC Kemin pelaajasta, TP-47:n pelaajasta tai VKV:n pelaajasta, koska nivoutuminen yhteen tapahtui luonnollisesti. Tästä on hyvänä esimerkkinä myös se, että sarjakaudella 2014 ei seuramme junioripuolella pelattu yhtään sarjapeliä, jossa ei olisi ollut mukana yhteistyöseurojemme nimissä olevia pelaajia. 

Tuloksellisesti parasta menestystä junioripuolen joukkueista kauden aikana nautti A-juniorit, jotka lunastivat SM-karsintasarjapaikan alkuvuodelle 2015, voitettuaan ensin A-poikien Ykkösessä oman lohkonsa. 

 

SARJAKAUSI 2013

 

Sarjakaudella 2013 yhteistyöt vanhemmissa junioreissa TP-47:n ja nuoremmissa junioreissa VKV:n kanssa syvenivät entisestään. Junioripuolella jäi ainoastaan P00-01 -joukkueeksi, joka toimi niin, että siihen ei tullut uusia pelajaaia muista seuroista mukaan, vaan kaikki joukkueen pelaajat olivat FC Kemin kirjoilla. 


Tilastollisesti suurimpia menestyjiä junioripuolen joukkueista olivat A- ja B-juniorit. Molemmat joukkueet pelasivat alkukauden SM-karsintasarjaa ja loppukauden Ykköstä. Nuoremmissa junioreissa pelattiin pääsääntöisesti hyvin tasaisia pelejä, ja keskityttiin enemmän luomaan pohjaa tuleville kausille. 

Kokonaisuudessaan kausi oli toimiva ja menestynyt, ja suuren kiitoksen tästä ansaitsee sekä oman, että yhteistyöseurojemme toimihenkilöt, kaikki pelaajat ja muut taustatukijat. 

 

SARJAKAUSI 2012

 

 

Vuotta 2012 voisimme kuvailla vuotena, jolloin etsimme sopivia yhteistyöseuroja joiden kanssa lähdemme rakentamaan tulevaisuutta, ja viemään Meri-Lappilaista jalkapalloa ja futsalia eteenpäin. Seuran itsensä puolesta suurin muutos edelliseen vuoteen oli kuitenkin uuden nimilyhenteen vakiinnuttaminen eli tästä vuodesta alkaen seuramme opittiin tuntemaan FC Keminä.

Alkuvuodesta seuramme luopui yhteistyöstä PS Kemin kanssa. Keväällä 2012 alkoi pitkäaikainen yhteistyö TP-47 :n kanssa, ja tämän yhteistyön myötä seuramme vanhimmat juniorit pääsivät pelaamaan TP-47:n nimissä A-poikien Ykköstä. Kevätkierrokselle 2012 FC-88 Kemin ja KemPan P00 -ikäluokat löivät hynttyyt yhteen ja pelasivat yhteisjoukkueena D12 piirisarjaa. Tämä yhteistyö kuitenkin päättyi kevätkierroksen jälkeen. Loppusyksystä 2012 seuramme P02-03 -joukkue teki päänavauksen yhteistyölle VKV:n kanssa. Tämä yhteistyö laajeni loppuvuotta kohden koskemaan myös seuramme nuorinta ikäluokkaa, siten että seuramme P06-07 -joukkue osallistui yhteisellä joukkueella VKV:n vastaavan ikäluokan kanssa samaisen vuoden lopulla seuramme järjestämään Joulupukkiturnaukseen.

Kauden aikana merkittävimmän tilastovoiton saavutti seuramme B-juniorit varmistamalla B-poikien Ykkösen lohkovoiton myötä paikan alkuvuodesta 2013 alkavaan B-poikien SM-karsintasarjaan.

Toimihenkilöpuolelle saatiin uusia kasvoja mukaan, ja joukkuemääräkin kasvoi taas yhdellä edelliseen kauteen. Suomen Palloliton Pohjois-Suomen piirin sarjatarjonta kasvoi ja piirisarjan rinnalle tuli Meri-Lapin Nappulaliiga, jossa meiltä oli mukana kaksi joukkuetta. 

Kokonaisuudessaan vuosi 2012 oli aika mielenkiintoinen, sillä tämä oli vuosi joka aloitti kaksi pitkäaikaista yhteistyökuvioa, toinen keskittyen seuramme vanhempiin juniorioreihin ja toinen seuran nuorempiin junioreihin.  

 

SARJAKAUSI 2011

 

 

Vuosi 2010 oli Karjalahden Ihmeen 90-vuotis juhlavuosi, mutta vuosi ei ollut pelkkää juhlaa seuran syntyhistorian kannalta, vaan se oli myös eräällä tavalla uuden aikakauden alku. Vuoteen 2010 lähtiessä emme olleet varmoja jatkuuko seuramme toiminta miten pitkälle, mutta vuoteen 2011 siirryttäessä saimme huomata, että nyt vasta saammekin todellista aihetta kirjoittaa historiaa uusiksi, ja siintää reilusti katsetta kohti seuran 100-vuotis juhlavuotta. 

Verrattaessa vuotta 2011 vuoteen 2010 oli seuramme kasvu ja kehitys, niin pelaajamäärällisesti kuin joukkuemäärällisesti mitattuna todella valtavaa. Pieni ja sympaattinen FC-88 Kemi aloitti uuden kauden peräti kahdeksalla joukkueella, joista Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin alaisiin jalkapallosarjoihin osallistui 7 joukkuetta, mukaanlukien seuramme Edustus-joukkue. Tilastollisesti vahvimman kauden tekivät B1 -pojat varmistettuaan sarjakauden päätteeksi paikan valtakunnallisesta B Ykkösestä sarjakaudeksi 2012, B2 -joukkue puolestaan voitti oman B3-piirisarjan sekä keväällä, että syksyllä. C15 -joukkue puolestaan nappasi sarjavoiton omasta sarjastaan. Nuoremmissa sarjoissa ei tilastollista menestystä tullut, mutta sieltä saatiin se mitä lähdettiin hakemaan eli vahvaa kokemusta tulevia sarjakausia ajatellen.

 

SARJAKAUSI 2010

 

 

Sarjakauteen 2010 lähdettiin FC-88 Kemissä kolmella joukkueella. P93-95 -ikäryhmän osallistuminen B-poikien piirisarjaan toi joukkueelle sarjanousun B3 -divarista B2 -divariin. P96 -ikäluokka osallistui vuotta vanhempien piirisarjaan eli C15 -ikäluokassa. Sarjavalinta ei kuitenkaan heikentänyt tuloksia, sillä joukkue palkittiin kultamitaleilla sarjakauden päätteeksi. Alkukaudesta halusimme tarjota harrastusmahdollisuuksia seurassamme myös nuoremmille junioreille ja tämän myötä perustimme P99-00 -joukkueen, joka osallistui PE11 piirisarjaan, joka pelattiin turnausmuotoisena. 

Karjalahden Ihmeen 90-vuotis juhlavuoden kunniaksi seuramme järjesti Jalkapallokoulun, ja jalkapallokoulun myötä seuramme juniorijoukkuetoiminta vahvistui entisestään. Loppukaudella seurassamme oli edellä mainittujen sarjajoukkueiden lisäksi myös omat ikäluokkajoukkueet P00-03 ja P04-05 -ikäluokille. Näiden lisäksi Visan Pallosta siirtyi seuraamme P97-98 -ikäluokka toimihenkilöineen. Näiden joukkueiden sarjapeli-tarinat alkavat kuitenkin vasta seuraavalla kaudella.